کد خبر : 132419
تاریخ انتشار : چهارشنبه 2 ژانویه 2019 - 16:40
-

نظام سلامت باید به سمت کارایی و اثربخشی سوق یابد

نظام سلامت باید به سمت کارایی و اثربخشی سوق یابد

به گزارش قائم آنلاین، علی‌اکبر پورفتح‌الله در سمینار هموویژلانس و مدیریت خون بیمار که در سالن آیت‌الله کوهستانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت خون بیمار در زمینه اقتصاد سلامت و مصرف بهینه خون بسیار مهم است. وی افزود: باتوجه به اینکه در بحث اقتصاد منابع و هزینه‌ها مطرح است به دلیل

به گزارش قائم آنلاین، علی‌اکبر پورفتح‌الله در سمینار هموویژلانس و مدیریت خون بیمار که در سالن آیت‌الله کوهستانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت خون بیمار در زمینه اقتصاد سلامت و مصرف بهینه خون بسیار مهم است.

وی افزود: باتوجه به اینکه در بحث اقتصاد منابع و هزینه‌ها مطرح است به دلیل اینکه هزینه کردن در بخش سلامت اثرگذار است که می‌تواند روی رفاه و مسائل به سلامت هزینه شود که در کشور با چالش مواجه می‌شویم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران اضافه کرد: ادعاهایی است اینکه در نظام سلامت هزینه بالایی می‌شود و یکی از بحث‌های مهم کارا کردن نظام سلامت است.

این مسؤول بیان کرد: وقتی جمعیت سالمند می‌شود هزینه‌های سلامت افزایش پیدا می‌کند که کانون‌های خون‌سازی دچار کاهش می‌شود و امکان اهدای خون ندارند و چالش بزرگی که دنیا با آن مواجه است.

پورفتح‌الله تصریح کرد: اگر نظام سلامت به‌صورت اقتصادی به منابع نگاه کند نگرانی از هزینه کردن در بخش سلامت نخواهد داشت و پزشکی و نظام سلامت باید به سمت کارایی و اثربخشی سوق یابد.

وی ادامه داد: در دنیا ۶.۹ تریلیون دلار صرف نظام سلامت می‌شود که براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ۲۰ تا ۴۰ درصد از هزینه‌ها تلف می‌شود که باید جلوی این هزینه‌ها گرفته شود؛ چراکه این مهم یکی از مهم‌ترین منابعی است که می‌تواند به چرخه اقتصاد سلامت برگردد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران افزود: اگر سهم تریلیون دلاری هزینه نظام سلامت در دنیا نگاه کنیم می‌توان با حذف کارهای درمانی پرهزینه که چندان ضرورتی ندارد به نقطه هزینه اثربخش و درمان موثری برسیم.

این مسؤول با تاکید بر اینکه نخستین راه نباید برای بیماران اهدای خون باشد، اضافه کرد: به عنوان نمونه در کشور امریکا هر واحد گلبول قرمز ۲۹۰ دلار هزینه دارد ولی هزینه آن در بیمارستان‌ها یک‌هزار و ۲۰۰ دلار است که مهم‌ترین موضوع مدیریت خون بیمار است همان‌گونه که دنیا به این سمت پیش رفته است.

پورفتح‌الله با اعلام اینکه در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سه خطر بزرگ کم‌خونی، خونریزی و انمی داریم که در صورت تامین می‌توانیم منابع خوبی داشته باشیم و خون خود بیمار را مدیریت کنیم‌، گفت: نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت دنیا دچار کم‌خونی هستند که به‌راحتی قابل درمان است و درصورت درمان می‌توان به اقتصاد سلامت کمک زیادی کرد.

وی با اشاره به اینکه باید به سمت انتقال خون محافظه‌کارانه پیش رویم، اظهار کرد: اگر مراکز درمانی روی درمان بیماران کم‌خون کار کنند و به‌جای انتقال خون سعی شود مشکلات آنها را حل کنند که می‌توان بسیاری از مشکلات را برطرف کرد.

مدیرکل انتقال خون مازندران نیز با اعلام اینکه سلامت خون اهدایی هم‌تراز با کشورهای اروپایی است، گفت: شاخص اهداکنندگان در مازندران را در ۹ ماهه اخیر به ۷۰ درصد رساندیم که بسیار مهم است‌.

اسماعیل پوریانی افزود: باتوجه به مصرف خون طب نوین انتقال خون بر قوانین خوبی از رگ اهداکننده تا رگ گیرنده تبیین شده است.

مدیرکل انتقال خون مازندران اضافه کرد: مازندران به‌دلیل شرایط خاص گردشگری، دارا بودن بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص و فعالیت ۶ مرکز قلب جراحی قلب باز از وضعیت ویژه‌ای در این زمینه برخوردار است به‌طوری‌که از سال گذشته ۱۸۰ هزار واحد خون و فرآورده‌های خونی بین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان مازندران توزیع شد.

وی به امکان تولید اشعه گاماسل در مازندران اشاره کرد و گفت: در گذشته پلاسمای مازاد بر درمان دور ریخته می‌شد ولی درحال حاضر داروهای مهمی از جمله فاکتور هشت و سایر فراورده‌ها از آن تولید می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × دو =