کد خبر : 136284
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 ژانویه 2019 - 14:15
-

صیادان چشم‌انتظار یک مصوبه

صیادان چشم‌انتظار یک مصوبه

به گزارش قائم آنلاین، صیادی از مشاغل سخت مردمان ساحل نشین کشورمان است که مدتی است دیگر مقرون به صرفه نیست چرا که معیشت صیادان با تعطیل شدن صیادی و نبود چتر حمایتی دولت شرایط را به گونه ای رقم زده است که تور صیادان خالی است. صیادی یکی از مشاغل اصلی مردمان ساحل نشین

به گزارش قائم آنلاین، صیادی از مشاغل سخت مردمان ساحل نشین کشورمان است که مدتی است دیگر مقرون به صرفه نیست چرا که معیشت صیادان با تعطیل شدن صیادی و نبود چتر حمایتی دولت شرایط را به گونه ای رقم زده است که تور صیادان خالی است.

صیادی یکی از مشاغل اصلی مردمان ساحل نشین در شمال و جنوب ایرن است که مدتی است دیگر مقرون به صرفه نیست؛چرا که ذخایر دریا کاهش یافته و تلاش صیادان در هر بار صید،محصول کمتری دارد و از سوی دیگر صید تنها در۶ ماه سال ممکن است و فعالان این عرصه در نبود دیگرامکانات مرتبط با مشاغل خود ۶ ماه دیگررا بیکارهستند.

نداشتن بیمه و صنایع تبدیلی مرتبط با صنعت شیلات،عدم پرداخت مطالبات صیادان از سوی دولت ،ورود پساب های صنعتی به دریا و نداشتن یک سیستم فاضلاب شهری پیشرفته،ممنوعیت صید در برخی از فصول سال دغدغه های همیشگی مردم ساحل نشین است که به شغل سخت صیادی مشغول بوده و هستند.

صیادی در کنار کشاورزی و دامپروری یکی از مشاغل اصلی مردم مازندران محسوب می‎شود، با این وجود در سال‎های اخیر به دلیل مشکلاتی هم‎چون پسروی آب دریای خزر، کاهش ذخایر آبزیان، آلودگی آب دریا و فعالیت صیادان غیرمجاز موجب شده تا معیشت صیادان با مشکل مواجه و این شغل برای آنها مقرون به صرف نباشد.

علاوه بر این مشکلات، صیادان از عدم امنیت شغلی خود رنج می‎برند از آنجایی که صیادان تنها در ۶ ماه از سال مشغول به فعالیت هستند و در ۶ ماه دیگر عملأ هیچ گونه فعالیتی ندارند پرداخت نرخ بالای حق بیمه برای آنها بسیار مشکل است به گفته صیادان پرداخت نرخ بالای حق بیمه حتی در فصل صید برای آنها بسیار گران تمام می‎شود چراکه درآمد حاصل از صید بیشتر اوقات برابر با پرداخت نرخ حق بیمه برای آنهاست.

در همین رابطه یک صیاد مازندرانی اظهار کرد: پانزده سال مشغول به صیادی هستم اما هر سال نسبت به سال گذشته شاهد کاهش چشمگیر صید هستیم که عمده‎ترین دلیل این امر نبود آب در رودخانه‎ها و فعالیت صیادان غیرمجاز است.

محمد رحیمی، گرانی نرخ بیمه‎ها و درآمد پایین صیادان را ازجمله مشکلات مهم این قشر برشمرد و گفت: در فصل غیر صید بیکار هستیم اما برای نرخ حق بیمه خود باید ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کنیم این نرخ حتی زمانی که مشغول به کار هستیم برای ما بسیار گران است چرا که بیشتر اوقات درآمد ماهیانه ما در فصل صید بیشتر از این مبلغ نیست.

عضو هئیت مدیره شرکت پره وحدت مازندران نیز با بیان اینکه در گذشته به دلیل درآمد کم بیمه صیادان از سوی شرکت‌ها شش ماهه پرداخت می‌شد، اظهار داشت: این پرداخت دیرینه باعث می‌شد تا بیمه برای صیادان منظم انجام نشود و امروزه نیز صیادان با بیمه و مدت زمان بازنشستگی روبه‌رو شوند.

قنبر مختاری افزود: از خواسته‌های صیادان مازندران تعلق گرفتن این شغل بر قانون مشاغل سخت قرار گیرد و از دولت، مسئولان استانی و نمایندگان مجلس می‌خواهیم که در این زمینه اقدام کنند.

مختاری با اشاره به اینکه در این شرکت بالای ۶۰ سال سن داریم که متاسفانه بیمه به آنها تعلق نگرفته است و با وجود این شغل سخت این افراد مجبور به ادامه کار هستند، تصریح کرد: این شرکت‌ها به دلیل درآمد کم مجبور هستند که به جای بیمه یک ساله، بیمه این افراد را شش ماه از سال پرداخت کنند و با وجود ۲۰ سال فعالیت در این پره‌ها ۱۰ سال از مزایای بیمه برخوردار شوند.

وی اضافه کرد: هر یک از صیادان مازندرانی خواستار حمایت دولت هستند تا هم مشکل بیمه و هم قانون مشمول مشاغل سخت برطرف شود.

علاوه بر خواسته‌های صیادان مازندرانی بر رفع مشکلات آنها، رسیدگی بر وضعیت تجهیزات صید صیادان مسئولان استانی نسبت به رفع آلودگی آب دریای خزر و جلوگیری از پساب‌ها و شیرابه‌های زباله در سواحل برخی شهرهای ساحلی این استان به طور جدی اقدام کنند.

فرهنگ سازی درعرصه صید و آشنایی صیادان با فناوری های نوین، توجه به صنایع تبدیلی در شهرها و روستاها و برندسازی،گسترده شدن چتر حمایتی دولت از صید و صیادی، جلوگیری از ورود پساب ها به منابع آبزی و.. می تواند بارقه امیدی در صنعت شیلات وصیادان شهرهای ساحلی کشور ایجاد کرده و توسعه محوری اقتصاد مقاومتی که مد نظر مدیران و مسئولان کشوری است را فراهم سازد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − 2 =