مازنی:هر چقدر از بودجه فرهنگی بزنیم باید برای زندانها هزینه کنیم
به گزارش قائم آنلاین، حجتالاسلاموالمسلمین مازنی امروز دوشنبه (۱۷ دی ) در مراسم افتتاحیه پژوهشگاه عروه الوثقی افزود: این کاهش نشان دهنده آن است که ما درک مشترکی از حوزه فرهنگ نداریم. مثلا در یک موضوعی افرادی برای این که بودجه حوزهی علمیه کاهش یافته خوشحال میشوند و یا گروهی از این که بودجه موسیقی
به گزارش قائم آنلاین، حجتالاسلاموالمسلمین مازنی امروز دوشنبه (۱۷ دی ) در مراسم افتتاحیه پژوهشگاه عروه الوثقی افزود: این کاهش نشان دهنده آن است که ما درک مشترکی از حوزه فرهنگ نداریم. مثلا در یک موضوعی افرادی برای این که بودجه حوزهی علمیه کاهش یافته خوشحال میشوند و یا گروهی از این که بودجه موسیقی کاهش داشته خوشحال میشوند.
وی ادامه داد:اگر ما نتوانیم در عرصهی فرهنگ فعالیت داشته باشیم خانه فرهنگ بر سر همه ما ویران میشود. نسبت بودجه حوزه فرهنگ و هنر ورزش ، گردشگری، حوزه علمیه و حتی موسیقی در سال ۹۷ ، شش دهم درصد بوده است که این بودجه در سال ۹۸ کاهش داشته است. صدا و سیما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، وزارت ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات، حوزه علمیه و … در مجموع ششم دهم درصد کل بودجه کشور را دریافت کردند و ۹۹ درصد بودجه صرف آموزش محیط زیست و اقتصاد و آموزش و پرورش میشود. متاسفانه یک عدهای با روشهای عوامانه یک عدد و رقمی را برمیدارند و در نطقهای خود آن را مطرح میکنند که اگر ما در جامعه حاشیه نشنی، فقر و کاهش ازدواج و یا سایر مسائل را داریم به دلیل این است که پول کشور برای مسائل فرهنگی هدر میرود.
وی گفت: در لایحه بودجه ۹۸ دو دهم درصد هم از کل بودجه فرهنگی کشور کم شده است، هر کسی که میخواهد ادعا کند درصدد حل مشکلات کشور دولت یا مجلس باشد باید بداند که در راس امور باید به فرهنگ پرداخته شود . اگر بزرگان فکر میکنند مشکل بیکاری کشور و یا مسائل زیر ساختی با ندادن بودجه به فرهنگ کم میشود همین ۴ درصد را هم از حوزه فرهنگ بگیرند. زمانی که آیتالله بروجردی مسجدی ساختند وقتی به او گفتند که چرا کارخانه و یا یبمارستان نمیسازید گفت: مسجد اگر مسجد باشد از دل او صدها کارخانه و بیمارستان و اشتغال برای جوانان فراهم میشود.معضل ما در فرهنگ است که نمیتوانیم حتی در سیاست گفتوگو داشته باشیم. در روابط اجتماعی هم مشکل فرهنگی داریم . حتی در زندان هم تلاش فرهنگی میشود که افراد به جامعه بر گردند. از طریق حوزه علمیه و مراکز فرهنگی است که میتوانیم اقتصاد ومعیشت مردم را به خود اتکایی برسانیم. این پژوهشگاه میتواند در کشور ما برای تبیین مبانی مذاهب اسلامی کارکرد داشته باشد و در عین حال در خارج نیز به وحدت و تقریب برسیم.در دفاع از گفتمان فرهنگی باید از روشهای علمی استفاده کنیم .
وی تاکید کرد:قالب آثار ما در داخل ( مجلات، تئاتر و موسیقی و …. ) که گفتمان اسلامی را تبیین میکنند کم بوده است. ضمن قدردانی از زحمات افرادی که در این عرصه فعالیت داشتهاند اما باید بپذیریم که ما در ارتباط با گفتمان انقلاب اسلامی نتوانستهایم آنگونه که باید حتی در داخل کشور فعالیت داشته باشیم. امروز مصادف است با سالروز کشف حجاب از سوی رضا خان. اما زنان ایرانی در مقابل این رفتار ایستادند و در سالهای ۵۶ و ۵۷ یکی از سرچشمههای حرکت انقلاب بانوان بودند. آنها با حضور در خیابانها توانستند طومار ۲۵۰۰ سالانه رژیم شاهنشاهی را برچینند. دلیل این حرکت مخالفت نظام حاکم با ارزشهای اسلامی بود. ما چقدر توانستهایم در همین مسالهی حجاب اکنون در جامعه خود موفق باشیم. به عنوان یک مسالهی فرهنگی قانونی برای آن وضع شده است و در مجلس شورای اسلامی اقداماتی نیز در این عرصه صورت گرفته است. ما صرفا از طریق قانون گذاری نمیتوانیم گفتمان انقلاب را معرفی کنیم. حداقل باید در حواس جامعه این گفتمان را به صورت مشترک در معرض گفتوگو قرار بدهیم.
وی با بیان اینکه ما برای فعالیتهای دینی فقط نباید نگاهمان به خارج باشد اظهار کرد:آقای مختاری در این پژوهشکده نگاهشان به خارج است که بنده کاملا این موضوع را تایید میکنم که ما در خارج از کشور در عرصهی فرهنگ ، دیپلماسی و مبانی اسلامی فعالیت کمی داشتهایم و دشمنان بیشتر از ما فعالیت داشتهاند. اما در عین حال باید این را مد نظر قرار بدهیم که در داخل کشور باید آثار بیشتری را در عرصه دین تولید کنیم. به همان میزان که برای خارج از کشور کم گذاشتهایم و یا تاثیر فعالیت ما کم بوده است در داخل هم باید به این نکته توجه داشته باشیم .اگر پژوهشکدههایی همچون عروه الوثقی و یا جامعه المصطفی و یا سایر مراکز فرهنگی فعالیت نداشته باشند داعش تربیت میشود.
برچسب ها :مجلس، بودجه،لایحه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0