کد خبر : 118212
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 11 اکتبر 2018 - 11:00
-

تاکید بر مهارت‌آموزی و اشتغال دختران در “روز جهانی دختر”

تاکید بر مهارت‌آموزی و اشتغال دختران در “روز جهانی دختر”

به گزارش قائم آنلاین، نسل امروز دختران در حال آماده شدن برای ورود به دنیای اشتغالی است که بواسطه نوآوری و اتوماسیون تغییر یافته است. در حالی که در دنیای امروز کارکنان تحصیل کرده و ماهر بسیاری مورد نیاز هستند اما در حال حاضر تقریباً یک چهارم از جوانان که اکثریت آن‌ها را زنان جوان

به گزارش قائم آنلاین، نسل امروز دختران در حال آماده شدن برای ورود به دنیای اشتغالی است که بواسطه نوآوری و اتوماسیون تغییر یافته است. در حالی که در دنیای امروز کارکنان تحصیل کرده و ماهر بسیاری مورد نیاز هستند اما در حال حاضر تقریباً یک چهارم از جوانان که اکثریت آن‌ها را زنان جوان تشکیل داده‌اند، نه به تحصیل مشغول بوده، نه به کاری اشتغال دارند و نه در حال تعلیم و آموزش هستند.

طی دهه آینده یک میلیارد جوان از جمله ۶۰۰ میلیون دختر جوان وارد بازار کار خواهند شد. بیش از ۹۰ درصد از جوانانی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند، وارد بخش خصوصی می شوند که حقوق های ناچیز یا حتی صفر، سوء استفاده و استثمار در آنها رایج است. محروم ترین دختران از جمله دختران ساکن در مناطق روستایی یا معلول، کمترین دسترسی را به کارهای مناسب دارند.

در ۱۱ اکتبر، روز جهانی دختر، سازمان ملل متحد به منظور گسترش فرصت های یادگیری موجود، ایجاد مسیرهای جدید و فراخواندن جامعه جهانی برای تامل مجدد در مورد چگونگی آمادگی آن‌ها برای انتقال موفقیت آمیز دختران به دنیای کار قدم خواهد برداشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌ رسانی سازمان ملل متحد، طبق شعار امسال با عنوان “همگام با دختران: تا تربیت نیروهای کار ماهر”، این مناسبت جهانی آغاز تلاشی سالانه برای همکاری شرکا و سهامداران برای حمایت، توجه و سرمایه گذاری در خصوص مبرم ترین نیازها و فرصت‌ها برای مهارت آموزی و اشتغال دختران را مورد توجه قرار خواهد داد.

در حال حاضر ۱.۱ میلیارد دختر با وضعیت موجود در زمینه اشتغال روبه‌رو بوده و با نابرابری های موجود از جمله تبعیض های سیستماتیک، تعصب و فقدان مهارت آموزی دست و پنجه نرم می‌کنند.

در سراسر جهان دختران با سختی هایی مواجه اند که مانع آموزش، تعلیم و ورود آن‌ها به دنیای کار می‌شود. به طور کلی دسترسی دختران به اطلاعات، فناوری ارتباطات و منابعی مانند اینترنت کمتر بوده و شکاف جنسیتی جهانی در این زمینه رو به رشد است.

هم‌چنین این نکته قابل توجه است که تنها تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۱۸) ۱۲ میلیون دختر زیر ۱۸ سال ازدواج خواهند کرد و ۲۱ میلیون دختر ۱۵ تا ۱۹ ساله در مناطق در حال توسعه باردار خواهند شد. اما با این وجود این دختران هم‌چنان در راه خود تلاش کرده و به موفقیت دست می یابند. این دختران برای حل چالش های جهانی دست به ایجاد فناوری های نوآورانه زده، برای محیط زیست خود پایداری کرده، صدای خود را علیه خشونت بالا برده و برای اشتغال و ورود به دنیای کار آماده می شوند.

کلیشه‌های جنسیتی منفی مربوط به آموزش دختران در علوم تجربی، فناوری، مهندسی و ریاضیات از همان آغازِ تحصیلات ابتدایی شروع شده و تاثیری شگرف در ایجاد فرصت های شغلی برای دختران از خود به جا می‌گذارد.

اگرچه تعداد دخترانی که اکنون به مدارس می‌روند، بیش از همیشه است، اما هنوز هم بسیاری از دختران مهارت های لازم برای کسب موفقیت های مادام العمر را به دست نمی‌آورند. علاوه بر آن برآورد شده است که تا پنج سال آینده بیش از یک سوم از مهارت‌های مهم در دنیای کارِ امروز تغییر خواهد کرد.

به همین دلیل باید دختران را به مهارت های قابل انتقال و مادام العمر مانند خلاقیت و آگاهی دیجیتال مسلح کنیم. داشتن الگوهای نمونه نیز به ویژه در خصوص علوم تجربی و زمینه هایی که حضور زنان کمرنگ است، بسیار حیاتی خواهد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی یونیسف، برای دست یابی به شعار “همگام با دختران: تا تربیت نیروهای کار ماهر”، جامعه جهانی باید اقداماتی صورت دهد که برخی از آن‌ها به شرح زیر است:

– دسترسی سریع به آموزش و پرورش فراگیر

– بهبود کیفیت و پاسخگویی جنسیتیِ آموزش و یادگیری به منظور توانمندسازی دختران برای توسعه مهارت های پایه، قابل انتقال و شغلی برای زندگی و کار

– ایجاد مدارس فراگیر و قابل دسترس و فرصت های آموزشی و یادگیری برای توانمندسازی دختران معلول

– تغییر کلیشه‌های جنسیتی، هنجارهای اجتماعی و تعصب ناخودآگاه برای ارائه شیوه های یادگیری فرصت های شغلی به دختران مشابه پسران

– افزایش مشارکت دختران در یادگیری علوم تجربی، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات

– خلق ابتکاراتی برای حمایت انتقال دختران از مدرسه به دنیای کار، همانند راهنمایی های حرفه ای، کارآموزی و کارورزی

– ارائه بخش های عمومی و خصوصی در سطح وسیعی برای مهارت‌های دختران و آموزش سازگاری با بازار کار

– دسترسی به امور مالی و توسعه سازمانی برای زنان کارآفرین

– مشارکت استراتژیک با دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی که می‌توانند به عنوان رهبران و سرمایه داران به آموزش دختران و ورود آنها به بازار کار کمک کنند

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 + 19 =