کد خبر : 118122
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 11 اکتبر 2018 - 8:10
-

مردی برای جهاد

مردی برای جهاد

به گزارش قائم آنلاین، سومین سال است که سالگرد شهادت حبیب حرم، حاج حسین همدانی برگزار می‌شود در حالی که هنوز ابعاد شخصیتی و پرمغز ایشان برای بسیاری از افراد مغفول باقی مانده است. شهید حاج حسین همدانی از جمله افرادی بود که با آغاز جنگ تحمیلی، لحظه‌ای درنگ نکرد و راه کردستان در پیش

به گزارش قائم آنلاین، سومین سال است که سالگرد شهادت حبیب حرم، حاج حسین همدانی برگزار می‌شود در حالی که هنوز ابعاد شخصیتی و پرمغز ایشان برای بسیاری از افراد مغفول باقی مانده است.

شهید حاج حسین همدانی از جمله افرادی بود که با آغاز جنگ تحمیلی، لحظه‌ای درنگ نکرد و راه کردستان در پیش گرفت هر چند که پیش از جنگ نیز به کمک مردم محروم کردستان رفته بود لذا در آنجا نیز گروهک‌های ضدانقلاب را خوب می‌شناخت. دیری نپایید به صف دشمن‌ستیزان پیوست و فرماندهی عملیات‌های مطلع‌الفجر را با پیروزی کامل تجربه کرد. فرماندهی جبهه میانی سرپل ذهاب هم از دیگر گام‌هایی بود که در راستای مبارزه با دشمن بعثی برداشته و پس از مدتی کوتاه به همراه حاج احمد متوسلیان و شهیدان همت و شهبازی در تشکیل و سازماندهی لشکر ۲۷ محمدرسول‌الله(ص) نقش بسزایی داشت.

عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس آن هم با مسئولیت فرماندهی محورهای عملیاتی، تجربه‌ای نو در قالب هدایت تیپ و لشکر بود که از فاتحان خرمشهر، سهمی را از آن خود کرد و پس از تشکیل یگان‌های رزم سپاه به عنوان بانی و نخستین فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین(ع) استان همدان، وارد میدان نبرد علیه دشمن بعثی شد. در نهایت با پایان یافتن جنگ تحمیلی شهید همدانی برای لحظه‌ای از خدمت به نظام بازنماند و در تاریخ ۱۶ مهرماه ۹۴ در حلب سوریه به فیض شهادت نائل آمد و به جمع یاران و دوستان خود پیوست، هرچند که باید گفت اینها فقط گوشه کوچکی از اقدامات سردار رشید اسلام حاج حسین بود.

بر همین اساس گفت‌وگویی با فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان سردار مظاهر مجیدی صورت گرفته که در ادامه می‌خوانید.

فارس: چه ویژگی شاخصی شهید همدانی را از سایر فرماندهان جنگ متمایز می‌کرد؟

سردار مجیدی: به جرأت می‌توان گفت که شهید همدانی یکی از نادرترین فرماندهانی است که دارای ابعاد مختلف شخصیتی بود و همین ویژگی‌ها شهید همدانی را از سایر افراد متمایز می‌کرد. شاید برخی از فرماندهان با روحیات نظامی شناخته می‌شوند اما یکی از بارزترین شخصیت‌های شهید همدانی مردمی بودن ایشان بود، ایشان به محض آنکه وارد استان می‌شد جلسات مختلف را با گروه‌های مختلف مردمی در استان برگزار می‌کرد.

فارس: چرا شهید همدانی به مسائل و مشکلات رزمنده‌ها توجه ویژه‌ای داشت؟

سردار مجیدی: ایشان همیشه دغدغه رسیدگی به مشکلات برخی از رزمنده‌ها را داشت به گونه‌ای که وقتی تعدادی از آنها در زندگی شخصی با مشکلات حادی مواجه بودند آنها را حمایت می‌کرد و با پیگیری‌های پی در پی و با رایزنی با خیرین اقداماتی در جهت رفع مشکل آنها انجام می‌داد، گاهاً اگر مشکل مسکن داشتند با هزینه‌های جمع‌آوری شده توسط خیرین برای آنها سرپناهی تهیه می‌کرد و همین بُعد مردمداری بود که او را از سایر فرماندهان متمایز می‌کرد. در کنار همه این ویژگی‌ها حاج حسین به موضوعات ورزشی بسیار اهمیت می‌داد، در زمان حیات ایشان بود که باشگاه فجر همدان راه‌اندازی شد.

فارس: چرا شهید همدانی به نقش نیروی‌های مردمی در بُعد نظامی توجه داشت؟

سردار مجیدی: ایشان به نقش نیروهای مردمی در بُعد نظامی اعتقاد درونی داشت. زمانی که شهید همدانی در سمت جانشین نیروی مقاومت بسیج و یا معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی بود طرحی را به عنوان «راه‌اندازی گردان‌های مردمی» راه‌اندازی کرد که بسیار اثرگذار بود. ایشان همچنین در خارج از مرزها و در کشور سوریه با راه‌اندازی «نیروهای دفاع‌الوطنی» این طرح را ادامه داد و به نوعی راه‌اندازی «نیروهای دفاع‌الوطنی» ابداع شهید همدانی بود. این نیروها امروز در کنار ارتش در دفاع از سرزمینشان نقش‌آفرینی می‌کنند.

فارس: لطفاً خاطره‌ای از شهید همدانی قبل از شهادت برایمان بگویید.

سردار مجیدی: چند ماه قبل از شهادت شهید همدانی، ایشان به عنوان جانشین قرارگاه مرکزی امام حسین(ع) انتخاب شده بودند که در کنار سایر مسؤولیت‌ها وظیفه نظارت بر یگان‌های مردمی را بر عهده داشت و آمادگی آنها را ارزیابی می‌کرد، از آنجایی که ما ارتباط زیادی با یکدیگر داشتیم، یک روز به ما ابلاغ شد که ایشان برای نظارت و ارزیابی از بخش ما خواهد آمد. در آن لحظات پیش خودمان فکر کردیم که شهید همدانی هوای ما را دارد و خیلی به ما سخت نخواهد گرفت. ابتدای صبح وقتی در اتاق جلسه برگزار شد، بلافاصله پس از آن کار نظارت بر گردان‌های امام حسین(ع) آغاز شد. در آن لحظات همه دیدیم شهید همدانی بسیار کار سخت و جدی می‌گیرد و بسیاری از موضوعات را با نگاه ریزبین بررسی می‌کند و بسیاری از موضوعات از جمله آمادگی نیروها، تجهیزات و سایر موضوعات به دقت رصد می‌شد.

بعد از اینکه کار نظارت و ارزیابی تمام شد خطاب به حاج حسین گفتیم، حاجی خیلی سخت می‌گیرید! و ایشان با پاسخی قاطع جواب دادند، در کار نظامی نمی‌شود با کسی ملاحظه کرد زیرا با جان نیروها ارتباط دارد. اگر کوچکترین کوتاهی از جانب بالادستی شود باید پاسخگوی قطره خون رزمنده‌ای که در اثر غفلت ریخته شده باشیم. همه ما از این حرکت آقای همدانی واقعاً درس گرفتیم که در مسائل کاری خصوصاً در مسائل رزمی نباید با کسی تعارف کرد و این یکی از روش‌های مختص به شهید همدانی بود که آن را برای ما به یادگار گذاشت.

فارس: نگاه شهید همدانی به مسئله رزم و دفاع مقدس چگونه بود؟

سردار مجیدی: روزهای آخری که از سوریه برگشت برای تعدادی از اعضای شورای فرماندهی سپاه انصارالحسین(ع) صحبت‌هایی کرد و در آنجا بیان کرد، جنگیدن در سوریه یا در هر نقطه‌ای دیگر برایم مانند جنگیدن در شلمچه و بوستان است. شهید همدانی خطاب به جمع بارها گفت: «برای من فرق نمی‌کند که این جهاد در کجای از این جهان باشد». معتقدم کره زمین برای شهید همدانی محدودیت ایجاد نمی‌کرد و آنچه که برایش مهم بود انجام تکلیف بود. حاج حسین فقط به دنبال این بود که بتواند رسالت سربازی و پاسداری از ولایت و نظام را به درستی به انجام دهد.

فارس: نگاه شهید همدانی به دشمن چگونه بود؟

سردار مجیدی: شهید همدانی در تشخیص دشمن‌شناسی بسیار قوی بود و معتقد بود دشمنی که در عراق، سوریه و ایران و… در مقابل ما ایستاده یکی است و آن هم استکبار و در رأس آن آمریکای جنایتکار است و لذا بارها تأکید داشت اگر انسان در تشخیص دشمن ابهام نداشت می‌تواند وظایف خود را به خوبی به انجام برساند و ایشان به خوبی به این بصیرت رسیده بود و اینکه در سوریه می‌رود و مدت طولانی در سوریه می‌مانند بر اساس همین بصیرت بالای این شهید بزرگوار بود.

«یاد و نام همه شهدای اسلام از جمله شهید حاج حسین همدانی گرامی و راهشان پر رهرو باد»

==============

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × یک =