بازی در صحن ؛ نبرد ایران و امریکا به شورای امنیت رسید
به گزارش قائم آنلاین، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در جلسه شورای امنیت از اعضای این شورا خواست تا محدودیتهای بیشتری را برای برنامه موشکی ایران وضع کند. به گفته وزیر خارجه آمریکا، ایران “صدها موشک در اختیار دارد که شرکای آمریکا را در منطقه تهدید میکند”. به احتمال زیاد اشاره آقای پومپئو
به گزارش قائم آنلاین، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در جلسه شورای امنیت از اعضای این شورا خواست تا محدودیتهای بیشتری را برای برنامه موشکی ایران وضع کند.
به گفته وزیر خارجه آمریکا، ایران “صدها موشک در اختیار دارد که شرکای آمریکا را در منطقه تهدید میکند”. به احتمال زیاد اشاره آقای پومپئو به کشور اسرائیل و متحدان عرب واشنگتن در خاورمیانه مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی است.
وی همچنین خواستار اجرای دوباره ممنوعیتهای برنامه موشکی ایران بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت شد. در پی توافق برجام و تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت، تمامی قطعنامههای قبلی شورای امنیت که تحریمهایی گسترده را علیه ایران تصویب کرده بودند، لغو شدند.
امریکایی ها از این رو تلاش میکنند دست روی قطعنامه مهم و حیاتی ۲۲۳۱ بگذارند که این قطعنامه موفقیت بزرگی برای ایران در عرصه دیپلماسی است که برای اولین بار یک کشور را از طریق مذاکره از بند فصل هفتم سازمان ملل بیرون آورده است. از سویی موفقیت و برگ برنده تیم ایرانی این است که توانست موضوع برنامه موشکی ایران را از گره زدن به برجام جدا کند و توافق مورد نظر تنها در مورد مسائل هسته ای ایران است. همین موضوع است که باعث میشود کشورهای اروپایی حاضر در شورای امنیت تنها به جمله سازگار نبودن برنامه موشکی ایران با قطع نامه بسنده کنند و نتوانتد آنرا ناقض قطعنامه قلمداد کنند.
در این باره است که پمپئو در تلاشی بی ثمر میگوید: ایران از حسن نیت کشورهای دنیا سوءاستفاده کرده و اکنون صاحب بزرگترین زرادخانه موشکی در منطقه خاورمیانه است. آمریکا به دنبال بازگرداندن محدودیتهای وضعشده توسط سازمان ملل علیه برنامه موشکی ایران در قطعنامه ۱۹۲۹ است.
در این باره وزارت خارجه ایران از باب روشنگری و پاسخ به وزیر خارجه امریکا، از بی ارتباط بودن برنامه موشکی ایران به قطعنامه سخن گفته است.
قاسمی عنوان کرد: آمریکا بزرگترین ناقض تعهدات بین المللی است و نقض و سرپیچی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نمونه بارز رفتارهای یک دولت ناآرام و سرکش و لجوج است. جامعه بین المللی براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت برجام را توافقی می داند که باید مفاد آن از سوی همه کشورها و طرف های ذيربط رعایت شود. بویژه همه طرف های اصلی آن، یعنی كشور های پنج بعلاوه یک باید متعهد و پایبند به تعهدات خودباشند اما این کشور قانون گریز و قانون شکن آمریکا بود که بدون هیچ دلیل و مستندی و با وجود اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها پایبندی ایران به برجام را تایید کرده بود، اقدام به خروج يكجانبه و غیرقانونی از این توافق کرد و به رویکرد علنی این کشور در اصرار بر عدم اجرای تعهدات بین المللی خود ادامه داد. سرپیچی، سرکشی و كينه توزی دولت فعلی آمریکا در قبال برجام حتی پس از خروج این کشور از برجام با تهدید سایر کشورها به اجرای آن نیز متوقف نشده است و این کشور، بی توجه به تمامی موازين بين المللی و حقوقی در رویکردی نادر و بسیار خطرناک، کشورهایی که پایبند به قطعنامه ۲۲۳۱ مانده اند را یا مجازات می کند و یا به صورت مصرانه با اعزام هیات های مختلف، تهدید به مجازات و تحریم و تحديد می کند.
حال میتوان مشاهده کرد که جنگ سرد ایران و امریکا وارد مرحله دیگر میشود که امریکا در جهت ایجاد اجماعی جهانی و فشار همه جانبه بر ایران به شورای امنیت متوسل شده و قصد دارد در قطعنامه ای که برنامه هسته ای ایران را برسمیت شناخته خلل وارد کند.
این وضعیت در حالی پیش میرود که امریکا این میدان را بارها از طریق نیکی هیلی مستعفی و حتی ریاست خود ترامپ بر شورای امنیت آزموده شده و جوابی جز تایید تعهداتی برجام گرفته نشده است.
برچسب ها :برجام، امریکا ،موشک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0