کد خبر : 113659
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 سپتامبر 2018 - 17:40
-

اجرای همسان‌سازی حقوق نیازمند اعتبار ۱۵ هزار میلیاردی

اجرای همسان‌سازی حقوق نیازمند اعتبار ۱۵ هزار میلیاردی

به گزارش قائم آنلاین، جمشید تقی زاده در نخستین نشست کمیته برنامه و بودجه صندوق بازنشستگی کشوری که با حضور مدیران ارشد صندوق و علی حیدری عضو هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه بحث بودجه نویسی سال ۹۸ به زودی فرا خواهد رسید، نیاز است تا ما نیز برای

به گزارش قائم آنلاین، جمشید تقی زاده در نخستین نشست کمیته برنامه و بودجه صندوق بازنشستگی کشوری که با حضور مدیران ارشد صندوق و علی حیدری عضو هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه بحث بودجه نویسی سال ۹۸ به زودی فرا خواهد رسید، نیاز است تا ما نیز برای تعیین و تدوین بودجه برای صندوق هرچه سریعتر اقدام کنیم و رایزنی ها و ایجاد حساسیت لازم در این زمینه در سطوح مختلف کشور را از هم اکنون آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه برای اجرای کامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیاز به ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت و مجلس دارد، تصریح کرد: اعتباراتی که تاکنون به این امر اختصاص یافته حدود چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در ۲ سال اخیر است که برای همسان سازی حقوق و بهبود معیشت بازنشستگان است؛ به همین دلیل برای همسان سازی حقوق در بودجه ۹۸ حداقل به تخصیص ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی کشوری علاوه بر پرداخت حقوق بازنشستگان به مسائلی چون درمان، بیمه تکمیلی، سفر و مسائل رفاهی بازنشستگان تحت پوشش توجه دارد گفت: برای بودجه سال آینده صندوق بازنشستگی کشوری حتما باید اتفاق جدید و بزرگی بیافتد و ما به عنوان مسئولان صندوق باید حضور و اثرگذاری پررنگ‌تری در فرایند بودجه نویسی سال ۹۸ داشته باشیم.

وی افزود: شرایط کنونی کشور به خصوص با بالا رفتن نرخ ارز، میزان تورم و وضعیتی که بازنشستگان به ویژه با آن روبرو هستند، ایجاب می‌کند که حقوق بازنشستگان بیش از رقم کنونی افزایش یابد تا حداقل بخشی از مشکلات معیشتی و فشار موجود بر این قشر فرهیخته کاهش یابد.

تقی زاده با تاکید بر اینکه نیاز است تا تمام وزارتخانه ها، قوه قضاییه، مقننه و دستگاه‌های اجرایی در این فرآیند حساس شوند اظهار کرد: مباحث دوران خدمت و اشتغال و دوران بازنشستگی باید برای همگان به ویژه مسئولان ذیربط و برنامه ریزان به طور کامل و شفاف مشخص و تشریح شود و برنامه‌ای تهیه شود که هر یک از این نهادها چه سهمی در رفع مشکلات موجود دارند و چه نقشی می‌توانند برای رفع مشکل بازنشستگان ایفا کنند.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین گفت: کانون‌های بازنشستگی که در تمام استان‌ها فعالیت می‌کنند یکی از بازوهای این صندوق برای بودجه و دفاع از بودجه صندوق هستند که باید برای رایزنی و تعامل بیشتر با نمایندگان از کانون ها و ظرفیت آنها استفاده کرد.

تقی زاده با بیان اینکه بازنشستگان در حال حاضر در همه استان‌های کشور حساس بوده و مسائل و انتظارات و حق خود را مطالبه می‌کنند اظهار کرد: در سفرهای استانی مشخص شد که بسیاری از مطالب و مسائلی که بازنشستگان عزیز مطرح می‌کنند از مهمترین مطالبات و نیازهایی است که باید در دستور کار و توجه مسوولان قرارگیرد؛ بنابراین نیاز است دولت و نظام برای همه این مشکلات راه حل و برنامه مشخصی ارائه کنند.

تقی زاده نقش آفرینی رسانه ها در جلب افکار عمومی و ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه را مهم ارزیابی کرد و گفت: ما باید برنامه مناسب داشته باشیم تا از طریق رسانه ها به عنوان یکی از ابزار اطلاع رسانی و گفتمان سازی استفاده کنیم و مسائل و مشکلات یک میلیون و ۴۰۰ هزار بازنشسته کشوری و خانواده آنها و همچنین شاغلین که یا مشغول به کار هستند یا در شرف بازنشستگی هستند را به طور گسترده‌ای مطرح کنیم.

وی در این نشست از انتصاب مدیرکل امور مجلس صندوق بازنشستگی کشوری نیز خبر داد و گفت: با وجود اینکه این اداره کل در ساختار صندوق دیده نشده است، اما با توجه به ضرورت و اهمیت تعامل با مجلس شورای اسلامی و پیگیری مطالبات بازنشستگان از مجلس نیاز بود تا این جایگاه در صندوق ایجاد شود.

تقی زاده تصریح کرد: ما تلاش کردیم در وهله اول حقوق بازنشستگان پیش از پایان هر ماه پرداخت شود، اما بحث همسان‌سازی، موضوع و مطالبه‌ای بسیار مهم و حیاتی برای بازنشستگان بوده که نیازمند توجه همگان به این موضوع است.

تقی زاده افزایش اعتماد بازنشستگان به تصمیمات فعالیت‌ها و برنامه‌های صندوق را بسیار مهم و حیاتی عنوان کرد و گفت: ما با آنچه در کلان کشور در بحث بودجه نویسی اتفاق خواهد افتاد کاری نداریم، بودجه صندوق بازنشستگی کشوری باید از هم اکنون مشخص و مدون شود. ما باید با عملکرد خود به بازنشستگان نشان دهیم که جزئی از جامعه بازنشستگان هستیم و برای آنها تا آخرین لحظه ایستادگی خواهیم کرد.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با تاکید بر اینکه هدف ما ایجاد رفاه نسبی و حداقلی برای بازنشستگان تحت پوشش است گفت: باید فاصله ها کم شود و به خصوص بین دستگاه های مختلف از نظر نوع خدمات و کیفیت خدمات یک همگونی و همسانی بین بازنشستگان و شاغلین ایجاد شود. ما باید سیاست هایی را دنبال کنیم که بازنشستگان از رفاه نسبی که در دستگاه های اجرایی وجود دارد بهره مند شوند و در این فرآیند دستگاهها پای کار آمده و به ما کمک کنند.

در این نشست، علی حیدری نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی نیز در سخنانی گفت: فرایند تنظیم بودجه در سازمان برنامه و بودجه کشور شروع شده و نشست های آن نیز در حال حاضر برقرار است. طبیعتا گزارش های مقدماتی که دفاتر بخشی تهیه و ارسال می‌کنند در این فرآیند بسیار اثرگذار و مهم است.

حیدری با بیان اینکه در امر بودجه نویسی صندوقهای بازنشستگی مسائل و عوامل متعددی دخیل هستند گفت: حتی اینکه کارمند در دوران اشتغال چگونه بیمه پردازی کرده، فرایند اشتغال چگونه بوده و زمان بازنشستگی به چه شکل بازنشسته شده است همگی در منابع و مصارف صندوق ها اثرگذار است و این مسائل باید به صورت ریز و دقیق توسط کارشناسان در بودجه نویسی این صندوق ها دیده شود.

وی یکی از مسائل مهم را افراد تبعی عنوان کرد و گفت: اجرای طرح حکمت در صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح یکی از نمونه‌های بارز این امر است که به جای پرداختن به بازنشستگان به صورت مستقیم به افراد تابعه آنها توجه می شود، مثل کمک به فرزند بازنشسته ها در قبولی دانشگاه یا اشتغال آنها که توقع و هزینه های آینده صندوق ها را کاهش می دهد. بنابراین نگارش و تدوین برنامه ها و سیاست‌های تبعی در امر بودجه نویسی مهم است.

حیدری تصریح کرد: تلاش برای ایجاد تعادل بین مصارف و منابع صندوق، تلاش برای تعادل در ورودی و خروجی‌های صندوق از نظر ریالی و تعدادی، تلاش برای پایداری مالی و تهیه منابع مالی پایدار برای صندوق، واگذاری و تصدی گری ها در صندوق های بازنشستگی که خود سبب کاهش ورودی های صندوق شده و طبعاً نیازمند اخذ عوارض از دستگاه ها یا فرآیندهای مربوطه است تا به نوعی این کاهش ها جبران شود، تلاش برای جبران معوقات و تعریف مزایای جانبی جدید همانند طرح حکمت، شفاف سازی فعالیت های صندوق و اثرسنجی بحران پیش روی کشور به خصوص تحریم های جدید همگی از جمله محورهای قابل طرح در امر بودجه نویسی سال ۹۸ در صندوق است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × چهار =