کد خبر : 110570
تاریخ انتشار : جمعه 31 آگوست 2018 - 8:35
-

آمادگی حماس برای انتخابات زیرنظر سازمان ملل؛ غزه خواستار رفع محاصره و احداث بندر است

آمادگی حماس برای انتخابات زیرنظر سازمان ملل؛ غزه خواستار رفع محاصره و احداث بندر است

به گزارش قائم آنلاین، «خلیل الحیه» نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در کنفرانسی خبری که امروز پنجشنبه برگزار شد از ناکامی پرونده آشتی ملی فلسطین و تلاش حماس برای رفع محاصره از غزه خبر داد. الحیه «آشتی ملی را گزینه راهبردی جنبش حماس» توصیف کرد و گفت که «لجاجت محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان)

به گزارش قائم آنلاین، «خلیل الحیه» نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در کنفرانسی خبری که امروز پنجشنبه برگزار شد از ناکامی پرونده آشتی ملی فلسطین و تلاش حماس برای رفع محاصره از غزه خبر داد.

الحیه «آشتی ملی را گزینه راهبردی جنبش حماس» توصیف کرد و گفت که «لجاجت محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان) و جنبش فتح» مانع تحقق آشتی ملی فلسطین است که ۱۲ سال است پیشرفتی ندارد و درجا می‌زند.

خلیل الحیه فاش کرد که پاسخ جنبش فتح به ابتکار مصر برای آشتی ملی فلسطین «بدتر از پاسخ‌های قبلی» است و «حماس نمی‌پذیرد که در کشمکشی کشنده» باقی بماند.

به گفته این عضو دفتر سیاسی حماس، «وحدت واقعی مردم و شراکت همه [گروه‌ها] طبق توافق ۲۰۱۱ قاهره» دروازه نجات طرح ملی و تحقق اهداف ملت فلسطین و پایان اشغالگری و بازگشت آوارگان است، و این وحدت چهار رکن دارد که «از رفع تحریم‌های تشکیلات خودگردان بر غزه، سپس تشکیل دولت وحدت ملی» شروع می‌شود و تا «تشکیل شورای ملی یکپارچه» و «برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس ملی و پارلمان» ادامه می‌یابد.

به گفته الحیه، «دولت رامی الحمد الله صلاحیت ندارد که بخشی از رفع محاصره غزه باشد زیرا بعد از آنکه دو سوم اعضایش بدون توافق [دو جانبه] تغییر کرد، دیگر دولت وفاق ملی به شمار نمی‌رود».

انتخابات زیر نظر سازمان ملل

الحیه تصریح کرد که جنبش حماس خواستار حرکت به سوی انتخابات سراسری است و مانعی ندارد که تحت نظر سازمان ملل باشد اما جنبش فتح نمی‌پذیرد که انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان و شورای ملی بعد از شش ماه برگزار شود. به گفته الحیه، انتخابات «راه خروج طبیعی از دودستگی است و حماس نمی‌پذیرد که همچنان در ماراتون آشتی ملی باقی بماند».

مذاکرات رفع محاصره غزه

خلیل الحیه در خصوص مذاکرات تثبیت آتش‌بس گفت که مشخصه رفع محاصره از غزه، تاسیس بندی برای غزه و کرانه باختری و قدس است. مردم فلسطین نیازمند گذرگاهی آبی هستند که آنان را با دنیای خارج مرتبط کند. «دریای ما تنها دریچه ما به سوی جهان است و خواستار ارتباط مستقیم زیر نظر سازمان ملل هستیم».

این عضو بلندپایه جنبش حماس تصریح کرد که اکنون سخن از تثبیت آتش‌بسی است که در سال ۲۰۱۴ به دست آمده و حماس در مقابل رفع محاصره غزه حاضر است ارسال بادبادک‌های آتش‌زا را متوقف کند.

خلیل الحیه برای نخستین بار فاش کرد که در جریان مذاکرات سال ۲۰۱۴ برای آتش‌بس با طرف اسرائیلی، هیأت فلسطین دچار اختلاف بود و رئیس هیأت (عزام الاحمد از سران جنبش فتح) با حماس درباره توقف کار تونل‌ها بحث می‌کرد گویی که هیأت فلسطینی آمده بود تا بر سر سلاح مقاومت مذاکره کند.

الحیه هشدار داد که اگر مذاکرات کنونی برای تثبیت آتش‌بس و رفع محاصره غزه شکست بخورد، حماس قادر است راه «جهاد و مقاومت را چه از طرق مسالمت‌آمیز چه از طریق راهپیمایی بازگشت یا طُرق دیگر، ادامه بدهد».

این عضو دفتر سیاسی حماس، محمود عباس را به تغییر مسیر کنونی و وحدت دعوت و رفتار او را «فرعونی» توصیف کرد و خطاب به او اعلام کرد که «حماس هیچ‌گاه او را تنها نگذاشته اما او ما را در همه مواضع بین‌المللی تنها گذاشته است» و افزود که حماس با قدرت به دنبال رفع محاصره از غزه است و اقدام آمریکا علیه آژانس آنروا که به آوارگان خدمات‌رسانی می‌کند، اقدام سیاسی دولت این کشور جهت نادیده گرفتن حق بازگشت آوارگان به فلسطین است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − دو =