کد خبر : 133652
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 ژانویه 2019 - 11:50
-

وازکتومی در مراکز دولتی ممنوع است

وازکتومی در مراکز دولتی ممنوع است

به گزارش قائم آنلاین، دکتر سید حامد برکاتی، مدیر کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در گفتگو ضمن تأکید بر اینکه عمل وازکتومی  (پیشگیری بارداری برای مردان) در بخش دولتی انجام نمی شود،  گفت: انجام عمل وازکتومی در بخش خصوصی هم توصیه نمی شود اما اگر کسی بخواهد وازکتومی را انجام دهد باید

به گزارش قائم آنلاین، دکتر سید حامد برکاتی، مدیر کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در گفتگو ضمن تأکید بر اینکه عمل وازکتومی  (پیشگیری بارداری برای مردان) در بخش دولتی انجام نمی شود،  گفت: انجام عمل وازکتومی در بخش خصوصی هم توصیه نمی شود اما اگر کسی بخواهد وازکتومی را انجام دهد باید وسایل آن را به طور آزاد خریداری کند و در مطب و بیمارستان خصوصی انجام دهد و مراکز دولتی ما به هیچ عنوان چنین خدمتی از جمله فروش وسایل مربوط و خدمات این عمل را ارائه نمی دهند.

ممنوعیت وازکتومی از سال ۹۳

وی با بیان اینکه عمل وازکتومی تا دهه ی قبل با درخواست مراجعه کننده و براساس صلاح او در مراکز دولتی هم به صورت سرپایی انجام می شده است،   افزود: سیاست وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت وازکتومی از حدود سال ۹۳ یعنی حتی قبل از سیاست های جمعیتی در مراکز دولتی اعمال شده است و اتفاق جدیدی نیست و پس از اعمال سیاست های جمعیتی هم به طور جدی تر در حال پیگیری است.

روش های مطمئن برای پیشگیری از بارداری

همچنین دکتر برکاتی گفت: برای زوجینی که مشکل خاصی دارند و مثلا  خانم به خاطر مشکلات قلبی برای بارداری دچار محدودیت و خطر است، روش های موقت پیشگیری از بارداری داریم مثلا کم عارضه ترین روش پیشگیری از بارداری کاندوم است چرا که وازکتومی عوارض زیادی را برای مردان دارد. بنابراین تنها راه پیشگیری از بارداری عمل وازکتومی نیست که  مردم فکر کنند تمام انتخاب ها از آن ها گرفته شده است.

مدیر کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: موارد استثنایی دیگری هم برای پیشگیری از بارداری داریم که مثلا خانمی سرطان پیشرفته دارد و بارداری برای او خطر ساز است، در این موارد کمیته ی شهرستان که متخصص زنان هم در آن حضور دارد، مستندات پزشکی این خانم را مبنی بر اینکه بارداری خطر جانی برایش دارد، بررسی می کنند و طبیعتا روش دائمی یعنی توبکتومی (بستن لوله های رحمی) برای این خانم انجام می شود.

وی در این باره تأکید کرد: سیاست های افزایش جمعیت اقناعی است و با کلمه منع و منفی شروع نمی شود. اما طبیعتا بحث ممنوعیت و ساماندهی عمل وازکتومی، هماهنگ با سیاست های جمعیتی مطرح شده است. در نتیجه  اقلام پیشگیری از بارداری دائمی فقط برای بارداری های پر خطر باید انجام شود تا از وقوع خطر جانی برای مادر و جنین پیشگیری کند.

سلامت جمعیت؛ اولویت وزارت بهداشت

دکتر برکاتی در رابطه با اولویت وزارت بهداشت در حوزه ی افزایش جمعیت  به بهداشت نیوز گفت: در بحث سیاست های افزایش جمعیت بحث سلامت جمعیت برای فرزندآوری یعنی ارتقاء سلامت مادران و کودکان و ارتقاء کیفیت زندگی مردم در اولویت وزارت بهداشت است. همچنین طی سالیان اخیر اقدامات وزارت بهداشت بیشترین تاثیر را در امید به زندگی ایرانیان داشته و این در جهت سیاست های جمعیتی بوده است. بنابراین از این پس نیز سیاست های محدود کننده ی جمعیت در دستور کار وزارت بهداشت نیست.

افزایش بارداری های بالای ۳۵ سال

وی اضافه کرد: معضلات زیادی چون بالا رفتن سن ازدواج و به تبع آن  تأخیر در فرزند آوری و تمایل زوجین به تک فرزندی را در کشورمان داریم. طبق گزارشات، در ده سال پیش کمتر از ۷ درصد  بارداری ها بالای ۳۵ سال بوده است اما الان برحسب انتخاب خود مردم، ازدواج و فرزندآوری در سنین بالاتر صورت می گیرد و بارداری های بالاتر از ۳۵ سال به ۱۷ درصد رسیده است.

مدیر کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در آخر گفت: البته از آنجا که رسالت وزارت بهداشت، سلامت جمعیت است، مراکز دولتی ما مراقبت های ویژه ای را برای خانم های باردار بالای ۳۵ سال ارائه می دهند و حتی ویزیت های اضافه بر بارداری های معمولی، توسط متخصصین زنان انجام می شود تا خطری مادر و جنین را تهدید نکند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × 3 =