گناهی که زودتر از همه گناه ها عذاب آن به شما می رسد
به گزارش قائم آنلاین، شاید برای خیلیها جالب باشد که اگر در زندگیشان به طور مداوم صله رحم با خویشاوندان را انجام میدادند وضع آنها طور دیگری میبود. از اوضاع اقتصادیشان گرفته تا دهها و یا شاید صدها موردی که در زندگی مادی و معنوی آنها تأثیر به سزایی داشتهاند. صله رحم امری دینی است
به گزارش قائم آنلاین، شاید برای خیلیها جالب باشد که اگر در زندگیشان به طور مداوم صله رحم با خویشاوندان را انجام میدادند وضع آنها طور دیگری میبود. از اوضاع اقتصادیشان گرفته تا دهها و یا شاید صدها موردی که در زندگی مادی و معنوی آنها تأثیر به سزایی داشتهاند.
صله رحم امری دینی است که بسیاری از مسلمانان گمان میکنند انجام آن صرفاً مستحب بوده و اگر نشد هم نشد! درحالی که دین مبین اسلام توصیههای جدیای را در رابطه با آن به کار برده است. تا آنجا که امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «به خدا ایمان نیاورده است کسی که با خویشاوند خود قطع رحم کند».
در لغتنامه زندگی خیلیها عناوین فامیلی معنایی ندارند. عموها و فرزندانشان، خاله و دایی و بچههایشان و یا عمه و دختران و پسرانش نه تنها غریبه هستند، بلکه برخی در فکر چگونه دورماندن از آنها نیز به سر میبرند!
شاید عدهای بگویند ما اهل صله رحم هستیم، اما آنها کاری به این مسائل ندارند و یک عمر هم که حالی ازشان نپرسی حتی نمیگویند مردهای یا زندهای!
این مسئله از زمانهای گذشته در میان برخی خانوادهها وجود داشته است. این که با این دسته از اقوام آیا قطع رابطه کار صحیحی است یا خیر؟
پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «برترین فضیلتها این است که با کسی که از تو بریده است پیوند برقرار کنی و به کسی که تو را محروم کرده است عطا کنی و از کسی که به تو ستم نموده است درگذری».
قطع رحم مانع استجابت دعاست
از آن سوی عدهای هستند که با انواع گرفتاریها و مشکلات دست و پنجه نرم میکنند. گرههای کاری پی در پی، شرایط مالی سخت و یا شاید کسی بگوید چرا هرچه از خدا میخواهم اتفاق خاصی نمیافتد؟ در رابطه با استجابت دعا و این که چه میشود که دعای برخی مستجاب نمیشود، یکی از علتهای آن به جا نیاوردن صله رحم است. رسول خدا (ص) در این باره میفرمایند: «قطع رحم مانع استجابت دعاست».
اما آن دستهای که سختی و تنگدستیها رفیق هرروزهشان شده است اگر اهل انجام صله رحم نیستند خوب است به این روایت از حضرت محمد (ص) توجه کنند: «هرکس یک عمل را برای من تضمین کند، من چهار چیز را برای او ضمانت میکنم. کسی که صله رحم کند، خداوند او را دوست دارد و روزیاش را افزایش میدهد و عمرش را طولانی میکند و او را به بهشتی که وعده داده است وارد میکند».
همچنین پیامبر خدا (ص) در جایی دیگر چنین میفرمایند: «گروهی از مردم گناهکارند و از نیکان نیستند، اما صله رحم میکنند پس اموالشان زیاد میشود و عمرشان طولانی میگردد چه رسد اگر مردمان خوب و نیکوکاری باشند».
عذابی زودرس تر از ظلم و قطع رحم وجود ندارد
گاهی اوقات صِرف این که کسی صله رحم را ترک میکند، برایش دردساز میشود. یعنی شخصی صله رحم نمیکند و در قبال ترک این واجب دینی، عذابی به او میرسد. این عذاب ممکن است به هرجایی از زندگی مادی یا معنوی او اصابت کند و آن چه که مسَلَم است آن است که عذاب عوارض بدی را با خود به همراه دارد. رسول مکرم اسلام (ص) میفرمایند: «عذابی زودرستر از ظلم و قطع رحم وجود ندارد».
این حدیث گویای آن است که ترک صله رحم نه تنها دارای کیفر است بلکه کیفری زودرس و سریع التاثیر را به همراه دارد.
قطع رحمی که حرام است
در این جا شاید سؤال پیش بیاید که معنای صله رحم و یا ترک آن دقیقاً چیست و چه وظایفی را بر عهده شخص میگذارد؟ ملأ احمد نراقی (ره) از علمای صاحب نام و بزرگ در پاسخ به این سؤال در کتاب معراج السعاده چنین مینویسد:
«قطع رحمی که حرام است این است که: به گفتار یا کردار، ایذاء (آزار) به او برسانی و با او رفتار ناشایست کنی یا سخن ناخوش نسبت به او بگویی که دل او شکسته گردد. یا او را احتیاجی و ضرورتی باشد به سکنایی (خانه) یا لباسی یا خوراکی یا نحو (مانند) آن و تو قدرت بر رفع احتیاج او داشته باشی و زیادتر از قدر ضرورت خود را متمکن باشی و از او مضایقه کنی. یا ظالمی نسبت به او ظلمی کند و تو بتوانی آن را دفع کنی و کوتاهی نمایی. یا از راه کینه و حَسَد از او کناره کنی و دوری جویی و بدون عذر مسموع (عذر موجه) در وقت مرض، عیادت او نکنی و چون از سفر آید به دیدن او نروی و چون او را مصیبتی روی دهد به تعزیه او حاضر نشوی و امثال اینها و جمیع اینها قطع رحم است».
صلهرحم؛ ضرورت شرعی هر مکلفی
با این توصیفات و با توجه به سفارشات جدیای که دین مقدس اسلام به آن امر نموده است، انجام صله رحم یکی از ضروریات شرعی هر شخص مکلف به شمار میرود و هرکس آن را ترک کند همان گونه که حضرت علی (ع) فرمودهاند که «قطع رحم از زشتترین خصلتهاست» باید در پی برطرف نمودن آن بربیاید.
انجام صله رحم دارای آثار مثبت فراوانی است. افزایش ایمان، طولانی شدن عمر، پاداشهای زودرس، محبوبیت نزد خداوند، سلامت جسم، دفع بلاء، پیشگیری از مرگهای بد و تسهیل در محاسبه اعمال بخشی از آن آثار به شمار میروند. امام صادق (ع) پیرامون آثار مثبت صله رحم میفرمایند: «هرکس دوست دارد خداوند سختیهای بزرگ را بر او آسان کند با خویشانش زیاد صله رحم کند و به پدر و مادر خود نیکی نماید. هرگاه چنین باشد خداوند سختیهای مرگ را بر او آسان گرداند و هرگز در زندگیاش به فقر گرفتار نخواهد شد».
صلهرحم با استفاده از تکنولوژی
امروزه صله رحم با روشهای مختلفی انجام میشود. در زمان حاضر و با استفاده از تکنولوژی میتوان به روشهای جدیدتری نیز به صله رحم پرداخت. دیدار اقوام و نیکی به آن ها و موارد متعددی را که از کتاب معراج السعاده نقل کردیم بخشی از آن ها بود.
اما امروزه به دلیل مشغلههای فراوان و یاد دلایلی که منجر به تصمیمی شود که دیدار با فلان فامیل برای شخص یا خانواده اش مضر قلمداد شود میتوان از راههای دیگری نیز بهره برد. یکی از آنها برقراری تماس تلفنی با آنها و یا حتی در ضعیفترین حالت، ارسال پیامکی مناسب برای آن فامیل می باشد. این روشها کار صله رحم را در مواردی ساده و آسانتر کرده، اما یادمان باشد که صله رحم درجاتی دارد که متناسب با هر شخص و قرابت و نزدیکی ای که با ما دارد، باید روش صحیح و یا بهترین روش در نظر گرفته شود.
برچسب ها :صله رحم،مکلف،حضرت علی (ع)
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0