بررسی تحولات بازار ارز در گفتوگو با رئیس اسبق بانک مرکزی
به گزارش قائم آنلاین، محمود بهمنی در گفتوگو ، درباره تاثیر اجرای لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) و اجرای توصیههای گروه اقدام ویژه مالی (FATF ) در قیمت ارز در کشور گفت: FATF را نمیتوان به دلار وصل کرد. البته ممکن است FATF را از نظر روانی به قیمت دلار وصل کنند اما
به گزارش قائم آنلاین، محمود بهمنی در گفتوگو ، درباره تاثیر اجرای لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) و اجرای توصیههای گروه اقدام ویژه مالی (FATF ) در قیمت ارز در کشور گفت: FATF را نمیتوان به دلار وصل کرد. البته ممکن است FATF را از نظر روانی به قیمت دلار وصل کنند اما تعیین قیمت ارز بستگی به عرضه و تقاضا دارد.
وی با بیان اینکه «کاهش قیمت ارز با تزریق آن به بازار موضوع بدیهی است»، افزود: باید عرضه و تقاضای ارز مدیریت شود یعنی ارز کالای صادراتی در کشور فروخته شود یا مطمئن شوند به ازای ارز توافقی داده شده کالای مدنظر هم وارد می شود لذا باید عرضه ارز را به صورت شناور مدیریت شده، مدیریت کرد.
بهمنی توضیح داد: اگر ارز برای واردات داده می شود باید بررسی کرد که درست وارد شده یا خیر؟ نکند کم نمایی یا بیش نمایی شده باشد. این شامل صادرات هم می شود که همه ارز را به کشور وارد نمی کنند لذا اگر ارز حاصل از صادرات وارد کشور شود به دلیل درآمدها و نیاز ارزی مشکل نخواهیم داشت؛ این که الان شاهد مشکل هستیم چون عملا مدیریت عرضه و تقاضا به هم خورده است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در تحلیلی از دلیل افزایش قیمت دلار و سایر ارزها گفت: این به خاطر آن است که در طول یکی دو سال گذشته صادرات به خوبی کنترل نشده است باید این اطمینان وجود داشته باشد که ارز کالای صادراتی به داخل کشور بر می گردد حتی اگر خودشان آن را بفروشند.
وی در مورد این که آیا تحولات بازار ارز ارتباطی به خروج آمریکا از برجام ندارد؟ گفت: این سبک از بالا رفتن قیمت ارز به دلیل فضای روانی و یک سری مسائل ناشی از جو است و همین دلیل خیلی زود پایین میآید و مبنایی ندارد.
بهمنی در مورد این که قیمت واقعی دلار چقدر است؟ گفت: نمیتوان برای دلار و سایر ارزها قیمتی تعیین کرد. همه چیز به عرضه و تقاضا بستگی دارد.
رئیس اسبق بانک مرکزی با اشاره به تحولات دلار در دوران مدیریتش گفت: ما قیمت دلار را بر روی ۲ هزار و ۹۰۰ تا سه هزار تومان نگه داشتیم چون بر اساس مدیریت عرضه و تقاضا کار کردیم. حتی در برههای سکه را پیش فروش کردیم که به محض پایین آمدن قیمتها همه متقاضیان پیش فروش قبوض خود را پس داده و پولشان را گرفتند. چون اجازه ندادیم قیمت سکه بالاتر رود. به همین دلیل مردم به این نتیجه رسیدند که اگر قبوض پیش فروش خود را نفروشند ضرر خواهند کرد. اکنون این شرایط بر عکس است،.
وی در پاسخ به این که اگر رئیس بانک مرکزی بودید در مقطع فعلی برای مدیریت بازار ارز چه میکردید؟ گفت: کارهای صورت گرفته برای کنترل ورود و خروج ارز خوب است که نمونه آن ایجاد سامانه است البته باید بازار ثانویه را به نحو صحیح توسعه داد. البته باید حتما بخواهند ارز صادراتی به داخل کشور برگردد چون بابت آن یارانه می دهند. دربارهی بازار هم به مردم اطمینان دهند که پولشان حفظ میشود.
بهمنی تاکید کرد که باید دولت نرخ سود سپردهها و نه تسهیلات را افزایش دهد تا نقدینگی جذب بانکها شود در چنین شرایطی بانکها پول را به سمت تولید هدایت میکنند و بعد از آن اشتغال ایجاد میشود. به تبع آن عرضه کالا افزایش یافته و قیمتها هم پایین میآید.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دربارهی این که به باور برخی از کارشناسان افزایش سود بانکی درست نیست، گفت: دولت باید یارانهاش را از محلهای دیگر تامین کند. چه اشکالی دارد که سود سپردههای مردم را افزایش دهد. آیا این که به اندازه ارزش پول مردم به آنها سود دهید اشکال دارد. وقتی تورم ۲۰ درصد است آیا باید ۱۵ درصد به سپردهها سود داد؟ کسانی که نمیتوانند از پولشان استفاده کنند به بانکها میدهند طبیعتا باید به ازای آن سود متناسب داد.
بهمنی در مورد اعتقاد برخی از مردم مبنی بر این که کاهش قیمت ارز موقتی است، گفت: پایین و بالا آمدن قیمت دلار و سایر ارزها با عرضه و تقاضا ارتباط دارد بخشی از افزایش قیمت ارز به دلیل مشکلات مدیریتی است و بخشی از آن از فضای روانی نشات میگیرد. در این شرایط باید سیستم بانکی فکری برای مردم کند تا معادل ارزش پولشان حفظ شود.
وی در پایان در مورد این که آیا به شرایط اقتصادی کشور در ماههای آینده خوشبین است، گفت: انشاءالله.
برچسب ها :کمیسیون، مجلس ،سیستم بانکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0