کد خبر : 108493
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 آگوست 2018 - 12:20
-

تکنیسین‌های مهارت محور؛ خروجی کاربردی دانشگاه‌ها و پادگان‌ها

تکنیسین‌های مهارت محور؛ خروجی کاربردی دانشگاه‌ها و پادگان‌ها

به گزارش قائم آنلاین، گلایه‌های دانشجویان و سربازان در رابطه با تلف کردن وقت و عمرشان در دانشگاه یا پادگان حرف و دغدغه جدیدی نیست. سربازان گلایه دارند که چرا باید دو سال از عمر و جوانی خود را در روزهای صلح در پادگان به سر ببرند و از کسب و کار خود باز بمانند

به گزارش قائم آنلاین، گلایه‌های دانشجویان و سربازان در رابطه با تلف کردن وقت و عمرشان در دانشگاه یا پادگان حرف و دغدغه جدیدی نیست.

سربازان گلایه دارند که چرا باید دو سال از عمر و جوانی خود را در روزهای صلح در پادگان به سر ببرند و از کسب و کار خود باز بمانند و دانشجویان نیز می‌گویند دروسی که در دانشگاه تدریس می‌شود برای آن‌ها کاربردی نیست و پس از اخذ مدرک به کار آن‌ها نمی‌آید.

اکنون با طرح «مهارت افزایی» که توسط وزارت علوم برای دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی و تصویب شده، دانشجویان می‌توانند دوره‌های مهارت افزایی را بگذرانند و در کنار دروس تئوری، دوره‌هایی را برای چگونگی کاربری دروس تخصصی‌شان بیاموزند.

سربازان نیز با مهارت‌هایی آشنا می‌شوند و حتی افراد فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند به جای خدمت سربازی و حضور در پادگان، خدمت سربازی خود را در همان شرکت‌ دانش‌بنیان خود بگذرانند.

در این زمینه گفتگوی کوتاهی با مسعود برومند معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم داشتیم.

فارس: چند وقتی است که بحث طرح «سرباز مهارت» مطرح می‌شود، درباره این طرح جزئیاتی را بفرمایید.

برومند: کنار آموزش‌های تخصصی که دانشجویان در دوره‌های اخذ مدرک تخصصی در مقاطع مختلف کسب می‌کنند، یک سری مهارت‌های دیگر هم به عنوان مهارت‌های جانبی باید کسب کنند تا توانمندی‌شان افزایش یابد که بخشی از اینها می‌تواند در قالب دروس اختیاری و بخشی دیگر در قالب دوره‌های متمرکز باشد یا دانشجویان می‌توانند در دوره‌های تابستان از آن استفاده کنند. طرحی هم با نام «سرباز مهارت» وجود دارد که دانشجویان می‌توانند این مهارت‌های تخصصی را در قالب این طرح‌ها داشته باشند.

فارس: در این دوره‌ها چه نوع توانمندی به افراد ارائه می‌شود؟

برومند: توانمندی‌های تخصصی وجود دارد که ممکن است دانشجویان در رشته‌های مختلف به آن نیاز داشته باشند؛ به‌طور مثال دانشجوی رشته مهندسی مکانیک لازم است با مهارت‌های تولید آشنا شود یا آموزش‌های عمومی باید به اکثر دانشجویان ارائه شود تا بدانند چگونه می‌توانند یک کسب و کار ایجاد کنند و با قوانین مالیات آشنا شوند، یک دانشجو باید بداند که چگونه می‌تواند برای کسب و کار خود نقشه تجاری‌سازی ایجاد کند.

فارس: درباره طرح «سرباز مهارت» بیشتر توضیح دهید.

برومند: برای طرح سرباز مهارت با ستاد کل نیروهای مسلح هماهنگ شده و فعالیت‌ها را در چند بخش آغاز کردیم ولی برای انجام هر کدام از بخش‌های مختلف زمان‌بندی خاص خودش وجود دارد.

بحث همکاری با سازمان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امسال آغاز شده و به کارگیری گواهینامه‌های صلاحیت حرفه‌ای نیز برای دوره سرباز مهارت یکی از موارد این طرح است.

با تفاهم صورت گرفته میان وزارت علوم و ستاد کل نیروهای مسلح، ۷۰۰ فارغ التحصیل دانشگاهی که دوره های مهارت شغلی را طی کرده باشند، بخشی از خدمت سربازی را در آزمایشگاه ها و شرکت های دانش بنیان می گذرانند.

بر اساس این تفاهم نامه، دانش آموختگان دانشگاه ها که در دوره‌های مهارت آموزی سازمان و فنی و حرفه ای کشور شرکت کرده و امتیازات لازم را کسب کنند می توانند به عنوان «سرباز آزمایشگاه»، «سرباز محقق» و «سرباز مربی» بخشی از طول دوره خدمت سربازی خودرا در محیط های دانشگاهی و پژوهشی طی کنند.

فارس: این طرح همان طرحی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح در حال انجام آن است؟

برومند:  طرح سرباز محور یک طرح کلی است که در این طرح حدود ۳۰۰ فارغ التحصیل به صورت سرباز آزمایشگاه، ۳۰۰ فارغ التحصیل به صورت سرباز پژوهش و ۱۰۰ فارغ التحصیل به صورت سرباز مربی به کار گرفته می‌شود، طرحی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دارد نیز بخشی از طرح سرباز مهارت است به طوری که این طرح در معاونت به سربازهای شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود ولی ما سرباز آزمایشگاه و سرباز مربی هم داریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار + 10 =