کاخ سفید و لابی قدرتمند سعودی میخواهند نقش ریاض در ۱۱ سپتامبر ناگفته بماند
به گزارش قائم آنلاین، ۱۷ سال از روزی که دو هواپیما به برجهای دو قلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک برخورد کردند و آغازگر سالها جنگ درگیری در غرب آسیا شدند، میگذرد. هرچند از همان ابتدا مقامهای آمریکایی انگشت اتهام را به سوی القاعده گرفتند و به همین بهانه هم به افغانستان حمله کردند، اما همچنان
به گزارش قائم آنلاین، ۱۷ سال از روزی که دو هواپیما به برجهای دو قلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک برخورد کردند و آغازگر سالها جنگ درگیری در غرب آسیا شدند، میگذرد. هرچند از همان ابتدا مقامهای آمریکایی انگشت اتهام را به سوی القاعده گرفتند و به همین بهانه هم به افغانستان حمله کردند، اما همچنان سوالات زیادی درباره عاملان آن حمله و انگیزههای آنها بیجواب باقی مانده است.
کارزار موسوم به «۲۸ صفحه» یکی از جریانهایی است که همچنان در آمریکا در تلاش است تا حقایق پنهان این حادثه از جمله ارتباط عاملان آن حمله با بازیگران خارجی به خصوص حکومت عربستان سعودی را افشا کند. نام این کارزار، برگرفته از تعداد صفحات طبقهبندی شده گزارش کمیسیون تحقیق یازده سپتامبر است. این صفحات که پارسال با پیگیری گروه «۲۸ صفحه» بالاخره از طبقهبندی خارج شد، شواهد محکمی از ارتباط عاملان حادثه با مقامهای حکومت سعودی را به همراه دارد.
«برایان مک گلینچی» فعال مدنی و سردبیر وبگاه ۲۸pages.org که رهبری تلاشها برای افشای نقش عربستان سعودی در حملات یازده سپتامبر را بر عهده دارد، در گفتوگو با خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری فارس از ادامه تلاشها برای انتشار اسناد بیشتر درباره رابطه سعودیها با این حملات خبر داد و گفت ریاض یکی از بزرگترین لابیگران خارجی در واشنگتن است و تلاش میکند از پیشبرد تحقیقات جلوگیری کند.
به گفته مک گلینچی میل دولت آمریکا و صنعت اسلحهسازی به حفظ روابط نزدیک با ریاض موجب شده تا در مسیر تحقیق درباره حقایق یازده سپتامبر مانعتراشی شود. او به حمایت ریاض از افراطگرایی، نقش عربستان در بیثبات کردن سوریه و فجایع رخ داده در یمن اشاره کرده و میگوید به واسطه نفوذ عربستان در اندیشکدهها و رسانههای آمریکایی، افکار عمومی آمریکا اطلاع چندانی از این مسائل ندارند.
در ادامه متن کامل این مصاحبه آمده است:
فارس: به واسطه تلاشهای شما، اغلب بخشهای ۲۸ صفحه اکنون از طبقهبندی خارج شده است. آیا جنبش شما تنها به این سند محدود است؟ یا این تلاش برای جمعآوری شواهد بیشتر ادامه خواهد یافت؟
مک گلینچی: اکنون تلاشی برای انتشار چندین هزار صفحه اسناد یازده سپتامبر که همچنان سری باقی ماندهاند، در جریان است. اعضای کنگره، هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان، با صدور قطعنامههایی توصیه کردهاند انبوه اسنادی که بسیاری از آنها با تحقیقات درباره ارتباط احتمالی حکومت سعودی با این حملات مرتبط هستند، از طبقهبندی خارج شوند.
بازماندهها و اعضای خانوادههای کشتهشدگان در این حملات وبسایتی را راهاندازی کردهاند تا برای تلاشها جهت خارج کردن این اسناد از طبقهبندی، حمایت جلب کنند.
فارس: با وجود اینکه «قانون عدالت علیه حامیان تروریسم» (جاستا) تصویب شده و امکان پیگرد مقامهای سعودی مرتبط با یازده سپتامبر را فراهم کرده، اما به نظر میرسد فعالیت چندانی در این زمینه صورت نگرفته است. چه چیزی سعودیها را در آمریکا از پاسخگویی مصون کرده است؟
مک گلینچی: جاستا این امکان را فراهم کرد که یک دعوی حقوقی پیش رود که در آن بازماندگان یازده سپتامبر، اعضای خانوادهها و شرکتهای بیمه با گشودن یک پرونده و طرح این ادعا که مقامهای حکومت سعودی از ربایندگان یازده سپتامبر به شکل مالی و روشهای دیگر، حمایت کردهاند، پرداخت غرامت توسط حکومت سعودی را خواستار شدهاند.
این پرونده اکنون در مرحله تحقیق قرار دارد و شاکیان از ایالات متحده و حکومت سعودی خواستهاند اسناد مربوط به افرادی را که متهمند به دستور مقامهای سعودی به دو هواپیماربا کمک کردهاند، ارائه کنند.
فارس: بر اساس کتابی که به تازگی منتشر شده، سیا تلاش کرده افکار عمومی ایالات متحده و حتی جامعه اطلاعاتی آمریکا را از نقش احتمالی عربستان سعودی در این حادثه، بیاطلاع نگه دارد. به نظر شما انگیزه سیا از پنهان کردن حقایق چه بوده است؟
مک گلینچی: یکی از مهمترین سوالات یازده سپتامبر این است که چرا سیا نگذاشت دو مأمور اف.بی.آی به فرماندهی اف.بی.آی اطلاع دهند که یک عامل شناختهشده القاعده و فردی که بعدا هواپیماربایی کرد، روادید ایالات متحده دریافت کرده است? برخی معتقدند که سیا در تلاش بوده تا یکی از افرادی را که بعدا هواپیماربایی کرد به جاسوس دوجانبهای بدل کند که به سیا درباره القاعده اطلاعات بدهد. اگر این [فرض] درست باشد، سیا قوانین ایالات متحده را که این آژانس را از فعالیت داخل ایالات متحده منع میکند، نقض کرده است.
از زمان یازده سپتامبر، تلاشی مداوم توسط دولتها، چه جمهوریخواه و چه دموکرات، صورت گرفته تا هرگونه ارتباط حکومت سعودی با این حملات از دید افکار عمومی پنهان بماند. همانگونه که ۲۸pages.org اخیرا گزارش کرد، اف.بی.ای به یکی از مأموران بازنشته خود گفته که به خانوادههای یازده سپتامبر در پیشبرد دعوی علیه عربستان سعودی کمک نکند، چراکه دولت [دونالد] ترامپ میخواهد رابطه خوبی با این پادشاهی داشته باشد.
حکومت ایالات متحده بارها و بارها منافع حکومت سعودی را بالاتر از حقوق مردم آمریکا قرار داده که حق دارند تمام حقایق را درباره بدترین حمله تروریستیای که تاکنون در خاک ایالات متحده انجام شده، بدانند.
فارس: گزارشهایی وجود دارد مبنی بر اینکه سعودیها با چند شرکت لابیگر قرارداد بستهاند تا از موفقیت تلاشهای احتمالی برای شکایت از مقامهای سعودی جلوگیری کنند. آیا واقعا در واشنگتن لابی سعودی وجود دارد؟
مک گلینچی: حکومت سعودی یکی از بزرگترین عملیاتهای لابیگری خارجی را در آمریکا دارد و سالانه میلیونها دلار در این زمینه خرج میکند. به لطف حمایت مالی از اندیشکدهها و موسساتی که نظرات روزنامهنگاران، قانونگذاران و افکار عمومی را شکل میدهند، نفوذ حکومت سعودی از کنگره هم فراتر رفته است. در ماه ژوئن ۲۸pages.org گزارش کرد که مدیر یک برنامه امنیت ملی در دانشگاه «سیراکیوس» نام خود را در وزارت دادگستری به عنوان عامل روابط عمومی عربستان سعودی ثبت کرده است.
پارسال هم ۲۸pages.org افشا کرد که لابیگران سعودی کهنهسربازان ارتش ایالات متحده را فریب دادهاند تا علیه جاستا لابی کنند. بدون آنکه به این افراد گفته شود که این کارزار لابیگری را عربستان سعودی سازماندهی و حمایت مالی کرده، آنها با هواپیما به واشنگتن منتقل شدهاند.
فارس: با وجود افشاگریهای صورت گرفته به واسطه اقدامات جنبش تحت رهبری شما، ایالات متحده همچنان روابط نزدیکی با عربستان سعودی دارد و حتی همانطور که دیدیم رابطه با عربستان را به روابطش با برخی متحدان غربی خود از جمله کانادا ترجیح میدهد. دلیل این اهمیت چیست؟ آیا افکار عمومی آمریکا از ادامه این روابط حمایت میکند؟
مک گلینچی: علاوه بر جامعه اطلاعات ایالات متحده، گروههای ذینفع مختلفی هستند که میخواهند رابطه نزدیک ایالات متحده و عربستان سعودی را حفظ کنند. یکی از برجستهترین آنها، صنعت جنگافزارسازی آمریکا است، که با تسلیح عربستان سعودی و فشار به حکومت ایالات متحده برای حفظ روابط نزدیک با این پادشاهی، به درآمد کلانی دست یافته است.
افکار عمومی آمریکا یک بیاعتمادی کلی به عربستان سعودی دارد و از نقض حقوق بشر توسط این پادشاهی ناخرسند است. با این وجود، شهروندان عادی از نقش این پادشاهی در گسترش افراطگرایی سلفی در سرتاسر جهان، اطلاع چندانی ندارند. علاوه بر این، شهروندان عادی نمیدانند که حکومت سعودی با همکاری حکومت ایالات متحده نقش بزرگی در بیثباتسازی سوریه داشته است. به همین ترتیب، به واسطه نحوه عملکرد رسانههای ایالات متحده، اغلب آمریکاییها از اینکه مداخله عربستان سعودی در یمن چه خسارات انسانیای بر جای گذاشته، بیاطلاع هستند.
برچسب ها :مدیر، کمیسیون ، عربستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0