کد خبر : 116808
تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 اکتبر 2018 - 11:30
-

المانیتور:‌ عربستان سعودی بی‌ثبات‌ترین شرایط را طی ۵۰ سال گذشته تجربه می‌کند

المانیتور:‌ عربستان سعودی بی‌ثبات‌ترین شرایط را طی ۵۰ سال گذشته تجربه می‌کند

به گزارش قائم آنلاین، طی ماه‌های گذشته «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی تصمیمات اغلب بدون فکر و ملاحظه چه در حوزه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی، آینده پادشاهی سعودی را زیر سوال برده است. بنا بر این گزارش، وبسایت «المانیتور»‌ به اشاره به این موضوع در مقاله‌ای با عنوان «ریاض بی‌ثبات‌ترین وضعیت خود

به گزارش قائم آنلاین، طی ماه‌های گذشته «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی تصمیمات اغلب بدون فکر و ملاحظه چه در حوزه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی، آینده پادشاهی سعودی را زیر سوال برده است.

بنا بر این گزارش، وبسایت «المانیتور»‌ به اشاره به این موضوع در مقاله‌ای با عنوان «ریاض بی‌ثبات‌ترین وضعیت خود در ۵۰ سال گذشته را تجربه می‌کند»، تأکید کرد: «عربستان سعودی برای حفظ ثبات خود باید در مرهله اول جنگ پرهزینه در یمن را پایان دهد».

این مقاله می‌افزاید: «ثبات در عربستان سعودی همزمان با افزایش فزاینده تردیدها درباره تصمیمات ولیعهد این کشور بسیار شکننده شده است… طی نیم قرن گذشته ثبات در عربستان سعودی تا این اندازه به طور جدی به خطر نیفتاده بود. پس از آنکه ملک فیصل برادر فاسد و فاقد صلاحیت خود را در سال ۱۹۶۴ برکنار کرد، روند جانشینی در رأس این پادشاهی کاملا مشخص بوده و هیچ رقابتی در آن مطرح نبوده است … و در تمام این سال‌ها با وجود تحولات ناگوار داخلی و خارجی که این کشور با آن مواجه بوده تا این اندازه ثبات آن به خطر نیفتاده بود».

المانیتور در ادامه تأکید می‌کند که یکی از طرح‌های ابتکاری ولیعهد عربستان که به شدت ثبات این کشور را به خطر انداخته، به راه انداختن جنگ علیه یمن بوده است. «احمد بن عبدالعزیز» از شاهزادگان بلندپایه سعودی در مصاحبه‌ اخیر خود در لندن، علنا محمد بن‌سلمان را مقصر جنگ یمن معرفی کرد.

این گزارش می‌افزاید، «جنگ یمن وارد چهارمین سال خود شده بدون اینکه هیچ پایانی در چشم‌انداز قابل پیش‌بینی آن باشد. نیروی هوایی عربستان و متحدانش بخش مهمی از زیرساخت‌های یمن را از بین برده و دهها حمله علیه غیرنظامیان انجام داده‌اند. و یمن، همانطور که برخی ناظران در توصیف فاجعه آن گفته‌اند،‌ به یک «کانال مرگ» تبدیل شده است.»

المانیتور همچنین نوشت:‌« محاصره یمن راهبرد محمد بن سلمان در جایگاه وزیر دفاع بود که طبق آمار سازمان ملل تبعات غیرقابل جبرانی برای این کشور به بار آورده و حالا ولیعهد عربستان باید پاسخگوی این عواقب ناگوار باشد. این جنگ یک جو ضدسعود در سراسر جهان ایجاد کرده است.»

این مقاله در ادامه محاصره قطر را یکی دیگر از بن‌بست‌های سیاست خارجی ولیعهد عربستان عنوان کرده و تأکید می‌کند با این اقدامات ریاض،‌ شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس عملا نابود شده است.

المانیتور اینگونه ادامه می‌دهد که «در حال حاضر حتی گمانه‌زنی‌هایی درباره نقش سعودی‌ها در حمله [تروریستی] ۲۲ سپتامبر در اهواز،‌ ایران مطرح است. ولیعهد عربستان علنا گفته بود که قصد دارد با ایران در داخل ایران مبارزه کند. با توجه به این موارد، حالا حمله اهواز می‌تواند به تنش‌های فرقه‌ای در سراسر منطقه و در داخل پادشاهی عربستان سعودی دامن بزند».

در ادامه این مقاله به مشکلاتی که ولیعهد عربستان در داخل این کشور با آن مواجه است اشاره می‌کند و می‌نویسد: «محمد بن سلمان به حدی در داخل تحت فشار است که حتی شب‌ها را در قایق میلیون دلاری خود در آن سوی جده سپری می‌‌کند. مادامی که ملک سلمان در قدرت است، محمد بن سلمان محتمل‌ترین وارث تاج و تخت به نظر می‌رسد اما شرایط فعلی عربستان به گونه‌ای است که در صورت مرگ پادشاه، فرایند جانشینی وی ممکن است یک روند جنجال‌برانگیز و حتی خشن باشد.

المانیتور در پایان تأکید می‌کند:‌ «ثبات در عربستان سعودی تا کنون تا این اندازه به طور جدی مسئله مورد نگرانی رؤسای جمهور در آمریکا قرار نگرفته بود. دست‌کم در ۵۰ سال گذشته، روند جانشینی آل سعود نسبتا مشخص و قابل پیش‌بینی بود، اما حالا با چک سفیدامضای دونالد ترامپ برای عربستان سعودی و حمایت بی چون و چرا از جنگ در یمن، به نظر می‌رسد که کاخ سفید رویکرد خطرناکی را در پیش گرفته است… و حالا که ولیعهد عربستان، وجهه خود را بر سر رهایی از باتلاقی به هزینه وحشتناک انسانی از دست داده، به نظر می‌رسد که دوست آمریکایی وی باید به دنبال روشی محترمانه برای پایان هر چه زودتر این تراژدی در یمن باشد».

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × دو =