کد خبر : 127587
تاریخ انتشار : جمعه 7 دسامبر 2018 - 19:05
-

حال تالاب‌های مازندران خوب نیست

حال تالاب‌های مازندران خوب نیست

به گزارش قائم آنلاین، نشست تخصصی محیط زیست در حفاظت از تالاب‌های مازندران در راستای بررسی چالش‌ها، ظرفیت‌ها و راهبردهای این ظرفیت بالقوه استان در هتل بادله ساری با حضور حجت‌الاسلام تقوی‌فرد رئیس کل دادگستری مازندران، حسینی عالمی دادستان مرکز استان، محبت‌خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور، ابراهیمی مدیرکل محیط زیست استان، مدیرکل منابع

به گزارش قائم آنلاین، نشست تخصصی محیط زیست در حفاظت از تالاب‌های مازندران در راستای بررسی چالش‌ها، ظرفیت‌ها و راهبردهای این ظرفیت بالقوه استان در هتل بادله ساری با حضور حجت‌الاسلام تقوی‌فرد رئیس کل دادگستری مازندران، حسینی عالمی دادستان مرکز استان، محبت‌خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور، ابراهیمی مدیرکل محیط زیست استان، مدیرکل منابع طبیعی، مدیرکل امور شهری استانداری، مدیرکل آموزش‌وپرورش، جانشین فرماندهی انتظامی استان، محیط‌بانان و دادستان‌های شهرهای استان برگزار شد.

حسینعلی ابراهیمی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه در سال گذشته در اجرای طرح جمع‌آوری دامگاه‌ها کاملا تنها بودیم و کسی حمایتمان نکرد، گفت: طی سال‌جاری کاملا مورد حمایت دستگاه‌ها به‌ویژه مراجع قضایی قرار گرفتیم.

وی با بیان اینکه در این نشست نمی‌خواهیم کسی را زیر سوال ببریم و بدنبال راه‌حل برای حفظ و حفاظت از تالاب‌ها هستیم، افزود: در حالیکه دو سوم از تالاب‌های جهان خشک شده است در ایران نیز غالب تالاب‌ها خشک شده است و عامل انسانی یکی از اصلی‌ترین عوامل این رویداد است که محیط زیست ما را به مخاطره انداخته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه خشکسالی در کشور در حال اتفاق است و این خشکسالی موجب نابودی بسیاری از تالاب‌های کشور شده است لذا استان‌های شمالی تنها مأمن پرندگان مهاجری است که هزاران کیلومتر را پیموده و برای زمستان‌گذرانی به کشور ما آمده‌اند.

این مسئول اظهار کرد: از ۳٫۵ میلیون هکتار اراضی جنگلی در چند دهه قبل حال به کمتر از ۲ میلیون هکتار در استان رسیده‌ایم،جنگل‌ها رابه بهانه‌های گوناگون نظیر خانه‌سازی، جاده‌سازی، پارک، طرح‌های گردشگری و غیره غیرمسئولانه و ناآگاهانه تخریب کردیم؛ از سویی دیگر با جانمایی‌های نامطلوب صنایع موجب خسارت‌های فراوانی به جنگل‌ها و رودخانه‌ها و تالاب‌ها شدیم؛ واحدهای خدماتی بین راهی هم فضولات خود را به دریا و رودخانه می‌ریزند و رفته رفته تمامی داشته‌های محیط زیست را تخریب کردیم.

ابراهیمی با بیان اینکه ما در برابر آرمان‌هایی که با شهدای محیط‌بانمان بسته‌ایم کوتاه نمی‌آییم، خطاب به تمام مدیران استان بیان کرد: چرا به‌جای اینکه خدمتگزار باشیم، خدمتکار هستیم و مدیریت نکردیم که فضولات و پس‌آب‌ها به دریاها و رودخانه‌ها روانه شود؟ البته طبق دستور جهانگیری معاون رئیس جمهور به واحدهای متخلف ۶ ماه فرصت داده شده است تا این مشکلات را مرتفع کنند و در صورت عدم تمکین با آن‌ها برخورد شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از تالاب‌های معروف و مهم کشور یا خشک شده و یا در حال نابودی است، مطرح کرد: با این روند که در پیش گرفته‌ایم، قطعا طبیعت از ما انتقام خواهد گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه با بیان اینکه در حال حاضر، در اکثر نقاط استان، مقامات قضایی با ما همراه هستند، عنوان کرد: هم اکنون هوشیار سازی اجتماعی خیلی خوبی در سطح استان در حال اتفاق است و مردم برای حفظ محیط زیست مطالبه‌گری می‌کنند.

حجت‌الاسلام تقوی‌فرد رئیس کل دادگستری مازندران یکی دیگر از سخنرانان این نشست با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در حفاظت از محیط زیست در سطح استان اظهار کرد: در حالی‌که تمام دستگاه‌های کشور، محیط حرکت‌اند، لذا وجود یک دستگاهی که محیط ایست برای محیط زیست است، لازم است و برخی‌ها از اقدامات این دستگاه انتقاد می‌کنند و باید گفت که در مقابل دستگاه‌هایی مثل صنعت و معدن که محیط حرکت است، وجود دستگاه محیط زیست یا همان محیط ایست برای حفظ اراضی لازم است و باید یک خط قرمزی وجود داشته باشد.

وی افزود: اگر می‌خواهیم زیست کنیم باید محیط، ایست باشد، اگر تخریب باشد پس محیط زیست نخواهیم داشت.

رئیس کل دادگستری مازندران با بیان اینکه محیط زیست یک موضوع بین‌المللی است، گفت: امروزه محیط زیست تمام کشورها به یکدیگر مرتبط است و مثل محیط زیست در جهان مثل همان کشتی و مسافران است که نمی‌شود کسی بگوید من جای خودم را می‌خواهم سوراخ کنم و به دیگران کاری ندارم.

تقوی‌فرد با تشکر از دادستان‌های استان در امر حمایت جدی از محیط زیست، مطرح کرد: غالب ما در حوزه محیط زیست بیشتر از آنکه موثر باشیم، مقصر بوده‌ایم؛ چه کسی می‌تواند ادعا کند که پس از چهار دهه از انقلاب در محیط زیست موثر بوده است؛ بروید رودخانه‌ها را ببینید، تالاب‌ها را ببینید، بروید دریا و منابع طبیعی را ببینید؛ هیچ تدثیری داشتند؟

وی با تأکید بر اینکه آیا ما با برگزاری این یک جلسه حق محیط زیست را ادا کردیم، یا باید در میدان عمل حاضر شویم؛ تصریح کرد: آنچه در این ۴۰ سال مشکل ما بود این بود که طی این مدت حرف زدیم و لی در عمل، نتوانستیم به آن، جامه عمل بپوشیم.

حسینی عالمی دادستان مرکز مازندران نیز یکی دیگر از حاضران در این نشست، به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: محیط زیست ما اعم از آنچه مرتبط با چهارپایان و پرندگان است و چه آنچه که طبیعی لست و جزو تالاب‌ها و رودخانه‌های ما است، اصلا مناسب نیست و نگران کننده است.

وی افزود: برخلاف قانون و شریعت، ما بیرحمانه به جان محیط زیست افتادیم و داریم ان را بیرحمانه از بین می‌بریم و در واقع، حیات خودمان را داریم از بین می‌بریم.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران متذکر شد: وظیفه همه ما است که برای حفظ محیط زیست تلاش و کوشش کنیم و برای اینکه بتوانیم محیط زیستی سالم و مطلوب داشته باشیم.

این مسئول عنوان کرد: ما به عنوان سرباز قانون، کسی که وظیفه دارد به قانون عمل کند، بدون تناقض معتقدیم باید مر قانون اجرا شود و بدون تعارف، بدون توجه به مطالبات غیرقانونی برخی افراد، باید مصوبات شورای تأمین بدون تعارف اجرا شود.

حسینی عالمی اضافه کرد: باید برای داشتن محیط زیستی سالم، قانون به طور کامل اجرا شود.

جمشید محبت‌خانی فرمانده یگان حفاظت نحیط زیست کشور مهمان ویژه این مراسم نیز در بخش پایانی این نشست با بیان اینکه نزدیک به ۳ هزار محیط بان در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: ما نیازمند حمایت و ورود تمامی دستگاه‌های استان به قضیه محیط زیست هستیم.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، چارتی دارد که طبق آن باید با توجه به میزان هکتار محیط زیست در کشور، ۸ هزار و ۵۰۰ نیرو در سازمان به‌عنوان محیط بان فعال باشند، از سویی دیگر استاندارد جهانی نیز این رقم را ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر عنوان کرد که هم به لحاظ چارت سازمانی و هم استاندارد جهانی با کمبود نیرو مواجه هستیم.

فرمانده یگان حفاظت نحیط زیست کشور خاطرنشان کرد: با توجه به موضوع فوق، یکی از راه‌حل‌ها برای جبران کمبود نیرو، موافقت با استخدام نیروی جدید است که بنا شده تا نهایت سالانه، ۳۰۰ نرف به جمعیت محیط بانان ما افزوده شود.

محبت خانی ادامه داد: از ۶۴۷ پاسگاه سازمانی که در کشور داریم، تعداد ۱۰۰ پاسگاه به دلیل کمبود نیرو تعطیل است و برخی از این مراکز نیز تنها با یک محیط بان در حال اداره آن هستند.

وی در ادامه به یکی از مشکلات جدی فعالان این عرصه اشاره و مطرح کرد: به محیط بان سلاح می‌دهیم اما در قانون نیامده که در چه صورت محیط بان حق تیراندازی دارد و این خلأ قانونی در این بخش وجود دارد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور از مسئولان اجرایی و قضایی خواست تا شرایط تیراندازی در مأموریت‌ها برای محیط بانان را روشن کنند.

وی در پایان گفت: برخی از محیط بانان در مناطقی مشغول به فعالیت هستند که به دلیل عدم انت‌دهی قادر به تماس با مقامات قضایی و دادستان، جهت اخذ اجازه قانونی برای بازرسی از خودروها را ندارند و باید در این خصوص چاره‌ای اندیشیده شود.

گفتنی است استان مازندران دارای ۸۷۶ تالاب طبیعی و انسان ساخت، ۲۰ قطعه تالاب مهم زیست محیطی ویژه پرندگان است که طبق آخرین آمار در سال ۹۶، هر ساله نزدیک به ۷۰۰ هزار قطعه پرنده به تالاب‌های استان جهت زمستان گذرانی پرواز می‌کنند.

شایان ذکر است در استان مازندران ۴ پاسگاه غیر فعال و بیش از ۱۰ پاسگاه تک نیرو وجود دارد که مجموع محیط بانان استان به ۳۰۰ نفر می‌رسد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × سه =