امیدوارم هرچه زودتر حل بشه
مشکل کمبود پوشک تا چند روز دیگر برطرف میشود
به گزارش قائم آنلاین، عباس فصیح خوشگرد در گفتوگو درباره آخرین وضعیت پیش آمده درخصوص کمبود و گرانی محصولات سلولزی اظهار کرد: باید تاکید کنم که هیچگونه احتکاری توسط تولیدکنندگان ایرانی صورت نگرفته و مواد احتکار شده مربوط به محصولات خارجی بوده که یا به صورت قاچاق یا از مبادی گمرک وارد شدهاند. وی ادامه
به گزارش قائم آنلاین، عباس فصیح خوشگرد در گفتوگو درباره آخرین وضعیت پیش آمده درخصوص کمبود و گرانی محصولات سلولزی اظهار کرد: باید تاکید کنم که هیچگونه احتکاری توسط تولیدکنندگان ایرانی صورت نگرفته و مواد احتکار شده مربوط به محصولات خارجی بوده که یا به صورت قاچاق یا از مبادی گمرک وارد شدهاند.
وی ادامه داد: حدودا ۱۵ تا ۲۰ روز به دلیل ناهماهنگیهای صورت گرفته، تولیدکنندگان مواد سلولزی نمیدانستند که به آنها ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق میگیرد یا باید با ارز آزاد مواد مورد نیاز این صنعت را خریداری کنند؛ بنابراین در مدت زمان مذکور کارخانجات به صورت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمد و مواد اولیه وارد شده در گمرک ماند.
رئیسانجمن صنایع سلولزی ایران با بیان اینکه پیش از شرایط پیش آمده مواد اولیه صنایع سلولزی با دلار ۴۲۰۰ تومانی و پایینتر از آن به کشور وارد میشد، گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان مجبور شدند با توجه به تحریم اتخاذ شده مواد اولیه مورد نیاز خود را با ارز ۱۰ هزار تومانی وارد کنند و به همین دلیل شاهد افزایش دو تا ۲.۵ برابری مواد اولیه کارخانجات تولیدی خواهیم بود.
فصیح خوشگرد در پاسخ به این سؤال که چه زمان مشکل کمبود این محصولات برطرف میشود؟ تصریح کرد: با توجه به اینکه از اوایل هفته گذشته تکلیف ارز مواد اولیه محصولات سلولزی مشخص شده اجناس تولیدکنندگان با ارز ۱۰ هزار تومانی از گمرک ترخیص شد و از شنبه هفته جاری مجددا کارخانجات تولید خود را آغاز کردند و این وعده را به مردم میدهیم که طی روزهای آتی و از ابتدای هفته آینده مشکل کمبود محصولات سلولزی برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: نکتهای که باید بدانیم این است که در این رابطه قیمتها دو تا دو و نیم برابر افزایش خواهد یافت، چراکه ۸۰ تا ۸۵ درصد مواد اولیه پوشک بچه و سایر محصولات سلولزی، وارداتی است و از خمیر پالپِ درختان پهن برگ تهیه میشود که در ایران به دلیل پهنه جغرافیایی امکان تولید آن وجود ندارد.
همچنین مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز درباره قیمت محصولات سلولزی گفت: با هماهنگی صورت گرفته با تولیدکنندگان اصلی که سهم ۸۰ درصد تولید را دارند، موجودی آنها به سرعت در بازار توزیع میشود و پیشبینی می کنیم با ترخیص به موقع مواد اولیه موجود در گمرکات، تخصیص ارز مواد اولیه و برخوردهای قانونی با محتکران به زودی شرایط متعارفی بر بازار حاکم شود.
پروین نباتی ادامه داد: حدود ۱۵۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۲۸۰ هزار تن در کشور در زمینه تولید پوشک بچه معمولی، پوشک کامل بچه، نوار بهداشتی و پوشک بزرگسال دارای مجوز صنعتی بوده که تولید آنها در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۲۵ هزار تن بوده است. این صنعت با توجه به تغییرات تکنولوژیکی در جهان در سالهای اخیر توسعه قابل توجهی داشته؛ بطوریکه قادر به تامین کل نیاز کمی و کیفی کشور است.
برچسب ها :انجمن،پوشک،بهداشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1