کد خبر : 109851
تاریخ انتشار : دوشنبه 27 آگوست 2018 - 9:50
-

صادرات ۱.۳ میلیارد دلاری پسته ایرانی

صادرات ۱.۳ میلیارد دلاری پسته ایرانی

به گزارش قائم آنلاین، محمدعلی طهماسبی بعداز در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، به فعالیت‌های انجام‌شده در این معاونت در بخش باغبانی و میوه اشاره کرد و گفت: در سال ۹۶، ۷۰۵ هزار تن محصولات باغی صادر شده که با محاسبه سه ماه ابتدای سال ۹۷ این رقم به ۸۰۵ هزار

به گزارش قائم آنلاین، محمدعلی طهماسبی بعداز در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، به فعالیت‌های انجام‌شده در این معاونت در بخش باغبانی و میوه اشاره کرد و گفت: در سال ۹۶، ۷۰۵ هزار تن محصولات باغی صادر شده که با محاسبه سه ماه ابتدای سال ۹۷ این رقم به ۸۰۵ هزار تن می‌رسد.

وی بیشترین حجم صادرات را از نظر وزنی به سیب اختصاص داد و گفت: اما از نظر ارزشی پسته بیشترین حجم صادرات را داشته که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در سال گذشته برای کشور ارزآوری داشته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی در مورد وضعیت بازار پسته کشور و این موضوع که بخش عمده‌ای از پسته به دلیل گرمازدگی و سرمازدگی از بین رفته گفت: سال گذشته ۲۸۷ هزار تن پسته در کشور تولید شد که امسال طبق پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه ما این رقم به ۱۷۰ هزار تن می‌رسد. البته ۴۶۰ هزار هکتار باغ پسته در کشور وجود دارد و تقریباً در تمام استان‌های کشور پسته کشت می‌شود که اگر در بخشی از استان‌ها به دلیل گرما یا سرمازدگی ریزش پسته داشته باشیم، در بخش‌های دیگر پسته به عمل می‌آید.

طهماسبی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که قیمت هر کیلوگرم پسته در بازار به ۱۰۰ هزار تومان رسیده و چه برنامه‌ای برای این وضعیت دارید، تصریح کرد: با تغییر وضعیت ارز زمینه برای صادرات بسیار فراهم شده و امیدواریم امسال بتوانیم صادرات خوبی در این حوزه داشته باشیم، مضاف بر اینکه دخالت در نظم بازار از سوی ما کار درستی نیست، چراکه محصولات کشاورزی تحت تنش‌های محیطی هستند که تولیدشان سینوسی است که ممکن است وضعیت یک سال بهتر و یا یک سال بدتر باشد، اما برای اینکه بتوانیم برند پسته ایرانی را حفظ کنیم، صادرات را ادامه دهیم.

وی در مورد قیمت پسته هم گفت: قیمت جهانی پسته آمریکایی کیلویی ۸ دلار اما پسته ایرانی ۸ تا ۱۲ دلار قیمت‌گذاری می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه ظاهراً چین برای واردات پسته آمریکا تعرفه ۵۰ درصدی پسته است، قطعاً این کار به نفع بازار صادراتی پسته ایرانی است.

طهماسبی همچنین در مورد افزایش قیمت میوه‌های تابستانه در بازار گفت: اگر قیمت تولیدکننده و باغدار را با قیمتی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد، مقایسه کنیم می‌بینید که قیمت میوه در هنگام تولید بالا نیست، بلکه دلیل افزایش قیمت چند بار بارچرخانی توسط دلالان است و وزارت جهاد کشاورزی تصمیم گرفته که روی زنجیره تولید تا مصرف میوه کار کند که این موضوع در مورد سیب و زعفران شکل گرفته اما از آنجایی‌که تشکل مشخصی در این حوزه نداریم و در تولید، بسته‌بندی سورت‌بندی نمی‌شود، در نتیجه شاهد این مشکلات هستیم.

وی همچنین در مورد کشت محصولات آب‌بر همچون هندوانه و صادرات آن‌که در شرایط بحرانی کم آبی کشور به صلاح نیست، این‌گونه پاسخ داد که هندوانه در تابستان به عنوان گزینه اصلی برخی مردم است، مضاف بر آن‌که هندوانه‌ای که متهم به آب‌بری زیاد است، اکنون با روش مالت پلاستیکی و آبیاری تیپ (نواری) کشت می‌شود که هزینه زیادی در پی دارد. اما سیاست وزارتخانه این است که کشت این‌گونه محصولات به گلخانه منتقل شود تا آب‌بری کمتری داشته باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی همچنین به استفاده از روش سایبان برای برخی محصولات درختی و باغی در راستای کاهش مصرف آب و بهره‌وری بیشتر اشاره کرد و افزود:‌ اکنون برای درختان هسته‌دار و انار این کار در برخی استان‌ها انجام شده که ۳۰ درصد صرفه‌جویی آبی در بر دارد و علاوه بر آن‌که کیفیت محصول حفظ می‌شود،‌ درخت لطمه نمی‌بیند.

طهماسبی این را هم گفت: باغدارانی که می‌خواهند از سایبان برای محصولات درختی خود استفاده کنند، می‌توانند به جهاد کشاورزی منطقه خود مراجعه کرده و برای گرفتن تسهیلات به بانک معرفی شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نقش تولید داخل در صنایع تبدیلی و صنایع غذایی کشور هم گفت: طبق جلساتی که با انجمن صنایع غذایی، پالپ و کنستانتره داشته‌ایم تنها ۵ درصد از نیاز این قشر وارداتی است و بقیه از محل تولید داخل تأمین می‌شود. اما مشکل اینجاست که باید تجهیزات صنایع تبدیلی و تکمیلی ما به‌روز شود تا بتوانند محصول بهتری با بهره‌وری بالاتری تولید کنند؛ چراکه بازدهی محصولات باغی ما کمتر از محصولات خارجی نیست.

در بخش دیگری از این نشست حبیب رادفر مشاور معاون وزیر در امور باغبانی به آمار و ارقامی از وضعیت تولید، صادرات و قیمت محصولات باغبانی اشاره کرد و گفت: طبق گزارشی که بانک مرکزی ۲۶ مردادماه اعلام کرده به جز میوه و سبزی سایر محصولات اساسی خانوار افزایش قیمت داشته‌اند و این در حالی است که ۲۲ میلیون تن سالانه محصولات باغبانی در کشور شامل انواع میوه، تولید می‌شود و در پاسخ به آنهایی که می‌گویند سرمازدگی سبب کاهش عرضه میوه شده، باید گفت ما سال گذشته ۳۰۰ هزار تن گیلاس در کشور تولید کرده‌ایم که ۱.۵ درصد از حجم تولید را در برمی‌گیرد و ۱۱۲ هزار تن سال گذشته آلبالو تولید شده که این رقم امسال به ۱۰۳ هزار تن رسیده که چشم‌گیر نیست.

وی در مورد اختلاف قیمت میوه از تولید تا مصرف گفت: این اختلاف قیمت‌ها به سیستم دلالی برمی‌گردد و ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد، بلکه سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی باید بر این امر نظارت کنند.

وی همچنین در مورد آمار صادرات میوه در ۴ ماهه اول امسال تصریح کرد: سال گذشته ۲۴۱ هزار تن میوه صادر شده بود که امسال در ۴ ماهه ابتدایی این رقم به حدود ۴۱۷ هزار تن رسیده است که ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن آن مربوط به پسته است که این محصول نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰۰۰ تن افزایش صادرات داشته است.

رادفر همچنین به آمار صادرات سیب در ۴ ماهه ابتدایی امسال اشاره کرد و گفت: ۱۴۶ هزار تن سیب صادر شده که ارزش آن ۱۶۸ میلیون دلار است.

مشاور معاون وزیر در امور باغبانی همچنین آماری از صادرات آبمیوه که مشتق از محصولات باغبانی در کشور است ارائه کرد و گفت: در سال ۱۰۶ هزار تن انواع آبمیوه صادر شده است که در ۴ ماهه امسال این رقم ۴۲ هزار تن بوده است که از لحاظ وزنی ۳۰ درصد رشد داشته و از لحاظ ارزشی ۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

13 + چهارده =