کد خبر : 130889
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 25 دسامبر 2018 - 14:20
-

نحوه چگونگی محاسبه طلا هنگام خرید تا علل رکود معاملات در بازار

نحوه چگونگی محاسبه طلا هنگام خرید تا علل رکود معاملات در بازار

به گزارش قائم آنلاین، با وجود آنکه نرخ اونس در بازار جهانی با افزایش ۳۰ دلاری مواجه شده است، اما نرخ سکه و طلا در بازار متاثر از ثبات بازار ارز در حال ادامه روند کاهشی خود است و اعتنایی به آن ندارد. اما علیرغم روند کاهشی قیمت طلا و ثبات نسبی نوسانات ازری، هنوز

به گزارش قائم آنلاین، با وجود آنکه نرخ اونس در بازار جهانی با افزایش ۳۰ دلاری مواجه شده است، اما نرخ سکه و طلا در بازار متاثر از ثبات بازار ارز در حال ادامه روند کاهشی خود است و اعتنایی به آن ندارد.

اما علیرغم روند کاهشی قیمت طلا و ثبات نسبی نوسانات ازری، هنوز بازار معاملات سکه و طلا در رکود به سر می‌برد و این بازار، تکانی نخورده است.

برای اطلاع و بررسی دلایل عدم تغییر قیمت طلا در کشور علیرغم افزایش قیمت اونس جهانی و نیز علل رکود ادامه‌دار بازار معاملات سکه و طلا علیرغم کاهش قیمت‌ها به سراغ محمدرضا نصیری یکی از فعالان با سابقه صنفی این حوزه رفتیم که مشروح این گفت‌وگو را در ذیل این خبر می‌خوانید:

وی در این‌باره به خبرنگار ما می‌گوید: هر چند قیمت اونس جهانی بالا رفته است اما قیمت بازار داخلی به این شیب و فرازها کاری ندارد و طلا تا حدودی قیمتش در بازار ثابت شده است.

نصیری با بیان اینکه قیمت امروز هرگرم طلای آب شده ۱۸ عیار، ۳۱۰ هزار تومان است؛ ادامه داد: قیمت امروز سکه امامی، ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار، نیم سکه یک‌میلیون و ۷۶۰ هزار و ربع سکه یک‌میلیون و ۷۰ هزار تومان در بازار است.

این فعال صنفی باسابقه در بازار مازندران خاطرنشان کرد: مشتریان تنها برای خریدهای ضروری پا به طلا فروشی‌ها می‌گذارند در حالی که در گذشته، مقدار مراجعات فراوانی برای فروش طلا در بازار وجود داشت.

عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران اظهار کرد: اولین چیزی که در اقتصاد به‌هنگام بروز تورم خود را نشان می‌دهد، دلار و طلا است و این را به عینه در بازار مشاهده می‌کنید.

این کسبه بازار طلا در ساری متذکر شد: همان‌طور که لمس می‌کنید با وجود کاهش نوسانات ارزی، تنها طلا است که قیمت آن کاهش یافته است و سایر اقلام از لوازم خانگی و خودرو گرفته تا اقلام اساسی و مایحتاج مردم، همچنان در حال طی روند صعودی‌اند.

نصیری بیان کرد: ۲۰ روزی می‌شود که طلا به یک روند نسبی ثبات در بازار رسیده است و اگر قرار است قیمت طلا پایین‌تر از حد فعلی برسد باید قیمت دلار بشکند و در کانال ۸ هزار تومان قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در گذشته طلا هم جنبه اقتصادی داشت و هم جنبه تزیینی که مشتریان و خریداران خاص خود را داشت و بازار معاملات در هر دوجنبه در چرخش بود، اما هم اکنون با شرایط موجود، جنبه اقتصادی آن کاملا از بین رفته است و دیگر به عنوان یک سرمایه پشتیبان خانوار محسوب نمی‌شود و خریدها در جنبه تزیینی به مجالس محدود شده است.

این فعال صنفی باسابقه در بازار مازندران در پاسخ به سوال خبرنگار ما درخصوص جزییات محاسبه پیچیده قیمت طلا هنگام خرید که برای خیلی از مشتریان کمی عجیب و سوال برانگیز است، اظهار کرد: قیمت طلا برای مشتری مشتمل بر محاسبه مجموع قیمت میزان طلا بر حسب گرم، هزینه ۹ درصد مالیات و ارزش افزوده، هزینه اجرت ساخت یا همان کارمزد و ۷ درصد سود طلافروشان است.

عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه خوب جدا از این محاسبه تقریبا طولانی، خریدار به هنگام فروش طلا با کاهش نرخ گزینه‌های فوق، زیان فراوانی خواهد کرد، اعلام کرد: با روند صعودی قیمت طلا و با پا به میان گذاشتن ۹ درصد ارزش افزوده، کارخانه‌داران نیز دست به ترفند جدیدی زدند که طی آن به‌جای تعیین نرخ برای اجرت، کارمزد ساخت را درصدی محاسبه کردند که برای ما نیز، قابل پذیرش نبود و گاه این اجرت به ۴۰ درصد هم می‌رسد که در نهایت موجب زیان مشتری به هنگام فروش طلا خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که تقریبا هر مشتری چه میزان ضرر خواهد کرد، با بیان اینکه هر مشتری به طور میانگین بین ۳۰ تا ۴۰ درصد به هنگام فروش در مقایسه با زمان خرید، ضرر می‌کند، تأکید کرد: از زمانی که ارزش افزوده به طلافروشان تحمیل شد، در حالیکه از اصل طلا هم ارزش افزوده گرفته می‌شد، خود به خود کلیه محاسبات هم درصدی شد و در حالیکه تا قبل از افزایش قیمت دلار و طلا و اعمال ارزش افزوده در فاکتورها، یک مشتری حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد زیان می‌دید اما پس از این اتفاق و در شرایط فعلی، این رقم به حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد رسیده است که در نهایت دود تمام این تصمیمات به چشم مصرف‌کنندگان رفته است.

با توجه به اظهارات این کسبه بازار طلا در مازندران بدیهی است که در کنار کاهش قیمت طلا و دلار، همچنان رکود بر بازار حاکم باشد، چرا که همان‌طور که از اظهارات بالا بر می‌آید تحلیل علت این امر، کار پیچیده‌ای نیست.

چرا که با کاهش نرخ دلار و طلا، بی شک فروشندگان طلا و سکه به دلیل زیان فراوان هم به دلیل کاهش قیمت‌ها و هم به دلیل زیان ۳۰ تا ۵۰ درصدی فروش طلا، رغبتی به مراجعه به بازار و فروش طلا ندارند و از سویی دیگر خریداران طلا هم از خرید طلا با جنبه اقتصادی بنا به دلایل گفته شده، صرفنظر کرده و به خرید تزیینی این کالا در مجالس و جشن‌های عروسی بسنده کرده‌اند که در مجموع موجب پایین آمدن تعداد پاخور طلافروشی‌ها و در نتیجه رکود در بخش معاملات شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × پنج =