کد خبر : 116251
تاریخ انتشار : یکشنبه 30 سپتامبر 2018 - 12:00
-

جریاناتی نمی‌خواهند کشتی به مسابقات جهانی اعزام شود ورزش جزو اولویت‌های دولت نیست

جریاناتی نمی‌خواهند کشتی به مسابقات جهانی اعزام شود ورزش جزو اولویت‌های دولت نیست

به گزارش قائم آنلاین، نوسانات قیمت ارز برای فدراسیون‌های ورزشی حسابی دردسرساز شده است. هفته گذشته وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که ارز ثانویه شامل حال ورزش می‌شود ولی تا به امروز این اتفاق رخ نداده است. حالا شرایط برای ورزش حرفه‌ای تا اندازه‌ای دشوار شده که زمزمه‌هایی مبنی بر اعزام نصف و نیمه

به گزارش قائم آنلاین، نوسانات قیمت ارز برای فدراسیون‌های ورزشی حسابی دردسرساز شده است. هفته گذشته وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که ارز ثانویه شامل حال ورزش می‌شود ولی تا به امروز این اتفاق رخ نداده است. حالا شرایط برای ورزش حرفه‌ای تا اندازه‌ای دشوار شده که زمزمه‌هایی مبنی بر اعزام نصف و نیمه کشتی و وزنه برداری به رقابت‌های جهانی به گوش می‌رسد.

در همین خصوص روز گذشته رسول خادم رئیس ‌فدراسیون کشتی در گفت‌و‌گویی اظهار داشت: بودجه فدراسیون کشتی برای اعزام‌ها با دلاری به ارزش حدود ۵-۴ هزار تومان و قیمت بلیت هواپیما هم با یک‌سوم یا یک‌چهارم قیمت فعلی بسته شده است. با شرایط ایجاد شده، مجبور شدیم که هفت مسابقات تدارکاتی و بین‌المللی را حذف کنیم تا تیم ملی جوانان را به مسابقات جهانی بفرستیم. در همین راستا مجبور شدیم یوروی بیش از ۱۶ هزار تومان از صرافی‌ها تهیه کنیم. یعنی این مسابقات به اندازه چهار مسابقات جهانی برای ما هزینه داشت و معلوم نیست تیم‌های دیگر ملی کشتی آزاد و فرنگی به رقابت‌های جهانی اعزام شوند. جریاناتی موافق حضور تیم‌های ملی در مسابقات خارجی نیستند. با افزایش قیمت بلیت، ارز و… این شرایط رقم خورده است. امیدی هم به حمایت از جایی نداریم. وزارت ورزش این موضوع را پیگیری می‌کند و به آنها گفتند که ورزش جزو اولویت‌ها نیست. مگر چند رشته بایددر المپیک ۲۰۲۰ از آبروی کشور ما دفاع کنند؟
وی با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان پیگیر فراهم کردن ارز ثانویه برای فدراسیون کشتی است، گفت: ۱۵ روز است که وزارت ورزش این موضوع را پیگیری کرده که در بانک مرکزی سرگردان است. مکاتبات با بانک مرکزی در چرخش است و فدراسیون‌ها در حال رفت و آمد و کارهای اداری با بانک مرکزی هستند. مردم ما همانقدر که گرفتار معیشت هستند و دغدغه نان دارند،‌ به امید و نشاط اجتماعی نیاز دارند. مگر چند رشته ورزش ما می‌تواند امید و غرور ایجاد کند؟ گمان نکنیم با بی‌تفاوتی برای ورزش ابزار دیگری برای نشاط‌آفرینی در جامعه وجود دارد. مگر ورزشکاران ما در چند رشته ورزشی به قهرمانی جهان می‌رسند؟ اگر این رشته‌ها که مایه نشاط و امید جامعه هستند، زمین‌گیر شوند، به نفع جامعه نیست. مردم با وجود شرایط سخت معیشتی، نتایج قهرمانان خود را دنبال می‌کنند و این قهرمانان، دلخوشی مردم محسوب می‌شوند.
«ورزش باید جزو اولویت‌های دولت باشد.»، رئیس‌فدراسیون کشتی با بیان این جمله تصریح کرد: ما مسیر‌اشتباهی را می‌رویم. اگر تیم‌های ملی ما به مسابقات جهانی نرفتند، برخی جریانات که مسائل دیگری را دنبال می‌کنند، به نیت‌های خود می‌رسند، اما این به نفع مردم نیست.
انتخاب نفرات برای رقابت‌های جهانی
خادم در بخشی دیگر از صحبت هایش به وضعیت فنی تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی‌اشاره کرد و گفت: اکنون در مرحله انتخاب تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی برای اعزام به مسابقات جهانی مجارستان هستیم. درخصوص انتخابی تیم ملی در سال ۹۷-۹۶، روندی متفاوت را طی کردیم. در چند دهه گذشته به دنبال قاعده مناسبی برای انتخاب بازیکنان تیم‌های ملی بودند و مسابقات انتخابی تیم ملی گاهی ملاک بود و گاهی هم ملاک نبوده است. از سال ۲۰۱۳ بازی‌های انتخابی در دستور کار بود. پس از سال ۲۰۱۷، کارشناسان کشتی به جمع‌بندی رسیدند که نمی‌توانیم در برگزاری انتخابی تیم ملی، نفر اول حتماً شایسته پوشیدن لباس تیم ملی نیست. بسیاری از ورزشکاران در میادین داخلی خیلی خوب عمل می‌کنند، اما در مسابقات خارجی از لحاظ روانی و فنی دچار افت می‌شوند.
وی ادامه داد: در سال ۹۷-۹۶ نفرات برتر هر وزن باید عملکرد خارجی بهتری داشته و به کلاس جهانی نزدیک‌تر باشند. یعنی نفر اول در اولویت پوشیدن لباس تیم ملی هست، اما به شرط آنکه در رقابت با حریفان خارجی، شایستگی‌های خود را ثابت کند. در برخی اوزان، نفر سوم انتخابی عملکرد خارجی بهتری نسبت به نفرات اول و دوم داشت که او را به مسابقات جهانی اعزام کردیم. کادر فنی تیم ملی می‌تواند ورزشکاری را که مسیر پیش‌بینی شده را در انتخابی تیم‌های ملی طی کرده و در رقابت‌های خارجی عملکرد بهتری داشته، به شورای فنی تیم‌های ملی کشتی پیشنهاد دهد. برخی اوزان تا نفر سوم دارای کشتی‌گیری با کلاس جهانی نیستیم. اینجا کادر فنی می‌تواند به ناچار از کشتی‌گیران اوزان پایین‌تر یا بالاتر و نیز از کشتی‌گیران آینده‌دار و جوان استفاده کند تا تیم ملی در مسابقات جهانی عملکرد بهتری داشته باشد.
پرداخت سریع پاداش‌ها تاثیر روانی مثبت دارد
بخش پایانی صحبت‌های خادم درخصوص پرداخت پاداش مدال‌آوران بازی‌های آسیایی بود. او در این باره گفت: خانواده کشتی از طبقه ضعیف جامعه هستند که داشتن‌ها و نداشتن‌ها را در کنار مردم احساس می‌کند. این پاداش‌ها که عدد و رقم زیادی هم نیست در تأمین هزینه‌های خانواده‌های کشتی‌گیرانی که با کارگری در عین دانش‌آموزی تلاش می‌کنند تأثیر زیادی دارد و حداقل چیزی است که با وجود محدودیت منابع مالی می‌توانیم اهداء کنیم که خیلی هم از نظر روانی تأثیر مثبت دارد. برای المپیک ۲۰۲۴ همین نوجوانان و جوانانی که امسال قهرمان جهان شدند امید ما خواهند بود. پاداشی هم که اهداء می‌شود از طرف مردم است و ما فقط نقش برگزار‌کننده را داریم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده + شش =