سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه از زمان خروج دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» از توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۷، مذاکراتی را با مقاماتی ایران درباره موضوع برنامه موشکی بالستیک و فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده‌اند.

به نوشته رویترز، این موضع ایران، اروپایی‌ها را مستأصل و فرسوده کرده است. فرانسه به نوبه خود با ابراز تاسف از سرعت توسعه و ترویج موشک‌های ایران، از تهران خواسته تا باب مذاکره درباره برنامه موشکی‌اش را باز کند.

یک دیپلمات اروپایی در توضیح این موضوع می‌گوید: «طی یک ماه گذشته، وزیر خارجه بریتانیا و هیأت‌های عالی‌رتبه‌ای از فرانسه و آلمان به تهران سفر کرده تا در این‌باره صحبت کنند. آنها (ایران) اما می‌گویند که درباره (برنامه موشکی) بالستیک هیچ مذاکره‌ای نمی‌کنند».

دیپلمات دیگری به رویترز گفت که لندن، پاریس و برلین کار دشواری در حصول اجماع برای تصویب تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران دارند اما اگر موضع محکم ایران پابرجا بماند، شاید بتوان گزینه تحریم را به دستور کار اروپا برگرداند.

این دیپلمات‌ها می‌گویند که بعد از گزارش‌های ادعایی درباره تلاش ایران برای اجرای عملیات‌های بمب‌گذاری در کشورهای اروپایی، وزیران خارجه اتحادیه این قاره در تاریخ ۱۹ نوامبر حمایت محتاطانه‌ای از تحریم‌های اقتصادی احتمالی جدید علیه ایران نشان دادند.

آنها اما تاکید می‌کنند که فعلا نتایج قاطعی برای تحریم ایران در موضوع موشکی به‌دست نیاورده‌اند.