کد خبر : 107090
تاریخ انتشار : شنبه 11 آگوست 2018 - 15:15
-

آسمان شامگاه فردا “شهاب‌باران” می‌شود

آسمان شامگاه فردا “شهاب‌باران” می‌شود

به گزارش قائم آنلاین،  بارش شهابی برساوشی یکی از معروف‌ترین بارش‌های شهابی است که همه ساله در روزهای ۲۱ و ۲۲ مردادماه به اوج بارش می‌رسد. این بارش شهابی از بازمانده‌های دنباله‌دار ۱۰۹/P سویفت تاتل است که هر ۱۳۰ سال یک بار به دور خورشید می‌گردد. به اعتقاد فعالان حوزه نجوم با توجه به وضعیت

به گزارش قائم آنلاین،  بارش شهابی برساوشی یکی از معروف‌ترین بارش‌های شهابی است که همه ساله در روزهای ۲۱ و ۲۲ مردادماه به اوج بارش می‌رسد. این بارش شهابی از بازمانده‌های دنباله‌دار ۱۰۹/P سویفت تاتل است که هر ۱۳۰ سال یک بار به دور خورشید می‌گردد.

به اعتقاد فعالان حوزه نجوم با توجه به وضعیت خوب رصدی و نبود ماه در آسمان، شهاب‌های این بارش در سال جاری را به راحتی می‌توانید رصد کنید.

جزئیات بارش شهابی برساوشی

خسرو جعفری‌زاده، فعال حوزه نجوم با اشاره به بارش شهابی برساوشی، گفت: این بارش یکی از معروف‌ترین بارش‌های شهابی مانند “شلیاقی”، اسدی”، “جباری”  و “جوزایی” در طول سال است.

وی با بیان اینکه در میان این بارش‌های شهابی، بارش شهابی برساوشی بیشترین شهاب باران را دارد، اظهار کرد: این بارش که دارای شهاب‌های پرنوری است از ۲۲ تیر تا ۴ شهریور فعال است، ولی اوج آن در روزهای یکشنبه ۲۱ و دوشنبه ۲۲ مرداد ماه است.

جعفری‌زاده با اشاره به نحوه رصد این بارش شهابی، خاطر نشان کرد: برای مشاهده و رصد این بارش شهابی نیاز به آسمان تاریک است و در شهرها به دلیل وجود آلودگی نوری علی‌رغم آنکه بارش شهابی برساوشی دارای شهاب‌های پرنوری است، شهاب زیادی مشاهده نمی‌شود.

این فعال حوزه نجوم، بهترین مکان برای مشاهده بارش شهابی را در مناطق به دور از شهرها دانست و یادآور شد: در این شرایط می‌توان تعداد زیادی شهاب را در یک ساعت مشاهده کرد.

وی با تاکید بر اینکه این بارش شهابی در همه آسمان شامگاهی پخش است، ادامه داد: کانون این بارش از ساعت ۲۳ شامگاه یکشنبه ۲۱ مرداد از سمت شمال شرقی کشور طلوع می‌کند.

جعفری‌زاده، منشا بارش‌های شهابی را دنباله‌دارهایی دانست که یک بار به سمت خورشید آمده‌اند و بازگشته‌اند و در این مسیر همواره گرد و غبار ناشی از این دنباله‌دار باقی می‌ماند.

وی منشا شهاب‌باران روزهای ۲۱ و ۲۲ مردادماه را دنباله‌دار سویف تاتل P/109 عنوان کرد و گفت: این دنباله‌دار هر ۱۳۰ سال یک بار به نزدیکی خورشید می‌رسد و بر اساس محاسبات انجام شده بهترین زمان رصد این بارش شامگاه روز ۲۱ تا بامداد دوشنبه ۲۲ مرداد است.

جعفری‌زاده با اشاره به فاز (درخشندگی) ماه در زمان اوج بارش برساوشی، خاطر نشان کرد: از آنجایی که این بارش همزمان با اول ماه قمری است، درخشندگی ماه، تاثیری در رصد این بارش شهابی ندارد.

به گفته وی، در صورتی که آسمان صافی در روزهای ۲۱ و ۲۲ مرداد داشته باشیم، به راحتی می‌توان این بارش شهابی را مشاهده کرد.

جعفری‌زاده سرعت شهاب‌های برساوشی را ۱۰۰ کیلومتر بر ثانیه عنوان کرد و گفت: این سرعت نزدیک به سرعت شهاب‌های “اتا دلوی” و “اسدی” است که سرعت زیادی دارند، ولی شهاب‌های برساوشی پرنورتر هستند.

وی تاکید کرد: این بارش شهابی از همه نقاط کشور که به دور از آلودگی نوری شهرها است، قابل مشاهده خواهد بود.

نحوه پیدا کردن کانون بارش

جعفری‌زاده در خصوص نحوه یافتن بارش، توضیح داد: اگر بیش از ۵ شهاب از یک نقطه در آسمان پدیدار شوند (یعنی امتداد برعکس حرکت آنها به یک نقطه برسد) این مکان در آسمان، کانون بارش شهابی است.

به گفته وی، بارش‌های شهابی بر اساس نام صورت فلکی که در آن قرار دارد یا ستاره‌ای که در نزدیکی ،ن است نامگذاری شده است. مانند بارش شهابی اسدی ( شیری) که کانون آن در صورت فلکی شیر و بارش شهابی “اتا دلوی” که کانون بارش آن در کنار ستاره “اتا” در صورت فلکی “دلو” قرار دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

12 + هفده =