کد خبر : 110056
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 28 آگوست 2018 - 12:40
-

بلاتکلیفی ارز و سود تولید ۲ مشکل عمده تولیدکنندگان آرد

بلاتکلیفی ارز و سود تولید ۲ مشکل عمده تولیدکنندگان آرد

به گزارش قائم آنلاین، دوشنبه‌شب بازدید خبرنگاران اصحاب رسانه مازندران از کارخانه آرد ستاک نکا از سوی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور هماهنگی و انجام شد. داریوش خالقی مدیر کارخانه آرد ستاک نکا در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران گفت: کارخانه قبلی بنده در شهرستان قائم‌شهر بوده که به‌دلیل نزدیکی

به گزارش قائم آنلاین، دوشنبه‌شب بازدید خبرنگاران اصحاب رسانه مازندران از کارخانه آرد ستاک نکا از سوی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور هماهنگی و انجام شد.

داریوش خالقی مدیر کارخانه آرد ستاک نکا در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران گفت: کارخانه قبلی بنده در شهرستان قائم‌شهر بوده که به‌دلیل نزدیکی به بندرامیرآباد و فعالیت در حوزه صادرات اقدام به احداث کارخانه جدید ستاک در شهرستان نکا کردم.

وی افزود: نزدیکی به بندر امیرآباد در وقت و هزینه در حمل‌ونقل هم برای ما مقرون به صرفه‌تر بوده و نزدیکی به این بندر، برای فعالیت در حوزه صادرات از نکات قابل توجه برای ما بوده است.

آغاز به کار کارخانه آرد ستاک نکا در سال ۹۳ با ۱۶ میلیارد تومان سرمایه
مالک کارخانه آرد ستاک نکا خاطرنشان کرد: عمده توجه و هدف ما بحث صادرات آرد بوده است و این کارخانه را در سال ۹۳ با این نگرش احداث کردیم و سیستم ما در این کارخانه مدرن و به‌روز است.

این فعال اقتصادی تأکید کرد: کلیه تجهیزات این کارخانه از مدرن‌ترین و تازه‌ترین ماشین‌آلات روز دنیا از کشور آلمان است که وارد کشور کردیم تا بتوانیم در حوزه صادرات موفق عمل کنیم.

دستیابی به ظرفیت ۴۵۰ تنی در آینده‌ای نزدیک
خالقی اضافه کرد: ظرفیت خط اول ما در این کارخانه ۱۵۰ تن است و مجموعه ظرفیت ما در بخش‌های انتقال، توسعه، پاک‌کننده‌ها، برق و سیلوهای ذخیره ما ۴۵۰ تن است که در آینده‌ای بسیار نزدیک به این رقم خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت ذخیره سیلوهای انباری ما حدود ۱۵ هزار تن است که سیلوهای بتنی که در طول خط ما طراحی شده است هزار و ۲۵۰ تن می‌باشد؛ گفت: ما در این کارخانه ضمن آنکه سیلوی گندم خشک و تر داریم، هزار تن سیلوهای آرد داریم که شامل ۴ کندوی سبوس و ۶ کندوی آرد داریم و تمام تلاش ما ان است تا محصولات خوب و با کیفیت ارائه دهیم.

تاکنون ۵۰۰ تن صادرات داشتیم/ ما برای صادرات کاملا آماده‌ایم
مالک کارخانه آرد ستاک تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۰۰ تن صادرات داشتیم و با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شدیم و در حال حاضر منتظریم تا وضعیت ارز مشخص شود؛ هم اکنون متقاضی برای صادرات داریم؛ برای نمونه کشور عراق استقبال خیلی خوبی کرده از آرد تولیدی ما که اگر مهمترین مشکل حال حاضر ما یعنی ارز حل شود، ما برای صادرات کاملا آماده‌ایم.

تنها مشکل حال حاضر صنعت آرد عدم ثبات ارز است
این فعال اقتصادی ادامه داد: در حال حاضر تنها مشکل ما موضوع ارز است که اگر دولت یک ارز ثابت و راکدی را تعریف و به وجود آورد خیلی از چالش‌های حال حاضر به ویژه در بحث صادرات ما حل خواهد شد.

خالقی با بیان اینکه ما تکنولوژی لازم را برای صادرات داریم، اعلام کرد: کارخانه ما دارای بهترین تکنولوژی و امکانات روز دنیا است و من می‌توانم ادعا کنم کارخانه من آخرین تکنولوژی روز دنیا و تجهیزات مدرن دنیا را وارد کشور کرده است.

وی با بیان اینکه بنده در سال ۹۳ این کارخانه را با بیش از ۱۶ میلیارد تومان سرمایه احداث و راه‌اندازی کردم، افزود: یکی از موضوعات مهم ما در بحث تولید آرد، استفاده از گندم با کیفیتی است که پس از تبدیل به آرد، مورد قبول اقصی نقاط کشور باشد.

اشتغالزایی مستقیم برای ۳۰ نفر
مالک کارخانه آرد ستاک نکا در خصوص تعداد اشتغالزایی این کارخانه گفت: در حال حاضر ۲۵ نفر به‌صورت دایم و ۵ نفر هم غیرحضوری مشغول فعالیت هستند که در مجموع ۳۰ نفر مشغول به کار هستند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های فعلی ما بحث تأمین گندم است که ما با چه ارزی وارد کنیم، عنوان کرد: بحث ما آن است که باید به ما ارزی را اختصاص دهند که ما بتوانیم در کنار تأمین گندم و وارد کردن تجهیزات، از ظرفیت بندر امیرآباد جهت صادرات بهره ببریم.

اظهار عدم کیفیت آرد از سوی خبازان کم لطفی است
خالقی در این خصوص که خبازان علت عدم کیفیت نان در استان را عدم کیفیت آرد می‌دانند؛ اظهار کرد: طی سالیان اخیر تمام کارخانجات آرد استان به‌روز شده‌اند و تمامی کارخانجات امروز از سیستم و تکنولوژی  دارند استفاده می‌کنند که بتوانند بهترین آرد را تولید کنند اگر بعضی از خبازان کم لطفی می‌کنند و می‌گویند آرد کیفیت ندارد شما در هر شهری به سراغ نانوایی‌های خوب و مقبول بروید و ببینید آرد تحویلی آن با همان خبازی چه تفاوتی دارد؛ آرد هر دو نانوایی یکی است.

وی متذکر شد: ما هم تمام سعی و تلاشمان تولید بهترین آرد با بالاترین کیفیت است. الان گندمی که برای ما می‌آید از همدان است که گلوتن آن ۱۸ است و من باید با ترکیب این آرد با آرد مازندران و گلستان، به یک آرد با کیفیت و قابل ارائه برسیم و افزایش گندم کیفی در کل کشور، وضعیت آرد را هم بهبود خواهد بخشید.

مشکلات و مطالبات تولیدکنندگان آرد در یک نگاه
مالک کارخانه آرد ستاک نکا تصریح کرد: در دولت دهم وقتی پیش‌بینی کردند آرد از یارانه‌ای خارج شود، برای سرمایه در گردش کارخانجات بحثی را گذاشتند که کارخانه‌داران بدون بهره از دولت گندم را بگیرند ولی امروز ما باید گندم را از دولت از پیش بخریم، خباز به مرور آرد از ما بخرد  و به مرور هم خرده خرده به حساب کارخانجات واریز کند که این یکی از مشکلات فعالان این صنعت است.

عدم تعیین تکلیف تعرفه سود بازرگانی و تولید از سوی دولت
این فعال اقتصادی استان با بیان اینکه ما هم در بخش بازرگانی و هم در بخش تولید دارای یک سود خاص تعریف شده هستیم که متاسفانه در عمل اجرا نشده است؛ تاکید کرد: ما از دولت انتظار داریم که سود تعرفه بازرگانی و تولید ما را تعریف کند تا بدانیم ما کجای کار هستیم، ما بدانیم مشمول بازرگانی هستیم یا تولید؛ امری که بلاتکلیفی و عدم تعیین وضعیت آن موجب شده است که در حال حاضر هیچ سود و تعرفه حمایتی به تولیدکنندگان این صنعت تعلق نگیرد امری که از قبل پیش‌بینی شده بود اما اجرایی نشد.

۶ سال است که تغییری در قیمت آرد نداشتیم
این تولیدکننده موفق در استان با گلایه از عدم تغییر قیمت آرد تمام شده طی سالیان متمادی گذشته عنوان کرد: نزدیک به ۶ سال است که هیچ تغییری در قیمت آرد تمام شده اعمال نشده است و این در حالی است که طی این سالیان شاهد افزایش قیمت هزار تومانی دلار به ۱۰ هزار تومان و همچنین سایر هزینه‌های تولید از بیمه و حقوق کارگر گرفته تا تجهیزات و تعمیرات و آب و برق و گاز بودیم.

دولت در حمایت از تولیدکنندگان گام بردارد
خالقی ادامه داد: ما از دولت توقع نداریم با افزایش قیمت نان این مشکل ما را حل کند اما انتظار داریم با اتخاذ تمهیدات مدبرانه نظیر در اختیار گذاشتن ارز مناسب، تخصیص یارانه برق، آب و یا هر زمینه‌‌ای که کمک‌کار تولیدکنندگان این صنعت باشد، گام موثری در حمایت از فعالان این عرصه بردارند.

از افزایش چند برابری هزینه‌های تولید تا سهم بسزای کارخانجات آرد در اشتغالزایی
وی با اشاره به افزایش چند برابری هزینه‌های تولید و عدم تخصیص و تعیین تکلیف سود تولید به فعالان این صنعت استراتژیک، بیان کرد: ما در کنار دولت هستیم و همواره برای جلب رضایت‌مندی مردم تلاش کردیم و در حال حاضر ۳۷۰ کارخانه آرد در کشور با ایجاد اشتغال حداقل ۳۰ نفر در هر واحد، پوشش نزدیک به ۱۲ هزار نیرو را در کشور بر عهده دارند که چیزی از سهم ۲۰ هزار نفری اشتغال به کار نیرو در ایران خودرو ندارند، اما طی سالیان اخیر قیمت خودرو بارها و بارها تغییر و افزایش می‌یابد، اما صنعت آرد با همان قیمت قبلی و علیرغم افزایش چند برابری هزینه‌های جاری، در حال فروش تولیدات خود است که این اجحاف در حق فعالان این صنعت است که نیازمند حمایت و بازنگری مسئولان امر است.

 کاهش مدت ذخیره‌سازی گندم مطالبه جدی کارخانجات آرد مازندران
مدیر کارخانه آرد ستاک نکا در بخش پایانی سخنانش ضمن تقاضا از دولت برای کاهش مدت ۳ ماهه ذخیره‌سازی گندم از سوی کارخانجات آرد مازندران، اذعان کرد: طبق اعلام دولت، کارخانجات آرد در فصل خرید گندم می‌بایست نسبت به ذخیره‌سازی گندم به اندازه ۳ ماه مصرف خود اقدام کنند که در استان مازندران به دلیل میزان کم تولید گندم نسبت به سایر استان‌ها و تعداد زیاد کارخانجات آرد در استان مقرون به صرفه نیست و از دولت انتظار داریم نسبت به کاهش این مدت از سوی کارخانجات آرد در مازندران مساعدت کنند.

فعالیت ۱۷ کارخانه تولید آرد در مازندران با ظرفیت تنها ۲۵ درصدی
گفتنی است در استان مازندران نزدیک به ۲۰ کارخانه آرد با ظرفیت تولید ماهانه ۲۵۰ هزار تن و ظرفیت ذخیره‌سازی ۳۰۰ هزار تن در سیلوهای کارخانجات وجود دارد که در حال حاضر ۱۷ کارخانه فعال هستند که تنها با ۲۰ تا ۲۵ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت هستند.

قیمت هر کیلو آرد یارانه‌ای و آراد در بازار
شایان ذکر است در حال حاضر قیمت هر کیلو آرد یارانه‌ای ۸۲۰ تومان و قیمت آرد برای خبازی‌های آزادپز بسته به سفیدی و کیفیت آرد بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۵۰ تومان متغیر است.

به گزارش خبرنگار ما از مجموع ۱۷ کارخانه فعال استان، ۴ کارخانه در حال رقابت با سایر تولیدکنندگان منطقه در امر صادرات هستند که با اعمال سیاست‌های تشویقی و حمایتی از سوی دولت، ظرفیت افزایش تعدد کارخانجات استان برای حضور در این رقابت وجود دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × سه =