چطوری وام ازدواج بگیریم ؟ [مدارک و ضامنها ]
به گزارش قائم آنلاین، وام ازدواج زوجین که تا کنون ۳۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۵ ساله و کارمزد ۴ درصد (هر یک از زوجین ۱۵۰ میلیون ریال) توسط بانک مرکزی به بانک های عامل سراسر کشور ابلاغ شده، قرار است به ۴۰۰ میلیون ریال افزایش یابد و هنوز خبر قطعی اعلام نشده است. مبلغ
به گزارش قائم آنلاین، وام ازدواج زوجین که تا کنون ۳۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۵ ساله و کارمزد ۴ درصد (هر یک از زوجین ۱۵۰ میلیون ریال) توسط بانک مرکزی به بانک های عامل سراسر کشور ابلاغ شده، قرار است به ۴۰۰ میلیون ریال افزایش یابد و هنوز خبر قطعی اعلام نشده است. مبلغ وام ازدواج در سال ۹۸ هم به نظر می رسد مثل سال ۹۷ باشد و خیلی دردی از دریافت کننده با این رکود تورمی کشور، دوا نکند! دریافتش، نیاز به ۲ ضامن معتبر حقیقی (دولتی یا خصوصی) داشته و باید مدتی هم در صف انتظار نشست. برای ثبت نام وام ازدواج و شرایط و مدارکی که باید ارائه کنید٬ گفتار امروز عصر شهروند را به خوبی مطالعه کنید.
وام ازدواج به چه کسانی تعلق می گیرد؟
توجه کنید که این مهم ترین موضوعی است که درباره وام ازدواج باید بدانیم. وام ازدواج به افرادی تعلق می گیرد که ۲ سال از تاریخ وقوع عقد رسمی آن ها سپری نشده باشد و قبلا نیز سابقه دریافت وام ازدواج به هر رقمی را نداشته باشند.
- مبلغ وام ازدواج چقدر است؟
به هر یک از زوجین مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال تعلق می گیرد. سن زوجین و محل زندگی آن ها و تحصیلات و شرایط زندگی آن هیچ تاثیری در مبلغ وام ازدواج ندارد.
- بازپرداخت وام ازدواج چگونه است؟
بازپرداخت وام ازدواج، ظرف ۵ سال است و ۴ درصد نیز کارمزد به آن تعلق می گیرد. دوره تنفس ندارد و پرداخت قسط اول نیز ۳۰ روز پس از پرداخت کامل تسهیلات آغاز میشود. کلیه اقساط نیز مبالغ مساوی دارد.
- آیا پرداخت تسهیلات قرص الحسنه وام ازدواج توسط بانک های دولتی انجام می شود؟
خیر. بانک های دولتی و خصوصی٬ پرداخت تسهیلات وام ازدواج به مشمولان واجد شرایط را در ۳۱ استان کشور بر عهده دارند.
- دریافت کننده وام ازدواج ٬ چه شرایطی باید داشته باشد؟
توجه کنید که دریافت کننده این تسهیلات باید شرایط زیر را داشته باشد.
- اول در سامانه رسمی تسهیلات ازدواج بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ثبت نام کند.
- دوم آن که تابعیت ایران داشته باشد.
- سوم این که اگر متقاضی، تازه ازدواج کرده است و در یکی از کشورهای خارجی سکونت دارد، گواهی ازدواج خود را توسط کنسول جمهوری اسلامی در پایتخت کشور محل سکونت، تایید کند.
- اگر متقاضی وام ازدواج ، مسلمان نیست و از اقلیت های مذهبی مورد تایید قانون اساسی است، می بایست سند اثبات کننده ازدواج را در سامانه بانک مرکزی آپلود و اطلاعاتش را وارد کند.
- کد ملی معتبر داشته باشد. الزامی به داشتن کارت ملی هوشمند نیست.
- نشانی و کد پستی ۱۰ رقمی محل سکونت هر یک از زوجین باید در سامانه ثبت شود.
برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، چه مدارکی باید ارائه شود؟
توجه داشته باشید که برای دریافت این تسهیلات، مدارکی مورد نیاز است که باید در سامانه بانک مرکزی وارد و هم چنین به شعب انتخابی بانک های عامل در استان محل تقاضا، تحویل داده شود.
- کپی کارت ملی هر یک از زوجین
- کپی شناسنامه هر یک از زوجین
- کپی کلیه صفحات شناسنامه و کارت ملی ضامنین
- آدرس و کد پستی ده رقمی محل سکونت هر یک از زوجین و هر یک از ضامنین
- ضامنین می بایست بر اساس شرایط اعلامی برای ضامنین، مدارک مثبته و مستند ارائه کنند.
- کلیه متقاضیان می بایست در سامانه بانک مرکزی ثبت نام کرده و کد پیگیری ده رقمی دریافت کنند.
افرادی که ضامن متقاضیان تسهیلات می شوند چه شرایطی باید داشته باشند؟
اگر شما متقاضی وام ازدواج هستید، بایستی برای درخواست خود، ضامن ارائه کنید تا گارانتی پرداخت اصل و فرع تسهیلات شما باشند. این ضامنین، متناسب بر امکانات اطرافیان شما، می تواند کارمند یا بازنشسته بخش دولتی یا خصوصی یا نظامی باشد و این رییس شعبه بانک عامل انتخابی شماست که تصمیم گیری نهایی را نسبت به پذیرش یا عدم پذیرش ضامن انجام می دهد. توصیه شده که درخواست زوجین در یک استان و یک بانک و حتی یک شعبه باشد تا فرآیند های بررسی مدارک و پرداخت، تسهیل و تسریع شود و احراز اهلیت ضامنین هم راحت تر انجام می شود.
اگر شما و همسر شما، در یک بانک عامل، متقاضی تسهیلات هستید، ارائه یک ضامن کفایت می کند. اما این ضامن باید توانایی مالی کافی برای بازپرداخت قسط تسهیلات شما را داشته و بانک را در ضمانت شما، توجیه کند. باید حقوق ماهانه یا مستمری بازنشستگی وی برای پوشش تسهیلات شما کافی باشد. اگر شما، دریافت کننده یارانه نقدی هستید، این پرداختی ماهانه ۴۵۵۰۰ تومانی شما و همسرتان می تواند بخش از فرآیند ضمانت را پوشش دهد.
توجه داشته باشید که اگر شما کارمند رسمی یا پیمانی دولت یا نیروهای مسلح و شهرداری و کمیته امداد و حتی هلال احمر هستید، گواهی تعهد کسر از حقوق به عنوان ضامن، کفایت کرده و نیاز به پیدا کردن ضامن برای تسهیلات مورد نظر نیست. شما بایستی آخرین قیش حقوقی خود را که ممهور به مهر کارگزینی است در اختیار شعبه انتخابی خود برای دریافت تسهیلات قرار دهید.
اگر این شرایط را ندارید، ضامن شما باید کارمند یا بازنشسته دولتی یا خصوصی یا نظامی بوده و گواهی کسر حقوق ارائه کند. اما اگر کارمند شرکت های صنعتی و خدماتی بزرگ ایران (مثل ایران خودرو و پارس خودرو و پتروشیمی ها و امثالهم) است که خصوصی محسوب می شوند، با تایید رییس شعبه و ارائه مستندات٬ به عنوان ضامن، پذیرفته می شود.
اگر شما یک ضامن را به بانک مورد نظر خود جهت دریافت تسهیلات معرفی می کنید که پروانه کسب و صلاحیت حرفه ای از صنوف کشور دارند (مثل صنف لوازم خانگی)، ضامن مزبور باید فعالیت اقتصادی در جریان داشته باشد. اگر هیچ کدام از شرایط بالا را ندارید و نمی توانید ضامن پیدا کنید، اما دسته چک داشته و خوش حساب هستید، همین خوش حسابی و گردش حساب شما می تواند به تشخیص رییس شعبه بانک عامل، جایگزین ضامن باشد.
اگر هم در مناطق روستایی یکی از ۳۱ استان کشور ساکن هستید، به منظور دریافت وام ، می بایستی به دنبال ضامنی باشید که اهلیت او به تایید شورای اسلامی شهر و روستا رسیده باشد. سخت گیری برای پیدا کردن ضامن جهت وام ازدواج مثل وام مسکن یا خرید خانه یا خرید خودرو نیست. اما باید مدارک مستند و مستدل ارائه شود.
برچسب ها :وام ازدواج ،بانک مرکزی،تسهیلات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0