کد خبر : 107026
تاریخ انتشار : شنبه 11 آگوست 2018 - 11:40
-

اختصاص آب زاینده‌رود به غرب استان اصفهان برای حفظ باغات

اختصاص آب زاینده‌رود به غرب استان اصفهان برای حفظ باغات

به گزارش قائم آنلاین، «علی‌اکبر صبا» ۱۸ مرداد ماه در سفر خبرنگاران به حاشیه زاینده‌رود، با اشاره به اجرای طرح بازگشایی رودخانه‌ها و آزادسازی تصرفات مزاحم واقع در بستر و حریم رودخانه‌ها از اول بهمن ماه سال گذشته در استان، اظهار کرد: این اقدام در سه بازه انجام شده است که در بازه نخست از

به گزارش قائم آنلاین، «علی‌اکبر صبا» ۱۸ مرداد ماه در سفر خبرنگاران به حاشیه زاینده‌رود، با اشاره به اجرای طرح بازگشایی رودخانه‌ها و آزادسازی تصرفات مزاحم واقع در بستر و حریم رودخانه‌ها از اول بهمن ماه سال گذشته در استان، اظهار کرد: این اقدام در سه بازه انجام شده است که در بازه نخست از روستای چم چنگ تا پل ایل بیگی ۱۰۱ مورد تصرفات داشتیم که ۴٫۶ هکتار آزادسازی شد.

وی افزود: در بازه دوم از پل ایل بیگی تا پل زمانخان ۶۲ مورد تصرف داشتیم که ۵۹ مورد به میزان ۲٫۵ هکتار آزادسازی صورت گرفت و متصرفانی که ادعای داشتن سند مطرح بود و به‌علت عدم ضایع شدن حق، به مراجع قضایی ارجاع شدند تا بررسی دقیق صورت گیرد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در بازه سوم نیز از پل زمانخان تا مجتمع تفریحی کوثر که حدود ۴٫۹ کیلومتر است ۱۸۱ متصرف که ۱۴٫۹ هکتار از بستر و حریم رودخانه را تصرف کرده بودند، پنج هکتار از اراضی را آزاد کردیم و مابقی نیز در زیر دست پل زمانخان در حال انجام است.

صبا ادامه داد: در سه بازه ۱۵ متر عقب‌نشینی از بستر فعال رودخانه از هر طرف صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در آزادسازی حریم و بستر رودخانه در کشور، استان نخست و به‌عنوان الگوی موفق هستیم و موفق شدیم تا حدود سه میلیارد تومان اعتبار جذب کنیم تا آزادسازی در حوزه کارون و تکمیل رودخانه زاینده رود در بالا دست و پایین دست انجام شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: در مجموع از سال گذشته تاکنون در استان حدود ۲۰٫۹۲ درصد آزادسازی صورت گرفته است که ۱۲٫۱ از این میزان در رودخانه زاینده رود بوده است.

صبا گفت: مطالعات تکمیلی برای تعیین کاربری حاشیه زاینده رود در زمینه کشاورزی، گردشگری و … در حال انجام است.

وی در خصوص آزادسازی آب رودخانه زاینده‌رود، گفت: شورای عالی آب در سال‌های گذشته شورای هماهنگی حوضه آبریز را تشکیل داد که این شورا در ابتدای هر سال با مشخص کردن آورد حوزه و به تناسب سهم حوزه و ذی‌نفعان اقدام به تقسیم آب می‌کند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سال گذشته در پاییز و زمستان بارندگی نبود که میزان برداشت در این دو فصل در سال گذشته برآورد شد و در اردیبهشت ماه امسال منافع و مصارف حوزه تدوین شد.

صبا گفت: آورد حوزه در ابتدای اردیبهشت ۳۸۲ میلیون متر مکعب بود که باید در تمام حوزه آورد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب باشد و زمانی که به ۳۸۲ میلیون متر مکعب رسید پس اولویت آب شرب است که براساس سرانه آب شرب اصفهان، کاشان، یزد و چهارمحال و بختیاری تعیین شد اما در کشاورزی که اولویت بعدی بود قائدتا از زراعت یک‌ساله و باغات اولویت به باغات داده شد اما پس از تخصیص آب شرب آبی برای باغات باقی نماند و بایستی امسال عملا باغات در حدی که ماندگار شوند، آب بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط معمول تقریبا میزان برداشت آب باغات در زیر دست سد زایند رود حدود ۸۰ میلیون متر مکعب است که در جلسات شورای هماهنگی حوزه آبریز، ۴۰ مکیلیون متر مکعب دریافت کردیم و این میزان نیز با قطع و وصل برق و بستن کنتور هوشمند کنترل شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: برای باغات پایین دست چم‌آسمان در غرب استان اصفهان، شورای هماهنگی حوزه با حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری و اصفهان تصمیم گرفتند به صورت موقت به مدت ۱۰ روز برای از بین نرفتن درختان، آب آزادسازی شود.

صبا یادآور شد: این آب به میزان حدود ۳۵ میلیون متر مکعب در ثانیه معادل ۳۰ میلیون متر مکعب برای حفظ درختان این باغات استفاده خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده − 5 =