کد خبر : 133891
تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 ژانویه 2019 - 13:30
-

امنیت آبی شرط ضروری برای امنیت غذایی است

امنیت آبی شرط ضروری برای امنیت غذایی است

به گزارش قائم آنلاین، هدایت فهمی، با تاکید بر اینکه بررسی‌ها، لزوم تجدیدنظر در سیاست‌های مدیریت منابع آب به‌خصوص در بخش کشاورزی را آشکار می‌کند، گفت: اقدام‌های صورت‌گرفته در دهه‌های اخیر، با تمرکز بر ایجاد منابع جدید آب به‌طور گسترده و وسیعی مورد نظر سیاستگذاران و برنامه‌ریزان بخش آب کشور قرار گرفته است. وی، تقویت

به گزارش قائم آنلاین، هدایت فهمی، با تاکید بر اینکه بررسی‌ها، لزوم تجدیدنظر در سیاست‌های مدیریت منابع آب به‌خصوص در بخش کشاورزی را آشکار می‌کند، گفت: اقدام‌های صورت‌گرفته در دهه‌های اخیر، با تمرکز بر ایجاد منابع جدید آب به‌طور گسترده و وسیعی مورد نظر سیاستگذاران و برنامه‌ریزان بخش آب کشور قرار گرفته است.

وی، تقویت جایگاه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی به‌منظور کنترل و حل بحران آب را یکی از ساز و کارهای حکمرانی خوب معرفی کرد و گفت: لازم است به منظور جلوگیری از کاهش کارایی و دچار نشدن کارگروه به روزمرگی، اولاً اعضای کمیته تخصصی کارگروه، با اضافه نمودن افراد استراتژیست تقویت شود، ضمن اینکه برنامه‌ها و راهکارهای بخش‌های مختلف به مثابه برنامه مشترک تمام دستگاه‌های مرتبط در کارگروه استانی، بر اساس سقف مصارف آب به میزان ۷۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر، تهیه و تدوین شود.

معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو، تصریح کرد: ضمانت اجرای برنامه مشترک سازگاری با کم‌آبی، درک و فهم مشترک از موضوع، مسئولیت مشترک، تصمیم‌گیری مشارکتی، شفافیت در همه مراحل، پاسخگویی، اقدام و عمل و یادگیری مشارکتی است.

فهمی، امنیت آبی را شرط ضروری برای امنیت غذایی دانست و افزود: اگرچه خودکفایی کشور در زمینه محصولات اساسی غذایی الزاماً به منزله دستیابی به امنیت غذایی پایدار نیست، اما تامین امنیت غذایی پایدار در کشور نیازمند وجود یک راهبرد شفاف در خصوص امنیت غذایی به شکل مدرن آن است.

وی با بیان اینکه تولید مواد غذایی، بهره‌وری، عملکرد بخش کشاورزی، واردات و صادرات، درآمد ملی و قیمت‌ها در سطح کلان تابع جمعیت (نرخ رشد) است، اظهار داشت: با حمایت از کشت فراسرزمینی مشروط به تولید محصولات کشاورزی و واردات آن به کشور و نیز، منظور نمودن صادرات و واردات آب مجازی در سیاست‌گذاری صادرات و واردات محصولات کشاورزی و صنعتی، شرایط برای امنیت پایدار غذایی فراهم خواهد شد.

معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو درخصوص امنیت غذایی با رویکرد خود اتکایی در محصولات استراتژیک کشاورزی گفت: مطابق بررسی‌های انجام شده از اوایل دهه ۱۹۶۰ به بعد، بیشترین عامل افزایش تولید کشاورزی مربوط به افزایش عملکرد محصول است؛ بنابراین تولید بیشتر با آب کمتر، ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه تامین امنیت غذایی محسوب می‌شود.

فهمی، صرفه‌جویی در مصرف آب در تمام مراحل زنجیره تامین، از تولید تا مصرف، به منظور حصول اطمینان از بهره‌وری آب را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه کارایی استفاده از آب در بخش کشاورزی، همان حداکثر ۴۴ درصد اعلام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی درنظر گرفته شود، هنوز برای رسیدن به راندمان ۶۰ تا ۶۵ درصد کارهای زیادی باید صورت گیرد. چنانچه کارایی مصرف آب در بخش کشاورزی ۱۰ درصد افزایش یابد، حدود ۷.۵ میلیارد مترمکعب در مصرف خالص آب صرفه‌جویی شده و حجمی معادل حدود ۳۷ سد با ظرفیت سد کرج ایجاد می‌کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 − 1 =