دلار دیگر بالا نمیرود اما مسکن ظرفیت دارد
به گزارش قائم آنلاین، بیتالله ستاریان در گفتوگو اظهار کرد: بر اساس مطالعات، نرخ واقعی دلار در ایران باید ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان باشد. بنابراین هماکنون دارای حباب است و طبیعتا باید تخلیه شود. این موضوع هم فقط خواست دولت ایران نیست بلکه دولتهای متخاصم هم چندان تمایل ندارند قیمت دلار در ایران بالا باشد؛
به گزارش قائم آنلاین، بیتالله ستاریان در گفتوگو اظهار کرد: بر اساس مطالعات، نرخ واقعی دلار در ایران باید ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان باشد. بنابراین هماکنون دارای حباب است و طبیعتا باید تخلیه شود. این موضوع هم فقط خواست دولت ایران نیست بلکه دولتهای متخاصم هم چندان تمایل ندارند قیمت دلار در ایران بالا باشد؛ زیرا بالا بودن نرخ ارز برای درازمدت به نفع ایران خواهد بود.
وی افزود: بازارهای ارز و طلا به عنوان دو بازار موازی همواره در نوسانات اقتصاد کلان به صورت کوتاه مدت سرمایهها را به سمت خود میکشند و بعد از تخلیه این بازارها سرمایهها وارد مسکن میشود. دلار و سکه در دورهای که جاذب هستند به صورت کوتاه مدت منابعی را به سمت خود جذب میکنند و بعد با ارزش افزودهای به بخش مسکن میرود.
این کارشناس اقتصاد مسکن در پاسخ به این سوال که بعضی میگویند با کاهش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز پایین میآید و در مقابل، عدهای میگویند هماکنون سرمایهها به سمت مسکن میآید و قیمتها بالا میرود تصریح کرد: هردو این نظریهها به نوعی درست است. اگر دلار روی ۸۰۰۰ تومان بایستد در بخش مسکن هنوز ظرفیت جذب خواهد بود و رشد خواهد داشت و این رشد تا شش ماهه اول سال آینده ادامه پیدا میکند.
ستاریان ادامه داد: احتمال دیگر اینکه دلار از ۵۰۰۰ تومان پایینتر بیاید که در آن صورت تاثیرش در مسکن به صورت رکود خود را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه مسکن به نسبت دلار و سکه افزایش چندانی نداشته است، گفت: رشد قیمت ملک ۷۰ درصدی بوده در حالی که در بازار ارز جهش ۲۷۵ درصدی داشتیم. بنابراین مسکن با توجه به ماهیت دیرپذیر بودن باید خود را با قیمت ارز هماهنگ کند که این اتفاق در آینده رخ میدهد.
این کارشناس اقتصاد مسکن درباره پیشبینی از آینده قیمت دلار اظهار کرد: نرخ واقعی دلار در سبد ارزیابی کالاها ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان است. ولی با توجه به شرایط بازار تصور میکنم تا انتهای سال قیمت دلار به ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان برسد که در آن صورت مسکن رونق میگیرد. همیشه جابهجایی در این دو بازار به همین صورت بوده که با تخلیه حباب بازار ارز و طلا، سرمایهها با فاصلهی زمانی وارد مسکن میشود.
به گفته ستاریان، هماکنون بازارهای ارز و طلا به حد اشباع رسیدهاند. قیمت ۱۹ هزار تومان دلار، حباب بود که از جنگ اقتصادی نشات میگرفت. این حباب منفی از جهاتی میتواند برای اقتصاد ما خوب باشد. طبیعتا دشمن میدانست دلار روی عدد ۱۹ هزار تومان بماند ما منافع بیشتری جذب میکنیم که فقط یکی از آنها درآمدهای صادراتی است و منافع زیاد دیگری هم در این بین وجود دارد. بنابراین نه اینکه فقط دولت ایران بخواهد دلار را ارزان کند بلکه طرف مقابل هم دارد این برنامهریزی را میکند و نمیگذارد روی عددهای بالا برود؛ زیرا این موضوع در یک ساله به نفع ایران خواهد شد و با وجود صدماتی که به وجود میآورد بسیاری از مشکلات ما را حل میکند.
قیمت مسکن پایتخت در شرایطی کماکان به روند صعودی خود ادامه میدهد که معاملات در مسیر کاهش قرار دارد. با این وجود، در شهریورماه ۱۳۹۷ رکود افزایش ماهیانه و سالیانه قیمت مسکن طی شش ماه اخیر شکسته شد. آنطور که بانک مرکزی گزارش داد، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی شهر تهران ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۹.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۴.۱ درصد رشد نشان میدهد. معاملات اما همچون ماههای گذشته سیر نزولی داشته است. در شهریورماه ۱۳۹۷ تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۰ هزار و ۳۰۰ واحد رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۳.۹ و ۳۳.۵ درصد کاهش نشان میدهد.
برچسب ها :کارشناس،مسکن،دلار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0