کد خبر : 131023
تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 دسامبر 2018 - 12:10
-

جنگل‌های مازندران؛ مامن زباله‌های رنگارنگ

جنگل‌های مازندران؛ مامن زباله‌های رنگارنگ

به گزارش قائم آنلاین،  زباله سال‌هاست كه به یكی از معضلات جدی در استان‌های شمالی كشور تبدیل شده و این در حالی است كه از زباله به‌عنوان یك فرصت برای تولید ثروت و به‌عنوان طلای كثیف یاد می‌شود. با وجود این، هنوز در استان‌های شمالی هیچ سازوكاری برای استفاده بهینه از زباله وجود ندارد. مازندرانی

به گزارش قائم آنلاین،  زباله سال‌هاست كه به یكی از معضلات جدی در استان‌های شمالی كشور تبدیل شده و این در حالی است كه از زباله به‌عنوان یك فرصت برای تولید ثروت و به‌عنوان طلای كثیف یاد می‌شود. با وجود این، هنوز در استان‌های شمالی هیچ سازوكاری برای استفاده بهینه از زباله وجود ندارد.

مازندرانی ها روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ تن زباله تولید می کنند و هنگامی که مسافران از راه می رسند این میزان به بیش از ۳ هزار تن می‌رسد.

بحران زباله در مازندران یک فاجعه است که حیات این استان را بی روح کرده و موجب تخریب منابع طبیعی و محیط زیست شده است.

سرنگ ها و فاضلاب های بیمارستانی از دل خاک بیرون زده است؛ پلاستیک ها و لباس ها ، همه جور زباله ای را می توان در آنجا دید. زباله های فرسوده ای که در طبیعت باقی می مانند و اثرش درحیات مازندران، نابودی طبیعت و بیماری انسانهاست.

جنگل‌های مازندران ظرفیت این همه زباله را ندارد

فرمانده حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه جنگل‌های مازندران ظرفیت این همه زباله را ندارد، گفت: مردم از رهاسازی زباله در جنگل پرهیز کنند.

مسلم آهنگری با تأکید بر اینکه اگر آتش‌سوزی در طبیعت مازندران افزایش یابد، دیگر جنگلی نخواهیم داشت، خاطرنشان کرد: لازم است همه ما در حفظ نوار سبزی که در شمال کشور داریم کوشا باشیم در غیر این صورت ضررش به خود ما برمی‌گردد چرا که بارندگی‌ها خیلی کمک کرده تا شاهد آتش‌سوزی در جنگل‌های مازندران نباشیم.

فرمانده حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه جنگل‌های ما ظرفیت این همه زباله ندارد، افزود: همه ما باید به موارد و توصیه‌ها توجه کنیم تا بتوانیم شاهد سرسبزی طبیعت باشیم و از رهاسازی زباله در محیط پیرامون خود پرهیز کنیم.

همه می‌دانیم که حال خزر خوب نیست ولی فقط افسوس می‌خوریم و بسیاری از ما حتی اصول اولیه گردشگری را رعایت نمی‌کنیم. گواه این ادعا انبوه زباله‌های رها شده در ساحل و دریاست.

کارشناسان، مسائل مختلف ازجمله تراکم جمعیت در حاشیه خزر، انبوه مسافران و توسعه گردشگری بدون فراهم بودن زیرساخت‌ها، نبود مدیریت جامع در بخش فاضلاب‌های شهری، پسماندها، زباله‌های صنعتی، خانگی و کشاورزی و نیز دفع پسماند و روش نادرست آن را عمده‌ترین دلایل آلودگی خزر می‌دانند که نه‌تنها چشم‌انداز گردشگری این ساحل را به‌ خطر انداخته بلکه باعث تهدید حیات موجودات آبزی آن ازجمله فک خزری و ماهیان خاویاری شده است.

*بیشترین میزان انباشت زباله و آلودگی

مازندران بیشترین سهم ساحلی را از خزر دارد و البته بیشترین میزان انباشت زباله و آلودگی را‌؛ تا جایی که سواحل میانکاله و چپکرود جویبار هم که مثلا تمیزترین مناطق ساحلی این استان هستند عاری از مشکل نیستند.

در مازندران علاوه بر انبوه زباله‌هایی که گردشگران بر جای می‌گذارند موضوع دپوی زباله در ساحل نیز بر مشکلات افزوده است.

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله پساب‌های زباله‌های شمال کشور فرامنطقه ای است،گفت: دولت اگر مسئله پساب شهرهای شمالی را به سرعت برطرف نکند، بطور حتم دریای خزر دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

قاسم احمدی لاشکی درباره وضعیت آلودگی دریای خزر،گفت: سال گذشته با همکاری مجلس و دولت مقرر شد که فکراساسی برای رفع معضل پساب‌های شمال کشور در راستای حفظ محیط زیست اتخاذ شود اما متاسفانه اقدامات اساسی در این خصوص توسط دولت انجام نشده است.

*دولت و مجلس مشکل زباله شهرهای شمالی را رفع کنند

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:دفع معضل زباله‌ها و پسماندها در شمال کشورنقش اساسی در محفاظت از محیط زیست در شهرهای شمالی دارد بنابراین جا دارد دولت و مجلس با همگرایی قانونی معضل پساب و پسماندهای زباله های شهرهای شمالی کشور را مرتفع کنند.

وی تصریح کرد:پساب‌ها از رودخانه وارد دریا می‌شود و این امر بسیار از نظر زیست محیطی برای شهرهای شمالی نگران کننده است.

احمدی لاشکی افزود: مسئله پسابهای که از رودخانه وارد دریای خزر می شود،فراتر از یک منطقه خاص است واین در حالی است که نگاه کلان به رفع معضل پسماندها و زباله‌های شمال کشور کرد باید مدنظر قرار بگیرد.

عضو هیئت رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآورشد: اگر دولت به سرعت به مباحث زیست محیطی شمال کشور و مسئله پسماندها ورود نکند ،بطور حتم دریای خزر دیگر قابل استفاده نخواهد بود و این در حالی است که مسئله پسماندها و پساب ها به صنعت کشاورزی شمال کشور نیز آسیب وارد می کند.

نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه زباله بلای جان شمال کشور شده است،گفت: نابودی جنگل‌های هیرکانی با انتقال آب از دریای خزر به سمنان رقم می‌خورد که این امر مشکلات زیست محیطی برای شمال کشور را به ارمغان می‌آورد.

احمدی لاشکی درباره وضعیت تخریب جنگل های شمال کشور براثر زباله ها،گفت: جنگل‌های شمال کشور بر اثر حجم زباله‌ها در خطر نابودی هستند و مردم بومی در شمال کشور به شدت از این مسئله نگران هستند زیرا زباله‌ها بیش از هرمسئله ای به مردم بومی و اکوسیستم طبیعی شمال کشورآسیب واردمی‌کند.

نماینده مردم نوشهر وچالوس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتقال آب از دریای خزر به سمنان به ضرر اکوسیستم طبیعی مازندران تمام خواهد شدو نباید این مسئله عملیاتی شود تصریح کرد:رییس جمهور،اذعان دارد که انتقال آب از دریای خزر به سمنان عملیاتی شود و بنده با عملیاتی شدن پروژه مذکورمخالف هستم زیرا با عملیاتی شدن این پروژه انتقال آب مازندران با مشکلات زیست محیطی روبرومی شود.

وی ادامه داد: انتقال آب از دریای خزر به سمنان جنگل های هیرکانی را به نابودی خواهد کشاند بنابراین نبایدبه هیچ وجه ممکن اجازه داد، آب دریای خزر به سمنان انتقال داده شود بنابراین دولت می بایست فکر اساسی برای رفع معضل زباله‌های شمال کشور بکند.

احمدی لاشکی افزود: دولت به جای انتقال آب دریای خزر به سمنان فکری به حال زباله های شمال کشور کند زیرا توریست هاچندین روز مهمان ما هستند و می‌روند اما مردم بومی باید با شیرابه‌ها و آلودگی زباله ها دست و پنجه نرم کنند بنابراین نباید با انتقال آب دریای مازندران به سمنان بر مشکلات مردم در مازندران افزوده شود.

وی یادآورشد: جنگلهای مازندران مملو از زباله شده است وشیرابه زباله ها وارد رودخانه در انتها وارد دریایی خزر می‌شود که این امر اکوسیستم مازندران رابه شدت به خطر انداخته است.

طی سال های اخیر کارشناسان، دلسوزان محیط زیست و کردن نسبت به وضعیت بحرانی جنگل ها به علت ورود زباله هشدار داده‌اند اما متاسفانه این هشدارها تاکنون راه به جایی نبرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 2 =