کد خبر : 109692
تاریخ انتشار : یکشنبه 26 آگوست 2018 - 9:50
-

ضرورت جهت‌دهی علمی دانشگاه‌ها به سمت بین‌المللی شدن

ضرورت جهت‌دهی علمی دانشگاه‌ها به سمت بین‌المللی شدن

به گزارش قائم آنلاین، محمدرضا زمانی سوم شهریورماه در افتتاح پروژه سوله ورزشی دانشگاه پیام نور کاشمر که در محل این واحد دانشگاهی برگزار شد، با گرامیداشت هفته دولت و هفته ولایت و تبریک این اعیاد بر ۱۰ هزار کارمند خانواده بزرگ پیام نور گفت: اینکه در دومین سفر منطقه‌ای هیئت رئیسه دانشگاه پیام نور

به گزارش قائم آنلاین، محمدرضا زمانی سوم شهریورماه در افتتاح پروژه سوله ورزشی دانشگاه پیام نور کاشمر که در محل این واحد دانشگاهی برگزار شد، با گرامیداشت هفته دولت و هفته ولایت و تبریک این اعیاد بر ۱۰ هزار کارمند خانواده بزرگ پیام نور گفت: اینکه در دومین سفر منطقه‌ای هیئت رئیسه دانشگاه پیام نور در خراسان رضوی و شهر کاشمر هستیم، بسیار خرسندم.

وی با بیان اینکه امیدوارم روز به روز ارتباط دانشگاه‌ها با خیرین بیشتر شود، هدف از این ارتباط را ساختن جامعه برای رفاه مردم دانست و افزود: کمک‌های خیرین باید جهت دار شود تا بهتر بتوانند در خدمت جامعه باشند.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه همزمان در حال انجام سه کار در دانشگاه پیام نور هستیم، بیان کرد: طرح آمایش ساختار را به این امید که بتوانیم ساختار را به گونه ای چالات و چابک کرده تا در کنار دستگاه‌های اجرایی و پتانسیل‌های منطقه‌ای قرار بگیریم انجام می‌دهیم.

وی با اعلام اینکه اگر از این پتانسیل‌ها بتوانیم حداکثر استفاده را بکنیم، خواهیم توانست موجب رونق کشور و منطقه شویم، عنوان کرد: طرح آمایش ساختار را از ۶ ماه قبل آغاز کرده‌ایم و اکنون در نیمه‌های راه هستیم.

زمانی گفت: در تلاش هستیم با اجرای این طرح اختیاراتی را که امکان واگذاری آنها به طور مستقیم به مراکز و مناطق است، واگذار کنیم و از ستاد مرکزی تهران جدا کرده و ستاد مرکز را به ستادی برنامه‌ریز و سیاست‌گذار و ناظر تبدیل کنیم.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گستره دانشگاه پیام نور را به صورت ملی دانست و اظهار کرد: در همه شهرهای بزرگ و کوچک شعبه‌هایی از دانشگاه پیام نور وجود دارد.

رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه اگر موضوع مناطق را مطرح کرده‌ایم، بدین خاطر است که نظارت داشته باشند بر آنچه که ستاد مرکزی به عنوان سیاست و برنامه ابلاغ می‌کند، تصریح کرد: باقی طرح‌ها باید به مراکز واگذار شوند و بتوانند خودشان تصمیم گیری کنند.

وی تقسیم بودجه در مراکز را یکی از اقدامات انجام شده از ابتدای امسال دانست و عنوان کرد: در سال‌های گذشته بودجه در ستاد مرکزی و بر اساس لابی‌ها و ارتباطات و نظرات تقسیم می‌شد، اما امسال بر اساس شاخص‌هایی که از گذشته تعیین شد، مستقیم با مراکز وارد قرارداد مالی شدیم.

زمانی با اعلام اینکه با این اقدام هر مرکز می داند که تا پایان سال چه میزان بودجه دارد، افزود: دیگر برای گرفتن بودجه نیازی به چانه زنی و رفتن به تهران نیست و باید خودشان برای جذب اعتبار تلاش کنند.

وی با بیان اینکه در کنار این اعتبارات هرچه درآمد غیر شهریه‌ای باشد به طور ۱۰۰ درصد به خود مرکز برخواهیم گرداند، عنوان کرد: شاید تاکنون مراکز دانشگاهی اختیار زیادی نداشتند اما اکنون تصمیم گیری‌ها را خودشان خواهند داشت.

مشاور وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس دانشگاه پیام نور کشور با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها باید در کنار پتانسیل‌های اجتماعی قرار گیرند تا پتانسیل های بالقوه را به بالفعل تبدیل کرده و از سویی مردم معنی دانشگاه داشتن را احساس کنند، بیان کرد: اکنون دانشگاه داشتن بدین معنی است که فردی چند سالی را تدریس کند و پس از فارغ التحصیل شدن مشخص نباشد کاری برایش پیدا شود یا نشود.

وی با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی یکی از نقش‌های دانشگاه است، بخش عظیم وظیفه دانشگاه‌ها را ارائه خدمات علمی در شکل‌های مختلف دانست و افزود: دانشگاه ها باید بتوانند تحقیقات علمی ادارات و ان جی اوهای مختلف را انجام دهند و سپس مردم لذت این اجراها را لمس کنند.

زمانی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم دانشگاه پیام نور را به این سمت ببریم، عنوان کرد: اکنون دانشگاه‌ها بسیار نامتوازن هستند، به طوریکه برخی ۰٫۱ مرکز کاشمر و برخی دیگر چند برابر دانشجو دارند، به همین خاطر باید به یک تعادل برسند.

وی با تاکید بر اینکه باید مراکز پیام نور در راستای تقویت و نوع ماموریت ساماندهی شوند، گفت: برای هر کدام از مراکز دانشگاه‌های پیام نور باید جداگانه تصمیم گیری شود که اگر این گونه شود، می‌توان گفت مرکز دانشگاهی هستند.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه با تمرکز، آمایش و ساماندهی، پتانسیل‌ها را بتوان برای انجام فعالیت‌های مختلف جمع کرد، به وضعیت رشته‌های موجود دانشگاه اشاره کرد و گفت: هرچند برخی رشته‌های دانشگاهی اشباع شده و کارآرایی لازم را ندارند، اما جای برخی میان رشته‌ها در کشور خالی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور این پتانسیل را دارد که میان رشته‌ها را جذب کند، بیان کرد: بستر دانشگاه الکترونیکی بوده و نیاز نیست همه متخصصان در مرکز باشند به همین خاطر تلاش شده برای هر تخصص یک گروه در مناطق داشته باشیم.

زمانی با اشاره به اینکه باید دانشگاه را به جایگاه اصلی خود رساند، عنوان کرد: وظیفه اصلی ما ایجاد بسترهای لازم و حمایت است و این خود مسئولان دانشگاه‌ها هستند که باید بگویند چه اقداماتی می‌توانند انجام دهند و چه رشته‌ها و میان رشته‌هایی را تعریف کنند.

وی با اعلام اینکه دانشگاه باید کارآفرین و مهارت آموز باشد و نسبت به تشکیل شرکت اقدام کند و اتاق فکر بخش‌های اجرایی باشد، محور توسعه را دانشگاه دانست و بیان کرد: اگر ارتباطات و همفکری‌ها بیشتر شود، هماهنگی‌ها در سطح وزارتخانه را انجام خواهیم داد.

رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه دانشگاه باید به گونه‌ای باشن که همه از اینکه عضو این خانواده هستیم، احساس غرور کنیم، گفت: دانشگاه پیام نور با ظرفیت گسترده دانشجویی و اعضای هیئت علمی مجرب و دیگر نیروهای انسانی کارآمد، بستر توسعه جامعه را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور در سال‌های گذشته مقوله آموزش را بیشتر مورد توجه قرار می‌داد، اما با مطرح شدن نسل سوم فعالیت دانشگاه‌ها، این دانشگاه نیز تلاش کرده است تا دانشگاه را از نسل دوم به نسل سوم ارتقا دهد، افزود: در نسل سوم دانشگاه‌ها، مباحث پژوهشی، فناوری و ارتباط با صنعت با هدف تبدیل علم به ثروت مورد توجه جدی وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و همسو با این رویکرد دانشگاه پیام نور نیز فعالیت‌های دانش بنیان را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه همه مراکز علمی و دانشگاهی باید فعالیت‌هایی را انجام دهند تا جامعه از منافع علمی دانشگاه‌ها بهره‌مند شود، افزود: دانشگاه‌ها باید در حل معضلات منطقه کارآفرینی و گره‌گشایی کنند و علم را در منطقه خود بر اساس ظرفیت‌ها به مرحله عملیاتی کارآفرینی و رونق اقتصادی برساند.

دکتر زمانی با اعلام اینکه نقش‌آفرینی دانشگاه پیام نور در سرمایه‌گذاری منطقه خود باید گسترده‌تر شود، چرا که معتقدیم دانشگاه‌ها یکی از حلقه‌های سرمایه‌گذاری در هر منطقه هستند، بر تداوم نقش آموزشی این دانشگاه نیز تاکید کرد و گفت: در حال حاضر این دانشگاه دارای ۵۰۰ هزار دانشجو، چهار هزار عضو هیئت علمی و ۱۰ هزار کارمند است.

وی جهت‌دهی علمی دانشگاه‌ها به سمت بین‌المللی شدن را ضروری دانست و افزود: دیپلماسی علمی را در عرصه بین‌المللی با هدف مبادله استاد، جذب دانشجو و انجام طرح‌های پژوهشی مشارکتی باید گسترش دهیم.

به گزارش ایسنا، در پایان مراسم سوله ورزشی دانشگاه پیام نورکاشمر با اعتبار دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان افتتاح شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − هفده =