کد خبر : 126604
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 دسامبر 2018 - 22:45
-

زلزله زدگان کرمانشاه با وام های ساخت خانه چه کردند ؟

زلزله زدگان کرمانشاه با وام های ساخت خانه چه کردند ؟

به گزارش قائم آنلاین، یکسال است که مردم مناطق زلزله زده سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی سرتیتر خبرها هستند و رفع مشکلات و دغدغه های شان، تبدیل به مطالبه عمومی جامعه، رسانه ها و فعالان اجتماعی شده است. حالا اما در کنار سخن گفتن از مصائب و محرومیت های مردم این مناطق حرف های دیگری به گوش می رسد، شایعاتی که

به گزارش قائم آنلاین، یکسال است که مردم مناطق زلزله زده سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی سرتیتر خبرها هستند و رفع مشکلات و دغدغه های شان، تبدیل به مطالبه عمومی جامعه، رسانه ها و فعالان اجتماعی شده است. حالا اما در کنار سخن گفتن از مصائب و محرومیت های مردم این مناطق حرف های دیگری به گوش می رسد، شایعاتی که می گوید برخی از کانکس نشینان به جای ساخت یک واحد تخریب شده خود، اقدام به ساخت چند واحد مسکونی کرده اند و به همین دلیل تسهیلات ارائه شده از سوی دولت کفاف کارشان را نمی دهد، برخی اخبار دیگر مبنی بر این هستند که برخی از مردم تسهیلات خود را صرف خرید خودرو کرده اند ،مسائلی که می تواند نگاه به مسائل مردم زلزله زده را به گونه ای دیگر رقم زند.

حشمت صفری  در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، درباره این شایعات می گوید: این موضوع که مردم تسهیلات ارائه شده را در جای دیگر سرمایه گذاری کنند، ملک یا خودرو بخرند کذب محض است و صحت ندارد.

ساخت واحد اضافه به پیشنهاد بنیاد مسکن

وی درباره ساختن طبقات اضاقی توسط مالکان واحدهای تخریب شده ، گفت: در زلزله سال گذشته تقریبا نزدیک به ۶۰۰۰ واحد تخریبی داشتیم اما حدود ۱۰ هزار پروانه ساخت واحد مسکونی صادر شده است، یعنی مردم، تقریبا ۲۰ تا ۳۰ درصد اضافه ساخت داشته اند که  تسهیلات داده شده برای ساخت واحدهای اضافی کفایت نمی کند.

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با تاکید براینکه بنیاد مسکن اعلام کرد افرادی که قبلا یک طبقه داشتند می توانند در ساخت مسکن جدید یک واحد هم اضافه کنند، خاطرنشان کرد: بابت این واحد اضافی هم ۲۰میلیون تومان به تسهیلات قبلی اضافه شد و مبلغ به ۶۰ میلیون تومان رسید.

گرانی مصالح، مانع ساخت و ساز است

وی تصریح کرد: با توجه به گرانی سرسام آور مصالح ساختمانی این مبالغ اصلا برای ساخت مسکن کافی نیست و حتی اگر ۶۰ میلیون تومان تنها برای یک واحد مسکونی بدون پیلوت صرف شود بازهم کفایت نمی کند، تنها نکته این است که حداقل افرادی که پس انداز داشتند می توانستند با استفاده از این تسهیلات واحد مسکونی خود را بسازند.

صفری عنوان کرد: مردم سرپل ذهاب غالبا بیکار بوده و درآمد خاصی ندارد یا اینکه کارگر هستند و پس اندازی ندارند، لذا برای ساخت یک طبقه هم مشکل دارند و نمی توانند صاحب خانه شوند .

مردم مناطق زلزله زده پیش از این بلای خانمان برانداز نیز از رفاه و امکانات کامل برخوردار نبودند اما زلزله سال گذشته به محرومیت هایشان به صورت غیرقابل توصیفی اضافه کرد، حال این مردم مانده اند با توان محدود دولت برای کمک و خانه هایی که تا به پایان رسیدن شان زمانی طولانی لازم است، پس بهتر است به جای شایعه پراکنی نسبت به شرایط مردم این مناطق کمی منطقی و مهربانانه تر آنها را به قضاوت بنشینیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت − 1 =