کد خبر : 106705
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 9 آگوست 2018 - 9:40
-

مجلس دستور جلسات علنی را اولویت‌بندی خواهد کرد

مجلس دستور جلسات علنی را اولویت‌بندی خواهد کرد

به گزارش قائم آنلاین، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست تجلیل از خبرنگاران که در محل کمیسیون تلفیق برگزار شد در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر اولویت‌بندی دستورات جلسات علنی مجلس و حذف مسائل فرعی اظهار داشت: اینکه پرسیده شد مجلس در شرایط فعلی چه کارهایی در کشور انجام می‌دهد

به گزارش قائم آنلاین، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست تجلیل از خبرنگاران که در محل کمیسیون تلفیق برگزار شد در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر اولویت‌بندی دستورات جلسات علنی مجلس و حذف مسائل فرعی اظهار داشت: اینکه پرسیده شد مجلس در شرایط فعلی چه کارهایی در کشور انجام می‌دهد باید بگویم شورایی در راستای حل مشکلات کشور شکل گرفت.

وی افزود: بحث نرخ‌گذار ارز هم در این شورا مورد بررسی قرار گرفت و مجلس هم تلاش‌های زیادی در این راستا انجام داد که بازار ثانویه هم ساماندهی شود.

لاریجانی با برشمردن پرداختن مجلس شورای اسلامی به مسائل اصلی کشور، عنوان کرد: از همان ابتدای سال یک شورای اقتصادی در کشور با حضور افراد صاحب نظر تشکیل شد و مستمرا مسائل اقتصادی کشور را با همیاری مرکز پژوهش ها و دولت بررسی کرد، همین مسئله نرخ گذاری ارز نیز یکی از مسائلی بود که شورای مذکور با آن مخالف بود و اعتقاد داشت که قیمت ارز نباید فیکس شود و سایر نرخ ها به عنوان قاچاق در نظر گرفته شود.

وی با یادآوری اینکه پیشنهاد این شورا در رابطه با تامین نرخ ارز و ایجاد بازار ثانویه بود، افزود: با مباحثی که در شورای هماهنگی قوای سه گانه صورت گرفت نهایتا این بازار ایجاد شد و امیدواریم این مهم مثمرثمر باشد.

لاریجانی ادامه داد: افزون بر این موارد موضوعات مهمی در کمیسیون های مجلس در دستور کار قرار دارد که از جمله مسائل مالیات بر ارزش افزوده و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نوبت ورود به صحن علنی قرار دارد و ممکن است که این به ذهن اهالی رسانه بیاید که چرا مسائل و موضوعات مطروحه به این صورت در دستورکار مجلس قرار می گیرد و شاید اولویت بندی ندارد، در پاسخ به این مسئله باید عنوان کرد که هیات رئیسه مجلس طبق این آیین نامه چاره ای ندارد و این موضوع باید در اصلاح آیین نامه مجلس حل شود.

وی با بیان اینکه امروز مجموعه ای از پیچیدگی ها در ساختار اقتصادی کشور و پیچیدگی های صحنه بین المللی با یکدیگر همزمان شده است، ادامه داد: بسیاری از مشکلات و نابسامانی های امروز کشور ریشه درونی دارد و باید در داخل کشور حل شود.

وی با اشاره به طرح بسیاری از این مسائل در مرکز پژوهش های مجلس، افزود: بحث صندوق های بازنشستگی و وضعیت بانک‌ها یکی از گرفتاری های بزرگ کشور است که این موضوع مطرح و برای آن راه حل هم پیشنهاد شد تا وضعیت بانک ها یک سامان پیدا کند، در مورد صندوق های بازنشستگی نیز در قانون بودجه ۹۷ مجلس، بندی را برای صندوق های بازنشستگی تصویب کرد که دولت باید با اجرای آن مسئله صندوق های بازنشستگی را حل و فصل کند.

 لاریجانی یکی دیگر از مسائل اصلی امروز کشور را حجم نقدینگی در جامعه برشمرد و گفت: نقدینگی طی سال های گذشته از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به ۳ برابر حجم خود افزایش پیدا کرده است که با توجه به اینکه ظرفیت جذب نقدینگی در اقتصاد کشور وجود ندارد این نقدینگی سیار به حوزه هایی مثل طلا، ارز و سکه هجوم می آورد لذا این مسئله ربطی به صحنه های بین المللی ندارد و مشکل داخلی ساختار اقتصاد کشور است. البته دشمن هم از ان استفاده می کند.

وی ادامه داد: در مجلس به دولت اجازه داده شد که طرح های عمرانی نیمه تمام را به بخش خصوصی واگذار کند و در طول سال های گذشته با وجود این مجوز قانونی گام های بلندی در این حوزه برداشته نشد، هر چند اقداماتی انجام شد. در حالی که می توانستند براساس این مجوز قانونی، اقدامات مهمی صورت دهند.

لاریجانی با استناد به تبصره ۱۹ قانون بودجه امسال اضافه کرد: وقتی ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد، ظرفیت بسیار خوبی به لحاظ قانونی برای دولت ایجاد شده است و رسانه ها نیز باید در این موضوع روشنگری هایی داشته باشند، چرا که امتیازات بسیار خوبی برای بخش خصوصی از جمله معافیت های مالیاتی برای حضور در پروژه های عمرانی نیمه تمام در نظر گرفته شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس در بسیاری از حوزه ها که زیربنای اقتصاد کشور بود، کار کرده است و به این مسائل توجه دارد، افزود: یکی از دلایل افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر نیز این است که همزمان با افزایش تورم، نرخ ارز نیز باید متناسب با آن افزایش پیدا کند ولی وقتی دولت ها علاقه دارند قیمت ارز را ثابت نگه دارند، اینچنین شوک به بازار ارزی وارد می شود.

لاریجانی اظهار کرد: البته نباید از پیچیدگی های صحنه بین المللی نیز غافل شد که در این زمینه باید با توجه کامل به صحنه و مولفه های داخلی و خارجی تصمیم گیری و اظهارنظر کرد که در این زمینه در شورای عالی امنیت ملی بحث های بسیار خوبی صورت گرفته است.

رئیس قوه مقننه کشورمان درباره حمایت مادی و معنوی از رسانه ها نیز توضیح داد: در حوزه حمایت معنوی تا جایی که بخواهید از شما حمایت خواهیم کرد اما در حوزه مادی توان نداریم.

وی در عین حال یادآور شد: بیشترین حضور خبرنگاران و رسانه ها در بین سه قوه متعلق به مجلس شورای اسلامی است و حضور در قوه قضائیه و دولت به هیچ عنوان اینچنین مستمر نیست. در مجلس از ابتدا تا انتها نمایندگان در محضر رسانه ها هستند که این اتفاق، اتفاق مبارکی است.

لاریجانی با یادآوری اینکه در مجلس قبل برخی به دنبال این بودند که حضور رسانه ها در مجلس مقطعی و با زمانبندی خاص داشته باشد، افزود: ما مخالف این طرح بودیم چرا که حضور خبرنگاران بسیار مفید است و وقتی در سیر قانونگذاری قرار می‌گیرند، بسیاری از مسائل را می توانند به جامعه تفهیم کنند. صرف قانونگذاری در مجلس کفایت نمی‌کند و این قوانین باید به نحوی به مردم منتقل شود، بنابراین توصیه ما این است که حتما در مجلس، مرکز پژوهش ها و بخش های مختلف قوه مقننه رسانه ها حضور داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اطلاع مردم از قانون و حقوق خود کافی نیست، تصریح کرد: این مهم به دست خبرنگاران و رسانه ها محقق می شود، لذا خبرنگاران با استفاده از روش های مختلف می توانند جامعه را روشن و بیدار کنند.

وی افزود: البته رسانه ها در شرایط فعلی علاقه دارند که به مسائل جنجالی و سیاسی بپردازند، ولی وقتی رسانه ها فقط به مسائل سیاسی بپردازند اذهان عمومی از مسائل اصلی پراکنده می شود و به مسائل اصلی کشور پرداخته نمی شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه + 11 =