ساعاتی از بازگشت پدربزرگ به خانه نگذشته بود که فرزندانش متوجه سنگینی حرکات پدر شدند و کم کم نیمه چپ بدنش بی حس شد. اواخر شب بود که او را به بیمارستان رساندند اما با وجود تلاش پزشکان شرایط پیرمرد هر لحظه وخیم تر می شد و سرانجام به کما رفت. بیمار ۱۰ روز در آی سی یو تحت مراقبت های ویژه بود که با اختلال شدید تنفسی و تغییر ریتم قلب روبه رو و با تشدید این شرایط تسلیم مرگ شد.
شکایت از کادر درمانی
با مرگ «اکبر»، فرزندان او که کادر درمانی و پزشکان هر دو بیمارستان را مقصر می دانستند، از آنها شکایت کردند. پرونده در شعبه سوم دادسرای جرایم دارویی و پزشکی تشکیل شد و به دستور بازپرس در اختیار پزشکی قانونی قرار گرفت. در کمیسیون اول و دوم که به فاصله چند ماه برگزار شد، اعضا پس از بررسی شواهد و مدارک و اظهارات طرفین، متخصص طب اورژانس و مسئول فنی بیمارستان اول را در مجموع به میزان ۱۰ درصد مقصر شناختند.
پیشنهاد امروز
زیباترین زنان خلبان از سرتاسر دنیا +تصاویر…
با اعتراض طرفین به این نظریه، کمیسیون سوم دی ماه سال بعد بار دیگر پرونده را مورد بررسی قرار داد و اعضای کمیسیون ۷ نفره پس از بررسی اقدامات درمانی و تشخیصی انجام گرفته اعلام کردند قصوری از سوی کادر درمانی انجام نشده است.
این بار خانواده «اکبر» به رأی معترض شدند و کمیسیون ۹ نفره برگزار شد. اعضا پس از بررسی مدارک و نظریه های پیشین، بررسی های بالینی در آزمایشگاه و اورژانس بیمارستان اول را کامل ندانسته و اعلام کردند که پزشک اورژانس بیمارستان اول به دلیل تأخیر در درمان بیمار ۸۰ ساله به میزان ۵ درصد مقصر مرگ او است. اما با توجه به اینکه «اکبر» سابقه سکته مغزی داشته و به دیابت و فشار خون نیز مبتلا بوده است پیشگیری از مرگ او اجتناب ناپذیر بود.
با این رأی، پرونده با صدور کیفر خواست قصور پزشکی برای رسیدگی به شعبه ۱۰۴۳ دادگاه کیفری ۲ (مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب ارسال شد. قاضی پرونده نیز پس از بررسی شواهد و شنیدن اظهارات طرفین، با استناد به آخرین نظریه کمیسیون پزشکی، متخصص طب اورژانس بیمارستان اول را به پرداخت ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی جایگزین حبس و بهای ریالی ۵ درصد دیه کامل مرد مسلمان محکوم کردند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0