کد خبر : 136039
تاریخ انتشار : شنبه 19 ژانویه 2019 - 15:15
-

زندگی‌ام را مدیون «گل نرگس» هستم

زندگی‌ام را مدیون «گل نرگس» هستم

به گزارش قائم آنلاین، اکبر متولی ۶۰ سال سن دارد و از ۱۶ سالگی به کشت گل نرگس پرداخته است، دیگر سن و سالی از او گذشته است و برخلاف میل درونی‌اش دیگر توان ادامه ی این راه را ندارد. وی در حاشیه نخستین جشنواره گل نرگس در شهرستان جویبار طی گفت‌وگویی با خبرنگار ما

به گزارش قائم آنلاین، اکبر متولی ۶۰ سال سن دارد و از ۱۶ سالگی به کشت گل نرگس پرداخته است، دیگر سن و سالی از او گذشته است و برخلاف میل درونی‌اش دیگر توان ادامه ی این راه را ندارد.

وی در حاشیه نخستین جشنواره گل نرگس در شهرستان جویبار طی گفت‌وگویی با خبرنگار ما اظهار کرد: کشت گل نرگس را از هزار متر زمین شروع کردم و تا ۱۸ هزار متر رساندم، روزی عمده فروش گل نرگس بودم و می‌توانم بگویم پدر گل نرگس ایران هستم؛ اما به‌دلیل اینکه سن و سالی از من گذشته دیگر می‌خواهم به کارم خاتمه دهم.

متولی افزود: بنده در ۳ هزار متر زمین ۳۵۰ هزار شاخه گل نرگس می‌چیدم که در جهان سابقه ندارد.

این تولیدکننده گل نرگس با اشاره به درآمد خوب کاشت گل نرگس گفت: با کاشت گل نرگس در هر هزار متر زمین می‌توان از سال دوم ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان بهره‌برداری کرد.

زندگی‌ام را مدیون گل نرگس هستم
قهرمان نظری از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گل نرگس با بیان اینکه کشت گل نرگس را از ۳۰ سال پیش آغاز کرده است اظهار کرد: پس از پایان دوره خدمت سربازی به تشویق همسرم کاشت گل نرگس را از زمینی به مساحت یک هزار متر و با ۱۵۰ کیلوگرم پیاز این گل آغاز کردم.

وی بااشاره به اینکه زندگی ام را مدیون گل نرگس هستم بیان کرد: امروز با تلاش و همراهی خانواده‌ام توانسته‌ام ۵ هکتار از زمین را به زیرکشت گل نرگس ببرم.

این تولیدکننده گل نرگس بیان کرد: تکثیر پیاز گل نرگس از اوایل تیرماه آغاز و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد که در این مقدار زمین می‌شود سالانه یک میلیون شاخه گل را تولید کرد.

نظری تصریح کرد: سالانه ۴۰ تن پیاز گل نرگس در مزرعه تولید می‌کنم که ۱۰ تن آن را برای کاشت زمین‌های خودم و مابقی را به استان‌های دیگر صادر می‌کنم.

وی با بیان اینکه در این کار برای یک هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد می‌شود گفت: از زمان آغاز تکثیر پیاز گل نرگس تا زمان برداشت این گل روزانه بین ۵ تا ۱۵ نفر دراین مزارع مشغول به کار هستند.

تولیدکننده گل نرگس نبود صنایع تبدیلی را یکی از مشکلات کشت گل نرگس دراین منطقه دانست و افزود: گل‌هایی که تولید می‌کنیم بهترین کیفیت را در کشور دارد ولی به دلیل نبود صنایع تبدیلی و کوتاه بودن عمر گل مجبوریم به صورت خام به فروش برسانیم.

نظری خاطرنشان کرد: اگر صنایع تبدیلی دراین بخش وجود داشت می‌توانستیم از این گل بهره‌وری های زیادی در حوزه دارویی و عطر و ادکلن استفاده کنیم که امیدوارم با برگزاری این جشنواره شرایط برای حضور سرمایه‌گذاران دراین بخش فراهم شود.

وی در پایان گفت: اگر کسی علاقه‌مند به کار در این حوزه باشد می‌توانم بگویم درآمد آن بیش از کشت گندم و کلزا و سایر محصولات است.

صرفه اقتصادی تولید گل نرگس بیش از گندم و برنج است
حسین نظری کردکلائی ۵۲ سال دارد و بیش از ۳۵ سال است که به کشت گل نرگس در ۵ هکتار مشغول است.

وی طی گفت‌وگویی با خبرنگار ما کشت گل نرگس را در مقایسه با محصولات زراعی دیگر از جمله گندم و برنج بدون دردسر و پرمنفعت دانست.

نظری از جمله مشکلات این شغل را در فروش آن و نبود صنایع تبدیلی در استان و اینکه مجبور است برای فروش عمده گل‌ها به استانهای دیگر عنوان کرد.

وی بیمه نبودن گل نرگس را از دیگر مشکلات این بخش عنوان کرد و افزود: در طول ۴۵ روز برداشت گل نرگس حدود ۴۰۰ هزار شاخه به تهران ارسال می‌کنیم.

این تولیدکننده گل نرگس ادامه داد: از ۲۰ آذر لغایت ۴۵ روز بعد زمان چیدن گل نرگس است اما از خرداد تا آبان که زمان برداشت پیاز گل نرگس است پیازهای کل مازندران را می‌خرم و به تمام کشور ارسال می‌کنم.

نظری با بیان اینکه کشت گل نرگس به آبدهی نیازی ندارد، این شغل را بدون دردسر و به‌صرفه ذکر کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × چهار =