کد خبر : 133682
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 ژانویه 2019 - 14:10
-

استانی شدن انتخابات، خوب است یا بد؟

استانی شدن انتخابات، خوب است یا بد؟

به گزارش قائم آنلاین، نمایندگان مجلس در هفته های اخیر کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را با ۱۴۹ رای موافق ، ۶۹ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند ؛ طرحی جنجال برانگیز که دولت هم با آن اعلام مخالفت کرده است. به گزاشر افکارنیوز،

به گزارش قائم آنلاین، نمایندگان مجلس در هفته های اخیر کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را با ۱۴۹ رای موافق ، ۶۹ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند ؛ طرحی جنجال برانگیز که دولت هم با آن اعلام مخالفت کرده است.

به گزاشر افکارنیوز، بر اساس این طرح ۶ ماده‌ای در انتخابات مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان به عنوان حوزه استانی انتخابات محسوب می‌گردد و تعداد نمایندگان هر حوزه استانی معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است بنابر این رای‌دهندگان در هر حوزه انتخابیه می‌توانند به تعداد نمایندگان لازم برای استان از بین نامزدهای انتخاباتی استان، نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کنند .

در این طرح پیش بینی شده که کاندیداهای نمایندگی باید ١۵ درصد از حوزه انتخابیه خود رای بیاورند .

در جریان بررسی کلیات این طرح ، مهدی دواتگری ، شکرخدا موسوی و سیدمحمدسادات ابراهیمی به عنوان مخالف و علی مطهری ، حسین گروسی و محمدعلی مقیمی به عنوان موافق به ایراد سخن پرداختند . همچنین مجید انصاری معاون پارلمانی رییس‌جمهور نیز اعلام کرد که این طرح در جلسه دولت مطرح شد و دولت با آن مخالفت کرده است.

موضوع « استانی شدن انتخابات » در بین خود نمایندگان هم مخالفت‌ها و موافقت ‌های زیادی را به دنبال داشته است؛ برخی از قطع ارتباط نمایندگان با مردم در صورت استانی شدن انتخابات ابراز نگرانی می‌کنند و عده دیگری هم کاهش درگیری‌های قومی و منطقه‌ای را از مزایای این طرح می‌دانند.

 

البته این طرح برای بررسی و رفع اشکالات به کمیسیون شورا‌ها ارجاع شده و قرار است به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گیرد تا ایرادات و ابهامات آن رفع شود.

معایب استانی شدن انتخابات مجلس

۱٫ در صورت استانی شدن انتخابات رابطه مردم با نمایندگان دیگر مثل سابق نخواهد بود و نمایندگان که پل ارتباطی مردم و نظام هستند و با تصویب این طرح این پل قطع می‌شود .

بیشتر بخوانید:

 

۲٫ استانی شدن انتخابات هزینه‌ها را بالا می‌برد و در این صورت ممکن است حق شهرهای کوچک نیز ضایع شود و به مناطق دور افتاده توجه نشود .

۳٫ اگر این طرح تصویب شود راه برای ورود پول‌های ناصواب به انتخابات باز می‌شود.

۴٫ با استانی شدن انتخابات، شهرستان‌های کوچک متضرر می‌شوند و نقاط دورافتاده و محروم دیگر به این سادگی‌ها صدای شان به مرکز نمی‌رسد .

۵٫ این طرح ممکن است کشور را از حیث انسجام ملی دچار مشکل کند و وحدت و انسجام ملی که دلیل آن هم وجود نمایندگانی از سراسر کشور است، از دورافتاده‌ترین نقاط تا مرکز استان‌ها و پایتخت کشور را از بین ببرد .

۶٫ اگر این طرح تصویب شود مجلس آینده مجلس یک دستی خواهد بود که افراد مستقل در آن حضور ندارند.

۷٫ این طرح هزینه‌های تبلیغات کاندیدا‌ها بخصوص افراد مستقل را بسیار افزایش می‌دهد. این طرح نقش پول را پررنگ تر می کند چرا که باید در سراسر استان هزینه شود تا همه به یک نفر رأی دهند .

۸٫ این طرح این شائبه را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند که نمایندگان برای تثبیت دوره نمایندگیشان به دنبال این طرح هستند.

۹٫ استانی شدن انتخابات باعث به قدرت رسیدن صاحبان قدرت و ثروت می‌شود.

۱۰٫ با استانی شدن انتخابات مردم در شهرهای کوچک، روستا‌ها و عشایر فراموش می‌شوند. اگر انتخاباتی استانی شود چطور یک نماینده می‌خواهد به همه روستا‌ها سر بزند .

۱۱٫ با استانی شدن انتخابات ، در رقابت ها سوء استفاده گران بیشترین استفاده را می کنند که خطر خرید آراء را بیشتر می کنند.

۱۲٫ با اجرای این طرح عده‌ای به جای حل مشکل ، صورت مساله را پاک می کنند یعنی به جای اینکه مشکلات مناطق محروم را برطرف کنند، نماینده آن حوزه ها را حذف می‌کنند تا دیگر کسی نباشد که صدای آنها را به مرکز برساند و البته این کار در پوشش « توجه به مسائل کلان ملی » رخ می‌دهد .

۱۳٫ استانی شدن انتخابات ، عملا راه را بر نمایندگان مستقل ، غیر حزبی ، غیر وابسته و مردمی که بدون وابستگی‌ها و آلودگی‌های معمول برخی جریانات سیاسی و صرفا بر اساس شایستگی‌ها و شناخت محلی مردم ، مورد اقبال قرار می‌گیرند، مسدود می‌کند و رقابت را از عرصه منطقه‌ای به استانی منتقل می‌کند .

۱۴٫ با اجرای این طرح ، رای مراکز استان و شهرهای بزرگ در انتخابات اثر بیشتری داشته و رای شهرها و روستاها به حاشیه برود.

البته منتقدان و مخالفین این طرح نکات و موارد دیگری را هم به عنوان دلایل مخالفت خود با آن بر می شمرند .

در نهایت این طرح برای بررسی و رفع اشکالات به کمیسیون شورا‌ها ارجاع شده و قرار است به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گیرد تا ایرادات و ابهامات آن رفع شود .

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 5 =