این‌بار اما بعد از تایید خبر پیشنهاد کلمبیا به کارلوس کی‌روش در مارکا، رسانه‌های ایرانی بیش از همیشه باور کردند که جدایی کی‌روش از تیم ملی ایران جدی است بخصوص وقتی انریکه ولز، یکی از اعضای کمیته انتخاب سرمربی تیم ملی کلمبیا نیز علاقه این کشور به استخدام کارلوس کی‌روش را پنهان نکرد و کی‌روش را فردی با تجربه حضور در جام‌های جهانی متعدد و یک استاد با روش منحصر به فرد خود در فوتبال توصیف کرد.

انریکه ولز در این رابطه گفت: «در بین نامزدها، ما با کارلوس کی‌روش برای هدایت تیم ملی کلمبیا صحبت کرده‌ایم و این مساله را پنهان نمی‌کنیم اما ما فعلا نام سرمربی جدید را اعلام نمی‌کنیم زیرا پنج یا شش گزینه را مدنظر داریم. انتخاب سرمربی جدید با نظر جمعی صورت می‌گیرد و ما حداکثر تا هفته اول فوریه نام او را اعلام خواهیم کرد اما به هر حال کارلوس کی‌روش نیازی به تعریف و تمجید ما نداشته و خودش صاحب اعتبار است.»

مارکا هم مدتی قبل فاش کرد نخستین جلسه بین کی‌روش و مدیران تیم ملی کلمبیا در جریان فینال لیبرتادورس و در استادیوم سانتیاگو برنابئو انجام شده است. فدراسیون فوتبال کلمبیا تا هفته اول فوریه برای اعلام نام سرمربی جدید صبر خواهد کرد و بعد از جام ملت‌های آسیا، احتمالا کی‌روش هدایت این تیم را بر عهده خواهد گرفت.

اما منبع RCNRADIO نیز در این رابطه مدعی شد که در حال حاضر کارلوس کی‌روش تنها گزینه جدی برای هدایت تیم ملی کلمبیا است و تنها دلیل عدم امضای قرارداد رسمی با او، حضور سرمربی پرتغالی روی نیمکت تیم ملی ایران در جام ملت‌های آسیاست و بعد از نهایی شدن جزییات قرارداد، کی‌روش به‌عنوان سرمربی جدید کلمبیا منصوب خواهد شد.

مدیران فدراسیون فوتبال کلمبیا در روزهای آینده به دبی (محل برگزاری جام ملت‌های آسیا) سفر خواهند کرد تا شخصا با مربی پرتغالی صحبت کنند و در نتیجه بتوانند توافق خود را با او قطعی کنند. همه این خبرها نشانه‌ای جدی از جدایی کی‌روش است اما آیا فوتبال ایران آمادگی برای یک پروژه تازه با یک مربی تازه را دارد؟ پاسخ مثبت نیست.

در پاسخ به این پرسش باید به یاد فدراسیونی بیفتیم که طی سال‌ها کار با کارلوس کی‌روش هرگز تغییرات بنیادین در خود ایجاد نکرد و حتی اگر در این سال‌ها تیم ملی نزدیک به استانداردهای کی‌روش تدارک دیده شده اما فراموش نکنیم که فقط کی‌روش برای تدارک بهتر جنگیده و فدراسیون فوتبال ایران همیشه پشت اعتراض‌های سرمربی‌اش پنهان شده.

مربی جانشین کارلوس کی‌روش کیست؟ با کدام خلق و خو و با چه رویکرد و خاستگاهی؟ او – هر که هست – آیا می‌داند باید برای همه چیز بجنگد، فریاد بزند، جو رسانه‌ای بسازد و سپس چیزی را طلب کند؟ آیا می‌داند که فدراسیون فوتبال یک قدم جلوتر از مربی‌اش هرگز برنمی‌دارد؟

این ‌روزها که حرف از جدایی کی‌روش به میان آمده، شاید حتی منتقدان سرسخت او نیز به این فکر کنند و اینکه دوران بعد از کی‌روش چه بلبشویی به پا خواهد شد. کی‌روش بی‌تردید تا ابد سرمربی تیم ملی ایران نخواهد بود اما جدایی او با توجه به ویژگی‌های فدراسیون فوتبال ایران، می‌تواند چالش بزرگی برای فوتبال ملی ما باشد.

فدراسیون فوتبال ایران بی‌تردید هیچ ذهنیتی برای انتخاب جانشین کی‌روش ندارد و چه بسا جانشین کی‌روش را یک مربی بی‌شباهت به او انتخاب کند تا دیگر دچار دردسرهای مدیریت مردی شبیه کی‌روش نباشد.

خطر از همین نقطه آغاز می‌شود، خطری که درباره‌اش شاید در آینده نزدیک باید مفصل بحث کرد. بحث اصلی فوتبال ایران در پایان کار این تیم در جام ملت‌ها احتمالا فرسایشی و با نتایجی خطرناک در راه یک انتخاب تازه خواهد بود. ببینیم و تعریف کنیم!