کد خبر : 130476
تاریخ انتشار : شنبه 22 دسامبر 2018 - 20:30
-

بازندگان بورس چه کسانی هستند؟

بازندگان بورس چه کسانی هستند؟

به گزارش قائم آنلاین، شاخص بورس در ادامه روند نزولی خود در پایان هفته ای که گذشت با افتی شدید وارد کانال ۱۵۶هزار واحدی شد که این موضوع، نگرانی هایی را در بین سهامداران درباره چشم انداز بازار سرایه و تداوم افت شاخص ایجاد کرده است. درباره چرایی افت شاخص عوامل مختلفی بیان می شود

به گزارش قائم آنلاین، شاخص بورس در ادامه روند نزولی خود در پایان هفته ای که گذشت با افتی شدید وارد کانال ۱۵۶هزار واحدی شد که این موضوع، نگرانی هایی را در بین سهامداران درباره چشم انداز بازار سرایه و تداوم افت شاخص ایجاد کرده است.

درباره چرایی افت شاخص عوامل مختلفی بیان می شود که از جمله مهم ترین آنها می توان به کاهش قیمت نفت، افت بهای ارز، بروز مشکلات در صادرات محصولات برخی شرکت ها و همچنین کاهش نرخ کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی اشاره کرد.
با توجه به اینکه بورس اکنون در وضعیتی منفی به سر می برد، ابهامات و سوالات متعددی درباره چشم انداز بازار سرمایه و سرنوشت سرمایه گذاری های انجام شده در این بازار مطرح شده است.
در شرایط منفی بازار، برخی سهامداران تازه وارد با هیجان زدگی در حال خرید و فروش سهام مختلف هستند تا شاید بتوانند همانند ماه های گذشته سودهای قابل توجهی را کسب کنند که البته کمتر به این هدف دست می یابند.
شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته ای که گذشت (چهارشنبه) در ادامه روند نزولی با ریزش سه هزار و ۶۳ پله ای در جایگاه ۱۵۶ هزار و ۸۳ واحدی قرار گرفت.

 

عوامل تاثیرگذار بر افت شاخص بورس
‎«بهروز عباس زاده» کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار سرمایه گفت: بخشی از رشد شتابان بورس در ماه‌های گذشته (تابستان و اوایل مهر) ناشی از هیجانات بود و طبیعی است که پس از آن رشد سریع، وارد مرحله اصلاح شود.
‎ وی افزود: بر اساس تجربه سال های گذشته، همواره پس از رشد سریع بورس، باید انتظار یک دوره اصلاح فرسایشی را داشته باشیم.
‎ این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: برخی افراد در زمان رشد شتابان شاخص به صورت هیجانی اقدام به خرید می‌کردند و در معاملات خود توجهی به تحلیل ها نداشتند، اکنون نیز برخی افراد به صورت هیجان زده و به دور از تحلیل اقدام به فروش می کنند.
‎ عباس زاده ادامه داد: عامل دیگر افت شاخص بورس، کاهش نرخ ارز بوده که بر برخی از گروه های صادراتی و ارز محور تاثیر منفی داشته است.
‎وی یادآور شد: افت بهای نفت از بشکه ای ۸۰ دلار به زیر ۵۰ دلار نیز باعث تاثیر مستقیم و غیرمستقیم بر برخی از گروه‌های بورسی مانند پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها شده است.
‎ این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: ریسک های سیاسی نیز تاثیر منفی بر بازار داشته و افت شاخص و کاهش بهای سهام شرکت ها را به دنبال داشته است.
‎عباس زاده با بیان اینکه در لایحه بودجه نیز هنوز ابهاماتی وجود دارد، افزود: در بین فعالان بازار سرمایه این نگرانی ایجاد شده که توجه بیشتر به اخذ مالیات در بودجه سال آینده می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد شرکت‌های بورسی داشته باشد.

‎**ابهامات و نگرانی های پیش روی سهامداران
‎ این کارشناس بازار سرمایه افزود: ناترازی میان درآمدها با مصارف و هزینه ها در بودجه سال آتی، ابهام در نرخ ارز و میزان درآمدهای ارزی و مشخص نشدن میزان صادرات نفت نیز از دیگر ابهاماتی به شمار می روند که هنوز برای فعالان بازار سرمایه روشن نشده است.
‎ عباس زاده اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود که بیشتر درآمدهای ارزی در سال آتی برای تامین کالاهای اساسی اختصاص یابد و بودجه اندکی برای پروژه‌های عمرانی در نظر گرفته شود که این موضوع می تواند بر شرکتهای بورسی که برای اجرای پروژه ها از بودجه‌های عمرانی بهره می گیرند تاثیر منفی داشته باشد.
‎وی افزود: از نگرانی های دیگر فعالان بازار سرمایه افزایش هزینه های شرکت ها به دلیل رشد نرخ تورم است که سودآوری شرکت ها را کاهش می دهد.

چشم انداز بازار کم نوسان و با ثبات برای بورس

‎این کارشناس بازار سرمایه درباره‌ چشم اندازه بازار سرمایه نیز گفت: پیش بینی چشم انداز بورس در ماه های پیش رو دشوار است زیرا هر روز اخبار جدیدی منتشر می شود که می تواند تاثیر منفی یا مثبت بر بازار بگذارد.
‎ وی افزود: اما اگر تحول سیاسی و یا اقتصادی مهمی رخ ندهد با یک بازار با ثبات مواجه خواهیم بود و حرکت های هیجانی دسته جمعی مانند صف های خرید و صف های فروش در آن نسبت به چند ماه اخیر کمتر به چشم خواهد خورد.
‎ عباس زاده اضافه کرد: با توجه به افزایش نرخ تورم و بالا رفتن هزینه شرکت ها نباید در گزارش های مالی که در آینده منتشر می‌شود انتظار سودآوری خیلی زیادی را داشت.
‎ وی ادامه داد: به نظرم در ماه های آتی، شاهد افت و خیزهای باشتاب و سریع در بازار بورس نخواهیم بود و شاخص بورس با افت کمی به روند خود ادامه خواهد داد.
‎این کارشناس بازار سرمایه گفت: باید توجه داشت که اکنون علاوه بر متغیرهای سیاسی و اقتصادی داخلی سایر عوامل مانند متغیر های بین المللی نیز بر بازار تأثیرگذار هستند که قابل پیش بینی نیستند.
‎عباس زاده درباره تاثیر محدودیت های مبادلات بین المللی و اثرات تحریم نیز گفت: تاکنون تغییر ملموسی از نظر میزان فروش شرکت‌ها گزارش نشده، اما احتمال دارد در ماه های آینده مشکلاتی برای شرکت ها رخ دهد.

استقبال از تک سهم ها در بازار خنثی و منفی
‎ این کارشناس بازار سرمایه درباره چرخش بازار به سوی تک سهم ها نیز گفت: معمولاً بازار سرمایه زمانی که به مرحله خنثی و منفی وارد می شود، حجم معاملات کاهش می یابد که در اینگونه بازارها تک سهم ها و سهم های کوچک که به نقدینگی پایینی نیاز دارند جذابیت می یابند زیرا به راحتی درگیر سفته بازی می شوند.
‎ عباس زاده درباره خروج نقدینگی از بورس نیز گفت: پیش از این و در زمان رونق بورس، پول از سمت سپرده‌های بانکی به سوی بازارهای مختلف و از جمله بورس روان شد، اکنون نیز که بازار وارد مرحله خنثی و رکود شده است این پول ها دوباره به سوی سپرده‌های بانکی گرایش خواهند یافت.
‎این کارشناس بازار سرمایه درباره گزارش های ۹ ماهه شرکت‌ها نیز گفت: نباید انتظار زیادی از این گزارش‌ها داشت، عواملی مانند کاهش قیمت نفت، افت بهای ارز و رکود در برخی بازارهای داخلی تاثیر منفی بر عملکرد مالی شرکت ها خواهد داشت.
‎وی یادآور شد: برای گزارش های ۹ ماهه شرکت‌ها وضعیت منفی پیش‌بینی نمی‌شود، اما نباید انتظار سودآوری بالایی نیز از آنها داشت.

توصیه به سهامداران
‎ وی با توصیه به سهامداران گفت: اکنون بازار سرمایه در شرایطی نیست که بتوان در کوتاه مدت از آن سود های پایداری را کسب کرد اما در صورتی که سهامداری برای دوره بلند مدت و میان مدت و با در نظر گرفتن وضعیت سودآوری شرکتها انجام شود احتمال کسب موفقیت در سرمایه گذاری بیشتر می شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × یک =