کد خبر : 119630
تاریخ انتشار : شنبه 20 اکتبر 2018 - 8:40
-

سایه طرح تنفس جنگل در سیل اخیر مازندران

سایه طرح تنفس جنگل در سیل اخیر مازندران

به گزارش قائم آنلاین،  استان مازندران به‌واسطه شرایط خاص آب و هوایی و اقلیمی و به خاطر وجود عوامل پایدار و ناپایدار متعدد، همه ساله شاهد سیل‌های متعددی است که توسعه استان را با مشکلات متعددی مواجه کرده است و بودجه‌ای که باید صرف امور توسعه‌ای استان و رفع مشکلات مردم در بخش‌های مختلف شود،

به گزارش قائم آنلاین،  استان مازندران به‌واسطه شرایط خاص آب و هوایی و اقلیمی و به خاطر وجود عوامل پایدار و ناپایدار متعدد، همه ساله شاهد سیل‌های متعددی است که توسعه استان را با مشکلات متعددی مواجه کرده است و بودجه‌ای که باید صرف امور توسعه‌ای استان و رفع مشکلات مردم در بخش‌های مختلف شود، صرف بازسازی و جبران خسارت‌های ناشی از سیل و آن هم در حد بسیار جزیی، مختصر و موقتی می‌شود.

عدم ساماندهی رودخانه‌ها و اجرای ناقص طرح تنفس از دلایل سیل

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران بر لزوم ساماندهی رودخانه های مازندران تاکید کرد و گفت: باید از درختان غیرقابل احیا بهره برداری شود تا زمینه تشدید سیلاب ها را فراهم نکند.

عبدالله رضیان با تاکید بر لزوم ساماندهی رودخانه های مازندران برای پیشگیری از وقوع سیلاب، گفت: به دلیل افزایش میزان آورده رودخانه ها و اینکه رودخانه ها گنجایش حجم بالا را ندارند باید ساماندهی آنها در دستور کار قرار گیرد زیرا وقوع سیل را تشدید می‌کند.

نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برداشت از رودخانه حدود ۵ سال است مدیریت شده است، افزود: در این رابطه مشکلی نداریم و مشکل اصلی و علت وقوع سیل عدم ساماندهی رودخانه ها و اجرای ناقص طرح تنفس است.

وی با یادآوری طرح تنفس جنگل گفت: بر اساس این طرح بهره‌برداری از درختان غیرقابل احیا و شکسته و خشک بلامانع است اما متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی هر گونه بهره‌برداری را ممنوع کرده این در حالی است که که حجم زیاد و انبوهی از درختان شکسته وارد رودخانه‌ها شده و در هنگام بارندگی زمینه وقوع سیل را تشدید و خسارت ها را افزایش می دهد.

لزوم برداشت و بهره برداری از درختان فرسوده و غیرقابل احیا

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر لزوم برداشت و بهره برداری از درختان فرسوده و غیرقابل احیا، یادآور شد: برای احیا و حفاظت از جنگل و همچنین پیشگیری از بروز آتش سوزی و سیلاب باید اجازه برداشت از درختان غیرقابل احیا صادر شود.

رضیان افزود: علت وقوع سیلابی که در سوادکوه داشتیم و باعث تخریب چندین پل شد درختان شکسته‌ای بود که جلوی جریان مسیر رودخانه را گرفته بود.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران با انتقاد از اینکه بسیاری از صنایع چوب مازندران به دلیل نبود وکمبود مواد اولیه رو به تعطیلی هستند، تصریح کرد: از وزارت جهاد کشاورزی انتظار می رود مجوز برداشت از درختان غیرقابل احیا را صادر کند تا مشکلات به حداقل برسد.

تاثیر منفی طرح تنفس جنگل در سیل اخیر نمایان شد

نماینده مردم شهرستان های تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نبود مدیریت خردمندانه برای رودخانه های غرب مازندران گفت: باید نگاه جدیدی در این زمینه ایجاد شود تا در آینده با کمترین آسیب ها مواجه شویم.

شمس اله شریعت نژاد افزود : زیر ساخت های این منطقه تحمل دبی طغیانی رودخانه ها را ندارند و متاسفانه بسیاری از آنها بر اثر سیل اخیر تخریب شده اند و یا در شرف تخریب هستند.

وی با انتقاد از تخریب بند های انحرافی کشاورزی ساخته شده توسط وزارت نیرو ، اظهار داشت: تخریب این سازه ها که به تازگی احداث شده نشان می دهد که هیچگونه مطالعات کارشناسی از رودخانه های این منطقه صورت نگرفته و مردم حق دارند که اعتراض کنند.

شریعت نژاد خاطرنشان کرد : هم اکنون کیفیت پل ها و راه های ارتباطی احداث شده توسط وزارت راه و شهرسازی در این منطقه زیر سوال رفته و تخریب این سازه های جدید مایه خجالت و شرمساری است.

نماینده مردم شهرستان های تنکابن، رامسر و عباس آباد همچنین با زیر سوال بردن مدیریت منابع جنگل ها تصریح کرد: طرح تنفس جنگل که به پیشنهاد دولت و توسط مجلس مصوب گردید اقدامی غیر کارشناسی بود که در سیل اخیر تاثیر منفی خود را نشان داد.

وی افزود: درختان پیر، فرسوده و آفت زده جنگل های منطقه در مسیر سیلاب قرار داشتند که قدرت تخریب را افزایش داد و اگر آنها جمع آوری شده بودند این خسارت ها به حداقل می رسید.

به گفته شریعت نژاد، ساحل دریا و رودخانه های شمال کشور مملو از تنه درخت شده و این مسئله نشان می دهد که باید طرح تنفس جنگل مورد بازنگری قرار گیرد.

وی یادآور شد: قوانین باید در جهت رفاه و آسایش مردم باشد تا میزان رضایتمندی آنها به حداکثر برسد.

چرا طرح سیلاب شهری تهیه نمی‌شود؟

نماینده مردم چالوس در مجلس با انتقاد از وزیر کشور به دلیل عدم تدوین طرح جامع سیلاب شهری، از دولت خواست هر چه سریعتر برای حل این معضل چاره اندیشی کند.

قاسم احمدی لاشکی با بیان اینکه متاسفانه در هفته های گذشته سیلی در غرب استان مازندران آمد، گفت: نکته اصلی این است که چرا هر چند سال یکبار چنین حادثه ای در این منطقه رخ می دهد و حتی موجب خسارت جانی می شود؟ باید از مسئولان پرسید مسئولیت جان باختن مردم با چه کسی است؟

وی خطاب به وزیر کشور افزود: چرا طرح سیلاب شهری را تهیه نمی کنید؟ این درحالی است که چندین بار به وزیر راه و شهرسازی اعلام کردیم که پل های منطقه در معرض فروریختن هستند، اما تاکنون توجهی نشده است. اکنون نیز چند پل در چالوس و نوشهر در انتظار فروریختن به سر می برند. در واقع چرا تا وقتی که می توان با ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان مشکل را حل کرد، اجازه می دهید خسارت ۴۰ میلیارد تومانی به منطقه وارد شود، بنابراین باید تمامی اتفاقات فوق را ناشی از سوء مدیریت دانست.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: چندین روستای نوشهر و چالوس هر ساله از این سیل خانمانسوز آسیب های جدی می بینند لذا باید هر چه سریعتر چاره اندیشی کرد.

وی در پایان بیان کرد: در همه جای دنیا رودخانه ها موجب توسعه می شوند اما در ایران ویرانی، تخریب و نابودی و کشتن مردم را به دنبال دارند، لذا دولت و هیات دولت هرچه زودتر این موضوع را تعیین تکلیف کنند.

به گزارش بلاغ، کمتر جایی از استان مازندران است که با سیل و مشکلات ناشی از آن بیگانه باشد، شاید اگر درباره سیل از مردم گلوگاه، بهشهر و نکا در شرق مازندران، ساری، سوادکوه، جویبار، قائم‌شهر، بابلسر و آمل در مرکز استان و یا نوشهر، چالوس، عباس‌آباد، تنکابن و رامسر در غرب استان و یا بهتر بگوییم مردم تمام مناطق استان سوال شود، تنها “آهی” خواهند کشید و می‌گویند سال‌هاست این قصه تکراری می‌آید و می‌گذرد، ما صبور و مسؤولان بی‌تفاوت هستند، شاید منظور مردم خوب این دیار علوی از بی‌تفاوتی مسؤولان، گرمی آنها در زمان سیل و عکس‌های سلفی که با سیل می‌گیرند و فراموشی بعد سیل و یا بهتر بگوییم انجام اقداماتی، جزیی و مختصر بلافاصله بعد سیل و نداشتن برنامه‌ای عملیاتی، جامع و کامل برای رفع تدریجی این معضل خانمان‌سوز در مناطق مختلف استان است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هشت − پنج =