کد خبر : 129483
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 18 دسامبر 2018 - 9:25
-

۶ راهکار کلیدی برای تقویت ارزش پول ملی

۶ راهکار کلیدی برای تقویت ارزش پول ملی

به گزارش قائم آنلاین، محمدرضا پور ابراهیمی داورانی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تقویت پول ملی گفت: یکی از وظایف مهم بانک های مرکزی در دنیا مدیریت تورم در جامعه است چرا که آثار و تبعات ناشی از تورم در اقتصاد کشور اثرات منفی بر سایر شاخص های اقتصادی و نرخ رشد اقتصادی برجای

به گزارش قائم آنلاین، محمدرضا پور ابراهیمی داورانی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تقویت پول ملی گفت: یکی از وظایف مهم بانک های مرکزی در دنیا مدیریت تورم در جامعه است چرا که آثار و تبعات ناشی از تورم در اقتصاد کشور اثرات منفی بر سایر شاخص های اقتصادی و نرخ رشد اقتصادی برجای می گذارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک مرکزی باید عوامل موثر بر ایجاد تورم در فضای اقتصادی کشور را مدیریت و کنترل کند، افزود: بخشی از این عوامل به حوزه مستقیم عمل بانک مرکزی و بخشی به تصمیمات دولت باز می گردد.

باید ریشه های کاهش ارزش پول ملی را بخشکانیم

وی ادامه داد: یکی از عوامل مهم اثرگذار در آثار تورمی که منجر به کاهش ارزش پول ملی می شود، موضوع حجم نقدینگی در اقتصاد کشور است و اگر سیاست های بانک مرکزی در راستای کنترل حجم نقدینگی نباشد، این موضوع عامل مخربی در رشد فزاینده نرخ تورم در اقتصاد و آثار ناشی از افزایش نرخ تورم در اقتصاد منجر به کاهش ارزش پول ملی می شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر بخواهیم پول ملی را تقویت کنیم، باید ریشه های کاهش ارزش پول ملی را بخشکانیم، اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل مهم در این بخش مدیریت نقدینگی در جامعه است که مدیریت نقدینگی در جامعه به عملکرد بانک مرکزی بازمی گردد که در این بخش به چه صورت عمل کرده است.

هر چه استقراض دولت افزایش یابد، حجم نقدینگی بیشتر می شود

وی افزود: یکی از عوامل موثر در افزایش حجم نقدینگی بالا بودن نرخ سود سپرده های بانکی است که این موضوع باید با رویکرد بانک مرکزی در حرکت به سمت کاهش سود سپرده ها به نحوی مدیریت شود که آثار و تبعات ناشی از افزایش حجم نقدینگی در اقتصاد کشور از محل کاهش نرخ سود سپرده ها عملیاتی شود.

پورابراهیمی با بیان اینکه استفاده از منابع بانک مرکزی در قالب استقراض توسط دولت یکی دیگر از عوامل مهمی است که بر افزایش نقدینگی تاثیر دارد، ادامه داد: هر چه استقراض دولت افزایش یابد، حجم نقدینگی بیشتر می شود و این تاثیر فزاینده ای روی تورم دارد که این موضوع ارزش پول ملی را کاهش می دهد.

استفاده از منابع بانک مرکزی به صورت استقراض دامن زدن به تورم با نرخ بالا است​

وی تاکید کرد: بانک مرکزی به دلیل عدم استقلال کافی همیشه این مسیر اشتباه را طی کرده و اجازه داده که دولت ها از طریق استقراض از منابع بانک مرکزی برداشت داشته باشند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مفهوم استفاده از منابع بانک مرکزی به صورت استقراض، دامن زدن به تورم بالا و افزایش حجم نقدینگی است که این موضوع سبب کاهش ارزش پول ملی می شود، افزود: قاطعیت بانک مرکزی در جلوگیری از اضافه برداشت توسط نظام بانکی یکی دیگر از عوامل مهمی است که بر روی کاهش حجم نقدینگی تاثیر می گذارد و بانک مرکزی باید با قاطعیت با اضافه برداشت ها برخورد کند، چرا که اگر اضافه برداشت ها استمرار داشته باشند، از طریق ضریب فزاینده پولی، حجم نقدینگی در جامعه افزایش یافته و اثر آن به یک شوک تورمی تبدیل می شود.

اصلی ترین مولفه که در افزایش یا کاهش ارزش پول تاثیر می گذارد، تورم است

وی با تاکید بر اینکه اصلی ترین مولفه که در افزایش یا کاهش ارزش پول تاثیر می گذارد، تورم است، توضیح داد: منشأ این تورم استقراض دولت از بانک مرکزی، اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی و بالا بودن نرخ سود سپرده بانکی است که منجر به افزایش نقدینگی در جامعه شده و نقدینگی همراه خود تورم را به دنبال داشته و تورم سبب کاهش ارزش پول ملی می شود، بنابراین اگر این سه اصل مدیریت شود، پول ملی نیز تقویت می شود و تقویت پول ملی با مکانیزم مدیریت تورم در اقتصاد کشور امری امکانپذیر برای بانک مرکزی است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به سیاست های ارزی دولت افزود: با توجه به فضایی که در شرایط تحریمی در کشور وجود دارد، مدیریت بازار ارز بسیار مهم است و اگر بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز از رفتار حرفه ای برخوردار نباشد، منجر به کاهش ارزش پول ملی می شود.

وی با بیان اینکه رفتار حرفه ای بانک مرکزی در بازار ارز مهمترین عامل سیاست ارزی در جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی است، ادامه داد: اگر در این حوزه تصمیمات نادرستی اتخاذ شود، همانند ماه های ابتدایی سال جاری، ارزش پول ملی کاهش می یابد.

پورابراهیمی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز استفاده از عملیات بازار باز است، تصریح کرد: بانک مرکزی باید بتواند با مداخله خود در بازار ارز در زمانی که نرخ ارزش افزایش می یابد، با عرضه حساب شده در قالب رفتار حرفه ای و در زمان کاهش با جمع آوری ارز در بازار به تعادل بازار ارز کمک کند.

استفاده از ظرفیت های جدید اقتصادی در مراودات تجاری با کشورهای مختلف

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت های جدید و مراودات تجاری با سایر کشورها در تقویت ارزش پول ملی تاثیرگذار است، افزود: ظرفیت های جدیدی مانند پیمان های پولی و ارز دیجیتال سبب می شود که از محدودیت ها خارج شده و فضای بهتری در کشور مهیا شود.

رئیس کمیسون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رفتار حرفه ای بانک مرکزی، استفاده از ابزارهای جدید در حوزه مراودات تجار با سایر کشورها و مدیریت عملیات روانی ارزی در حوزه تحریم ها سه عامل دیگری است که در حوزه تنظیم بازار ارز تاثیرگذار است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده + شش =