کد خبر : 114872
تاریخ انتشار : یکشنبه 23 سپتامبر 2018 - 13:10
-

دوره‌های آموزشی سکولاریسم برای روحانیون قرقیزستان اجباری شد!

دوره‌های آموزشی سکولاریسم برای روحانیون قرقیزستان اجباری شد!

به گزارش قائم آنلاین، دولت قرقیزستان اعلام کرده که روحانیون این کشور باید دوره‌های آموزشی سکولاریسم را بگذرانند و در ماه آتی میلادی، از آنها در همین زمینه آزمون گرفته خواهد شد و اگر آنها در این آزمون، نمره نیاورند، صلاحیت مذهبی آنها رد می‌شود. این خبر در حالی منتشر می‌شود که اخیراً در یکی

به گزارش قائم آنلاین، دولت قرقیزستان اعلام کرده که روحانیون این کشور باید دوره‌های آموزشی سکولاریسم را بگذرانند و در ماه آتی میلادی، از آنها در همین زمینه آزمون گرفته خواهد شد و اگر آنها در این آزمون، نمره نیاورند، صلاحیت مذهبی آنها رد می‌شود.
این خبر در حالی منتشر می‌شود که اخیراً در یکی از نواحی قرقیزستان، به دختران با حجاب اجازه داده نشده بود که در مدرسه حضور پیدا بکنند.
بین ۷۵ تا ۸۳ درصد جمعیت قرقیزستان، مسلمان هستند و مذهب آنها نیز «سنی حنفی» است. کل جمعیت این کشور شش میلیون نفر است. شمار شیعیان قرقیزستان نیز حدود ۱۵ هزار نفر اعلام شده است. ۲۰ درصد ساکنان این کشور هم مسیحی ارتدوکس هستند.
طی سال‌های پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شاهد یک موج احیاء اسلامی در این کشور، همچون سایر مناطق آسیای مرکزی بوده‌ایم. در دوران سلطه کمونیسم براین کشور، اعمال و اقدامات مذهبی ممنوع بوده و این اعمال با محدودیت‌های بسیار شدیدی مواجه بوده است، اما پس از استقلال قرقیزستان شاهد گرایش غیرقابل وصفی به اسلام و آموزه‌های اسلامی بوده است.
در نخستین روزهای استقلال قرقیزستان، در این کشور تنها ۳۹ مسجد وجود داشت، حال آن که در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ مسجد در این کشور به ثبت رسیده است.
بنابر آمار منتشر شده توسط کمیته دولتی امور مذهبی قرقیزستان، در حال حاضر در این کشور ۲۶۴۷ مسجد، ۱۰۷ مدرسه مذهبی، ۱۰ مؤسسه اسلامی و حدود ۲۸۰۰ امام جماعت وجود دارد.
در قانون اساسی این کشور به رغم شناسایی میراث اسلامی در مقدمه و به رسمیت شناختن حقوق آزاد دینی، اما دین و دولت مجزا و جدای از یکدیگر در نظر گرفته شده‌اند. برهمین اساس، تأسیس احزاب سیاسی مبتنی بر مذهب و همچنین پیگیری اهداف سیاسی توسط گروه‌های مذهبی در این کشور ممنوع است. مشارکت افراد زیر سن قانونی در تبلیغات دینی نیز در این کشور ممنوع می‌باشد.
همچون دیگر جمهوری‌های آسیای مرکزی، فرایندهای دولتی کردن دین و تحت کنترل درآوردن گرایشات و جریان‌های اسلام‌گرایانه و اسلام‌خواهانه در این کشور نیز مورد توجه قرارگرفته است.
اداره معنویات مسلمانان و کمیسیون دولتی امور مذهبی، دو نهاد دولتی برای اجرایی کردن این سیاست‌ها به حساب می‌آیند. تأیید صلاحیت‌ها و نظارت برتمامی نهادهای مذهبی اعم از مؤسسات، مدارس مذهبی و مساجد بر عهده این دو نهاد است. البته اداره امور معنویات نقشی کارکردی‌تر و اجرایی‌تر و کمیسیون دولتی امور مذهبی نقشی سیاستگزارانه و فرادستی را در این میان برعهده دارد.
کمیسیون دولتی امور مذهبی قرقیزستان همچون گذشته، تصمیم گرفته تا مجدداً صلاحیت مذهبی ائمه جماعت این کشور را محک بزند. براین اساس در ماه اکتبر (آبان) سال جاری میلادی تمام ائمه جماعت مساجد قرقیزستان می‌بایست صلاحیت مذهبی خویش را مجدداً احراز کنند.
نکته جدیدی که طی سال‌های اخیر به این فرایندها افزوده شده است، فاکتوری است که تحت عنوان «آموزش‌های سکولاریسم برای روحانیون» عنوان شده است. براساس منشور جدید اداره معنوی مسلمانان قرقیزستان، رؤسای مؤسسات مذهبی نیز ملزم به گذراندن آموزش‌های مذهبی و سکولاریسم در سطح بالاتری هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 − ده =