کد خبر : 130419
تاریخ انتشار : شنبه 22 دسامبر 2018 - 16:55
-

دلیل افزایش قیمت گردو مشخص شد

دلیل افزایش قیمت گردو مشخص شد

به گزارش قائم آنلاین، «شکرالله حاجی وند»  با بیان این مطلب افزود: سرمازدگی به شاخه های جوان و سرشاخه های درخت گردو آسیب وارد می کند و درخت برای دو سال پیاپی محصول نمی دهد. وی ادامه داد: شناسایی و انتخاب ارقام گردوی مقاوم به سرما و حفظ ژنوتیپ ها از سوی دفتر امور میوه

به گزارش قائم آنلاین، «شکرالله حاجی وند»  با بیان این مطلب افزود: سرمازدگی به شاخه های جوان و سرشاخه های درخت گردو آسیب وارد می کند و درخت برای دو سال پیاپی محصول نمی دهد.

وی ادامه داد: شناسایی و انتخاب ارقام گردوی مقاوم به سرما و حفظ ژنوتیپ ها از سوی دفتر امور میوه های سردسیری در دستور کار قرار گرفت تاجایی که با تشکیل کارگروه فنی و تحقیقاتی، مشارکت موسسه تحقیقات علوم باغبانی و محققان مرتبط گردو چند رقم گردو از جمله رقم چندلر شناسایی و معرفی شود.
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: به دلیل اهمیت تولید گردو در کشور، تکنیک پیوند و سرشاخه کاری ارقام مقاوم به سرما در اولویت فعالیت ها قرار گرفت و همچنان ادامه دارد که در این اقدام از دانش و تجربه محققان خارجی و داخلی استفاده شده است.

حاجی وند خاطرنشان کرد: برای سرشاخه کاری گردو، سرشاخه، پیوندک و اندام تکثیری نیاز است که این کار با ایجاد باغ های مادری و زنجیره تولید گردو در کشور از جمله نهال کاری گردو درحال انجام است؛ به طوری که در تویسرکان همدان زنجیره تولید نهال گواهی شده گردو از سال ۱۳۹۶ کلید خورد.
وی با بیان این که تکمیل زنجیره تولید گردو تا پایان امسال نهایی می شود، گفت: امسال ساخت گلخانه نهال گردو و سایر زیرساخت ها را در دستور کار داریم.
این مقام مسئول در وزارت جهاهد کشاورزی یادآور شد: برای سال های ۹۸ و ۹۹ از این تکنیک در استان های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس، کردستان و کرمانشاه و لرستان و سایر مناطق گردو خیز کشور استفاده می شود.پارسال کمتر از یک هزار هکتار سرشاخه کاری گردو انجام شد و امسال نیز همین میزان در دستور کار است.

رتبه های جهانی ایران در تولید و کاشت گردو
به گفته مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، سال ۱۳۹۵ از ۱۵۷ هزار هکتار باغ ۲۵۲ هزار تن و در سال ۱۳۹۶ از ۱۶۶ هزار هکتار باغ، ۲۶۲ هزار تن گردو تولید شد.
وی یادآوری کرد: طبق آمارها، بیش از سه میلیون و ۷۵۰ هزار تن گردو در دنیا از یک میلیون و ۱۹۰ هزار هکتار باغ برداشت می شود که ایران از لحاظ تولید پس از چین و امریکا رتبه سوم و از نظر سطح زیرکشت پس از چین رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
وی صادرات گردوی ایران را اندک و چمدانی دانست و تصریح کرد: در سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ به ترتیب سه هزار، ۲ هزار و کمتر از سه هزار تن گردو صادر شد.
به گزارش ایرنا، منشا درخت گردو را آسیای غربی و نواحی هیمالیا می‌دانند.
۱۵ درصد چربی‌های مغز گردو از نوع غیر اشباع و سودمند برای بدن است و با مصرف یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۹۰.۸ درصد نیاز روزانه به این چربی ضروری تامین می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − پنج =