کد خبر : 110801
تاریخ انتشار : شنبه 1 سپتامبر 2018 - 12:40
-

آمریکا کمک به آنروا را قطع کرد

آمریکا کمک به آنروا را قطع کرد

به گزارش قائم آنلاین، سخنگوی وزارت‌ خارجه آمریکا در این باره گفت، واشنگتن به دقت این مورد را بازبینی کرد و بر همین اساس، تصمیم گرفته دیگر به این آژانس سازمان ملل متحد کمک مالی نکند. دولت آمریکا ماه ژانویه گذشته هم اعلام کرده بود که بیش از نیمی از کمک خود به این آژانس

به گزارش قائم آنلاین، سخنگوی وزارت‌ خارجه آمریکا در این باره گفت، واشنگتن به دقت این مورد را بازبینی کرد و بر همین اساس، تصمیم گرفته دیگر به این آژانس سازمان ملل متحد کمک مالی نکند.

دولت آمریکا ماه ژانویه گذشته هم اعلام کرده بود که بیش از نیمی از کمک خود به این آژانس سازمان ملل متحد را به تعلیق در آورده تا درباره آینده همکاری خود با آن بررسی بیشتری کند.

یک سخنگوی محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینیان این تصمیم آمریکا را توهینی وقیح به مردم فلسطین و نقض قطع‌نامه‌های سازمان ملل متحد خوانده است.

این مقام فلسطینی به خبرگزاری رویترز گفت: چنین مجازاتی این واقعیت را که آمریکا دیگر نقشی در مسائل منطقه خاورمیانه ندارد، عوض نخواهد کرد.

آژانس امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) در سال ۱۹۴۸ و پس از جنگ اعراب و اسرائیل تاسیس شد و ماموریت اصلی آن رسیدگی به امور هزاران آواره فلسطینی تعریف شد.

هم اکنون این آژانس سازمان ملل متحد به ۵ میلیون از آوارگان فلسطینی خدمات بهداشتی، آموزشی و اجتماعی ارائه می‌کند.

آمریکا بزرگترین حامی این آژانس بود و حدود ۳۰ درصد از کل بودجه این دفتر سازمان ملل متحد را تامین می‌کرد. این کشور در آخرین سال حضور باراک اوباما (۲۰۱۶) در کاخ‌سفید مبلغ ۳۶۸ میلیون دلار به این آژانس کمک مالی کرده بود.

دولت جدید آمریکا در ماه ژانویه ۶۰ میلیون دلار به این آژانس کمک اما همزمان اعلام کرد، ۶۵ میلیون دلار دیگر را تا زمان کامل شدن بازبینی خود پرداخت نخواهد کرد و اکنون با اعلام توقف همکاری با این برنامه سازمان ملل متحد، احتمالا پرداخت این ۶۵ میلیون دلار متوقف خواهد شد.

روابط میان واشنگتن و فلسطینیان از زمان ورود دونالد ترامپ به کاخ‌ سفید رو به سردی گذاشت و به ویژه بعد از آن که رئیس‌جمهوری آمریکا دستور انتقال سفارت کشورش به قدس را صادر کرد، دو طرف وارد جدال‌های علنی شدند.

در پی تاکید دوباره ترامپ بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی کشورش، تشکیلات فلسطینیان دسامبر سال گذشته اعلام کرد که دیگر آمریکا را به عنوان میانجی مذاکرات صلح خاورمیانه به رسمیت نمی‌شناسد و روابط خود با واشنگتن در این زمینه را به تعلیق درآورد.

در واکنش، دولت آمریکا از ماه ژانویه گذشته علاوه بر تعلیق کمک‌های مالی خود به آژانس امدادی سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی، دستور بازبینی در نحوه اختصاص این کمک‌ها را صادر کرد و از ماه ژوئن گذشته قانون موسوم به تیلور فورس را مورد توجه قرار داد.

مصوبه تیلور فورس به مقام‌های فلسطینی فشار می‌آورد که پرداخت هرگونه مستمری را به کسانی که به اقدام علیه اسرائیل متهم شده‌اند، متوقف کند. این عدم پرداخت شامل اعضای خانواده این افراد هم می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد در پی بازبینی‌های انجام شده تصمیم گرفته ۲۰۰ میلیون دلار فلسطینیان را در جایی دیگر که دارای “اهمیت بالا و اولویت فوری” است، هزینه کند؛ هر چند درباره دریافت‌کننده جدید این مبلغ توضیحی داده نشده است.

سازمان ملل متحد و تشکیلات فلسطینی بارها هشدار داده‌اند که قطع کردن کمک‌هزینه‌ها به خانوارهای فلسطینی شرایط زندگی روزمره را برای صدها هزار آواره فلسطینی و شهروندان مناطق اشغالی سخت‌تر از پیش خواهد کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − 8 =