کد خبر : 123542
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 20 نوامبر 2018 - 15:40
-

آلایندگی برنج مازندران به نیترات صحت ندارد

آلایندگی برنج مازندران به نیترات صحت ندارد

به گزارش قائم آنلاین، عزیزالله شهیدی‌فر در هجدهمین همایش ملی برنج کشور در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، سطوح مالکیت، بحران آب و کهولت سن بهره‌برداران را از چالش‌های پیش رو کشت برنج اعلام کرد و گفت: برای کاهش صعوبت کار در کشاورزی به‌ویژه زراعت برنج گام‌های خوبی در بحث مکانیزاسیون برداشته شد. وی

به گزارش قائم آنلاین، عزیزالله شهیدی‌فر در هجدهمین همایش ملی برنج کشور در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، سطوح مالکیت، بحران آب و کهولت سن بهره‌برداران را از چالش‌های پیش رو کشت برنج اعلام کرد و گفت: برای کاهش صعوبت کار در کشاورزی به‌ویژه زراعت برنج گام‌های خوبی در بحث مکانیزاسیون برداشته شد.

وی افزود: چند سال اخیر از محل خطوط اعتباری مکانیزاسیون، ۴۵۰ میلیارد تومان در حوزه بهسازی و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی از جمله حوزه برنج در مازندران توزیع شده است.

*کشت مکانیزاسیون ۲۷ درصد زراعت برنج در مازندران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: ۵۳ هزار هکتار معادل ۲۷ درصد زراعت برنج در مازندران مکانیزه کشت شد که این امر باعث کاهش سختی کار برنج‌کاران شد‌ه است.

این مسئول با بیان اینکه تکنولوژی و دانش در اراضی کشاورزی باید کاربردی باشد، عنوان کرد: به عنوان نمونه آبیاری کم فشار می‌تواند در تامین آب و رفع چالش‌های پیش رو کمک کند.

شهیدی‌فر بیان کرد: ۱۲ درصد منابع آب برای زراعت برنج از روان آب‌ها است، بخشی از منابع آبی چاه‌ها و بخشی از منابع آبی را در دسترس نداریم و با وجود بارندگی پاییز و زمستان، اگر در فصل بهار با کاهش بارندگی مواجه باشیم منجر به خشکسالی در زراعت برنج می‌شود.

 *امسال ۶ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان زیر کشت نرفت

وی با اشاره به اینکه امسال ۶ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران زیرکشت برنج نرفت، گفت: یک‌هزار هکتار هم به دلیل کمبود آب به مرحله برداشت نرسید.

رئیس جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: تفاهم‌نامه احیا و لایروبی آب‌بندان‌ها به‌عنوان منابع ذخیره آب برای کشاورزی، پرورش ماهی و گردشگری بین رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی امضا شده است.

آلایندگی برنج مازندران به نیترات صحت ندارد/ سلامت ۹۹ درصد از برنج مازندران 

این مسئول درباره سلامت برنج مازندران تصریح کرد: متاسفانه سر و صداهایی مبنی بر آلایندگی برنج داخلی به نیترات و فلزات سنگین به‌ویژه در برنج مازندران مطرح شد که آزمایش‌های دانشگاه علوم پزشکی سالم بودن ۹۹ درصد برنج مازندران را تایید کرد و صادرات ۷۵ تن برنج طارم مازندران به اروپا و کانادا موید سلامت برنج استان است.

*برگزاری نوزدهمین همایش ملی برنج در آبان سال ۹۹
علیزاده شایق دبیر انجمن ملی برنج ایران در هجدهمین همایش ملی برنج پیشاپیش از برگزاری نوزدهمین همایش ملی برنج در ۲۷ و ۲۸ آبان سال ۹۹ خبر داد و افزود: در حاشیه این همایش جشنواره برنج هم دایر کردیم تا هرآنچه را که به دلیل کمبود وقت نتوانستیم ارائه کنیم در جشنواره ارائه کنیم.

  *وزارت جهاد کشاورزی کلمه ممنوعیت را در زراعت برنج حذف کند

وی با بیان اینکه این همایش با شعار تحقیقات اثرگذار بر تولید پایدار برنج برپا شده است؛ ادامه داد: در مصوبه هیات دولت ممنوعیت و محدودیت کشت برنج در خارج از استان‌های شمالی مطرح شد و پیشنهاد می‌کنم وزارت جهاد کشاورزی کلمه ممنوعیت را در زراعت برنج حذف کند.

دبیر انجمن ملی برنج ایران با بیان اینکه ۱۰۴ مقاله به این همایش ارسال شد که ۹۰ مقاله به‌صورت پوستر است گفت: تمام مقالاتی که تصویب شد در کتابی تحت عنوان مجموعه مقالات هجدهمین همایش ملی برنج کشور ثبت و منتشر می‌شود.

*سهم ۴۰ درصدی مازندران در تولید برنج کشور

حسن خیریان‌پور نیز در بخش دیگری از این همایش اظهار کرد: هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود که ۴۰ درصد برنج کشور مربوط به مازندران و ۵۲۲ هزار بهره‌بردار در حوزه بخش کشاورزی در مازندران فعالیت می‌کنند که می‌طلبد مجموعه مدیران در برنامه‌ریزی خود به مقوله کشاورزی توجه کنند.

وی بیان کرد: هدف این همایش استفاده بهینه از آب و پایدار کردن بحث برنج و تولید آن است که باید به چندین موضوع توجه ویژه داشته باشیم و  ۱۶۰ رودخانه و انهار داریم که ساماندهی رودخانه‌ها مهم است.

*وجود ۸۲۰ آب‌بندان در استان
معاون استاندار مازندران با اشاره به وجود ۸۲۰ آب‌بندان در استان گفت: کارکرد چند منظوره تامین آب، گردشگری و محیط زیست بسیار موثر و آماده‌سازی برنامه‌ها در سرلوحه فعالیت استان است.

خیریان‌پور ادامه داد: در تدوین سند برنج کشور میان استان‌های شمالی، این همایش کمک کننده بحث برنج از نظر کمی و کیفی است و با استفاده از ظرفیت قانونی، بودجه و اعتبارات پژوهشی را به سمت محصولات استراتژیک سوق دهیم و از ظرفیت موسسات تحقیقاتی و مراکز پژوهشی استفاده شود.

وی گفت: با تخصیص یک درصد بودجه پژوهشی، تحقیقات درباره پرورش میگو و مرکبات در استان انجام شد زیرا سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات در مازندران تولید می‌شود که مباحثی مانند ارقام و بسته‌بندی در طرح پژوهشی پیش‌بینی شد که برای برنج نیز همین اقدام صورت می‌گیرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو + 13 =