کد خبر : 110319
تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 آگوست 2018 - 14:30
-

آرایش جنگی بی‌سابقه روسیه و سوریه ترامپ را از حمله به دمشق منصرف کرد

آرایش جنگی بی‌سابقه روسیه و سوریه ترامپ را از حمله به دمشق منصرف کرد

به گزارش قائم آنلاین، رئیس جمهور مغرور آمریکا که حدود یک هفته پیش تحرکات نظامی را برای حمله به سوریه شروع کرده بود و فرانسه و انگلیس هم قصد داشتند در این حمله، ترامپ را همراهی کنند، شرایط کنونی را کاملا متفاوت از آنچه فکر می‌کرده‌اند، یافتند و به همین خاطر، از حمله به سوریه

به گزارش قائم آنلاین، رئیس جمهور مغرور آمریکا که حدود یک هفته پیش تحرکات نظامی را برای حمله به سوریه شروع کرده بود و فرانسه و انگلیس هم قصد داشتند در این حمله، ترامپ را همراهی کنند، شرایط کنونی را کاملا متفاوت از آنچه فکر می‌کرده‌اند، یافتند و به همین خاطر، از حمله به سوریه منصرف شدند.
ماجرا از این قرار است که طی روزهای اخیر، ‌در حالی که ارتش سوریه خود را برای انجام عملیات آزاد‌سازی «ادلب» آماده می‌کرد، آمریکا هم برای اینکه جلوی این عملیات بسیار حساس و مهم را بگیرد، تصمیم گرفت طرح دو‌مرحله‌ای «سناریوی شیمیایی – حمله هوایی» را به اجرا درآورد؛ در همین چارچوب، عناصر موسوم به «کلاه سفیدها» در داخل سوریه برای اجرای سناریوی حمله ساختگی شیمیایی ارتش سوریه، وارد عمل شدند و همزمان با آن ناوهای آمریکایی و غربی نیز به سمت سوریه، به حرکت درآمدند.
پیش از این «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا به همتای روس خود در «ژنو» گفته بود که آمریکا ضربات قاطع‌تری را در مقایسه با گذشته، متوجه ارتش سوریه خواهد کرد و حتی گفته می‌شد که آمریکا قصد دارد کاخ ریاست جمهوری سوریه را در دمشق بمباران کند.
در گرما‌گرم این تهدیدات و تحرکات و در حالی که خیلی‌ها فکر می‌کردند کار تمام است و حمله آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه، قطعی است، تحرکات در جبهه مقابل نیز شدت گرفت؛ وزیر دفاع ایران به سوریه رفت و بر حمایت تهران از دمشق در برابر تهدیدات، تاکید کرد. در داخل سوریه نیز خبرگزاری فارس گزارش داد،‌ سامانه دفاع هوایی سوریه برای مقابله با حملات احتمالی و ناگهانی آمریکا، به حال آماده‌باش کامل درآمده است. ایسنا نیز به نقل از منابع سوری، گزارش داد بود سامانه‌های موشکی «اس-۷۵»، «بیتشورا»، «پانتسیر» و «بوک» ارتش سوریه، هر لحظه آماده هستند تا به حملات هوایی آمریکا، واکنش نشان دهند.

واکنش روسیه
در این میان، واکنش دولت و ارتش روسیه نیز به تهدید آمریکا، کاملاً بی‌سابقه بوده است؛ مسکو بیش از ۱۳ کشتی جنگی خود را راهی دریای مدیترانه و سواحل سوریه کرد. اعزام این حجم از ناوهای روسی به منطقه، به قدری گسترده بود که از آن، تحت عنوان «ایجاد سد دریایی» نام برده شده است.
همزمان با این تحرکات نظامی، لحن سیاستمداران و مقامات روسی هم در ارتباط با آمریکا، جدی‌تر و تحکم‌آمیزتر از قبل شد و آمریکایی‌ها پی بردند که حمله به سوریه واقعاً «اقدام خطرناکی است.»

بازگشت دست خالی یک هیئت آمریکایی
پیش از تحرکات نظامی آمریکا در مدیترانه و خلیج‌ فارس، یک هیئت آمریکایی نیز به دمشق رفته بود تا مقامات سوریه را در مورد عدم حضور ایران در خاک سوریه، متقاعد کند.
به گزارش ایسنا، روزنامه لبنانی «الاخبار» فاش کرد، یک هیئت آمریکایی متشکل از افسران سازمان‌های اطلاعاتی این کشور در یکی از شب‌های هفته پایانی ماه ژوئن (اوایل تیر) به دمشق رفت و در منطقه «المزه» واقع در مرکز این شهر، با «علی المملوک» رئیس شورای امنیت ملی سوریه، دیدار کرد.
الاخبار افزود، طرف آمریکایی به اطلاع المملوک رساند که آمریکا به سه شرط، همه نیروهای خود را از سوریه خارج می‌کند؛ خروج کامل ایران از مناطق جنوبی سوریه، مشارکت شرکت‌های نفتی آمریکایی در فعالیت‌های حوزه‌های نفتی شرق سوریه و ارائه اطلاعات در مورد عناصر خارجی گروه‌های تروریستی توسط دمشق به واشنگتن سه شرطی است که رئیس هیئت آمریکایی از رئیس شورای امنیت ملی سوریه، خواسته بود.
الممکوک نیز در پاسخ گفته: «شما در سوریه نیروی اشغالگر هستید و بدون رضایت دولت و کسب اجازه از آن وارد خاک سوریه شده‌اید و می‌توانید با همان شیوه که وارد کشورمان شده‌اید خارج شوید. ما تا زمان خروج نیروهای‌تان، با شما به عنوان اشغالگر برخورد می‌کنیم.»
وی افزود: «سوریه یک شاخه جدا شده از درخت نیست، بلکه جزئی از یک محور گسترده است و موضع ما در رابطه با روابط دمشق و تهران واضح است و «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه، در مناسبت‌های مختلف آن را تکرار کرده است. روابط ما با ایران، حزب‌الله و نیروهای هم‌پیمان‌ دیگری که در کنار ارتش سوریه با تروریسم جنگیدند روابط استواری است و موضع ما هیچ‌گاه تغییر نخواهد کرد.
رئیس شورای امنیت ملی سوریه تاکید کرد: اولویت ما پس از جنگ، همکاری با کشورهای هم‌پیمان و دوست است. المملوک همچنین،‌ به رئیس هیئت آمریکایی متذکر شد که دمشق تسهیلاتی را برای حضور شرکت‌‌های کشورهای متخاصم فراهم نمی‌کند.
آمریکایی‌ها که در سال ۲۰۱۱ بحران داخلی در سوریه را کلید زده‌اند، هیچ فکر نمی‌کرده‌اند که به جای فروپاشی نظام سوریه، جاپای نیروهای مقاومت در سوریه مستحکم شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =