کد خبر : 136903
تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 ژانویه 2019 - 9:35
-

سگ گردانی معضل جدید برخی جوانان

سگ گردانی معضل جدید برخی جوانان

به گزارش قائم آنلاین، هزینه های بالای نگهداری از حیوانات خانگی باعث نشده که در سال‌های گذشته، ایرانی ها آنها را به خانه هایشان نیاورند. کسانی که انواع حیوانات را در خانه هایشان نگهداری می‌کنند، می‌گویند علاوه بر وابستگی‌هایی که آنها برایشان می‌آورند، این موضوع دلایل دیگری هم دارد؛ مثلا اینکه احساس می‌کنند این موجودات

به گزارش قائم آنلاین، هزینه های بالای نگهداری از حیوانات خانگی باعث نشده که در سال‌های گذشته، ایرانی ها آنها را به خانه هایشان نیاورند. کسانی که انواع حیوانات را در خانه هایشان نگهداری می‌کنند، می‌گویند علاوه بر وابستگی‌هایی که آنها برایشان می‌آورند، این موضوع دلایل دیگری هم دارد؛ مثلا اینکه احساس می‌کنند این موجودات زنده حق حیات دارند و انسان‌ها هر روز دارند محل زندگی آنها را تصرف می‌کنند و آزارشان می‌دهند: «یکی هم باید حامی آنها باشد.»

به گزارش افکارنیوز، مثلا یکی از کسانی که در خانه اش چند گربه نگهداری می کند می گوید که عملا دوسوم حقوقش برای نگهداری از آنها می رود: «چون به کلی گربه و سگ هم بیرون از خانه غذارسانی می‌کنم، درحال حاضر هم که با چند برابر شدن ارز باید کل حقوقم را بدهم ولی اینها باعث نمی شود که از آنها دفاع و نگهداری نکنم. »

حیوان‌گردانی در بوستان‌های بالای شهر

جوانی قلاده سگی را به دست گرفته و در یکی از پارک های شمال شهر تهران آزادانه می گردد، در کمال خونسردی با سگش بازی می کند و به هر سو می رود و نسبت به عابرانی که از سگ او می ترسند بی تفاوت است.

جوان دیگری سگش را بر روی صندلی خودروی خود گذاشته و سر سگ که از شیشه ماشین بیرون است باعث رعب و وحشت برخی عابران می شود.

درست است که در سالهای اخیر این پدیده بیشتر شده و چشم عابران به دیدن اینگونه مناظر عادت کرده است، اما هنوز هم عده ی زیادی از دیدن این حیوانات در کنار انسان وحشت می کنند و سعی می کنند از آن فاصله بگیرند. صاحبان این سگ ها اما بدون توجه به رعب و وحشتی که در دل مردم ایجاد می کنند، به تفریحشان با سگ ها ادامه می دهند.

در کنار نگهداری سگ ها در خانه ها و گرداندن آن ها در اماکن و فضاهای عمومی، با توجه به مواردی از اذیت و آزار این سگ ها که گریبان گیر برخی خانواده ها شده است، مطالبه ی عمومی برای برخورد با این موضوع بیشتر شده است.

 روز جمعه ۲۳ آذرماه، یک خانواده برای گذراندن تعطیلات آخر هفته به پارکی در شهر لواسان واقع در شمال تهران رفته بودند که مورد حمله دو سگ بدون قلاده و کنترل قرار می‌گیرند، که در این حادثه دختر ١٠ ساله خانواده از ناحیه دست و پا دچار جراحت سنگین شد.

طرحی برای ممنوعیت سگ‌گردانی

ابتدای اسفند۸۹ طرحی در قالب الحاق یک ماده به قانون مجازات اسلامی در صحن علنی مجلس اعلام وصول و بعدتر به آرشیو سپرده شد. سال ۹۳ هم یکبار دیگر ۳۲ نماینده طرح مشابهی به هیئت‌رئیسه مجلس فرستاده‌اند که در صورت تصویب آن از این پس با «گرداندن سگ و میمون در اماکن عمومی» برخورد شود.

طبق این طرح نه‌تنها سگ‌گردانی در شهر که معامله و نگهداری این حیوان‌ها در خانه نیز مجازاتی چون ۷۴ ضربه شلاق و جریمه نقدی از یک تا ۱۰میلیون‌تومان داشت. البته نمایندگان در این طرح مأموران نیروی انتظامی، مزرعه‌داران، باغداران، گله‌داران و شکارچیان دارای مجوز را از این قانون مستثنی کرده‌ بودند. طرح پیشنهادی نخست در آن‌روزها در کمیسیون‌های فرهنگی، بهداشت و درمان و همچنین شورا‌ها و امور داخلی مورد بررسی قرار گرفت. تدوین‌کنندگان طرح، هدف از تهیه این طرح را مقابله با روند فزاینده سگ‌گردانی در معابر و نگهداری آن در آپارتمان‌ها – در شهرهای بزرگ به‌ویژه تهران – اعلام کرده بودند: «همچنین نگهداری حیوانات مذکور در آپارتمان‌ها و در منازل مسکونی چنانچه موجب نارضایتی هر یک از ساکنان شود، ممنوع است و نگهدارنده در مرتبه اول موظف است با اخطار دادسرا ظرف ۱۰ روز رفع مزاحمت کند.»

طرح مذکور در کمیسیون شوراها و امور داخلی اصلاح و برای نهایی شدن به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شد اما متأسفانه در این کمیسیون معطل ماند، اما در طرحی که در آبان ۹۳ در مجلس نهم اعلام وصول شد؛ برای نشر سگ‌گردانی یا سگ‌بازی توسط رسانه‌های مکتوب یا غیرمکتوب مجازاتی چون ۷۴ ضربه شلاق و حبس از سه تا شش ماه پیش‌بینی شده است.

مطالبه مردمی برای زنده کردن طرحی قدیمی

حالا اما سگ‌گردانی چه در خودرو و چه در سطح خیابان آنقدر زیاد شده که در برخی از شهرها برخورد با این افراد به عنوان مطالبه‌ای مردمی درآمده است. بی‌تردید پرداختن همه‌جانبه به این مسأله نوظهور از ضروریات شهری است.  اما به راستی چه کسی مسئول برخورد با این هنجارشکنی است؟

رئیس اداره ساماندهی ‌منطقه یک تصریح کرد : «شهرداری موظف ‌است سگ‌های ولگرد و مزاحم را جمع‌آوری و بعد از واکسیناسیون و عقیم‌سازی در طبیعت اطراف تهران ‌رها‌سازی کند. البته مراکزی نیز زیرنظر شهرداری وجود دارد که در آنها سگ‌ها نگهداری می‌شوند اما بعد از ‌مدتی که بین ١ تا ٣ماه متغیر است، رها می‌شوند. در برخورد با سگ‌های خانگی و شناسنامه‌دار که معمولا ‌در محله‌ها و بوستان‌ها بسیار دیده می‌شوند و ممکن است در پاره‌ای از موارد باعث سلب آسایش اهالی شوند ،‌هیچ‌گونه اختیاری نداریم. نصب تابلوی ورود ممنوع برای حیوانات خانگی بویژه سگ‌ها در برخی از بوستان‌ها ‌نیز با هماهنگی نیروی انتظامی انجام می‌شود.» ‌

در این میان دادستان فردیس با توجه به مشکلات پیش آمده در این شهر با بیان اینکه احتمال حمله این قبیل سگ‌ها به کودکان حاضر در پارک‌ها وجود دارد، تصریح کرد: مصداق متعددی از حمله سگ‌ها به شهروندان در دادسرای فردیس موجود است.

وی مامورین شهرداری را موظف به انجام این دستور قضایی برشمرد.

جهانشاهلو ادامه داد: جلوگیری از سگ‌گردانی مصداق پیشگیری از جرم به شمار می‌آید و کمک می‌کند تا از وقوع جرم تعرض به افراد، ایجاد ترس و تهدید علیه بهداشت جلوگیری شود.

دادستان فردیس تاکید کرد: از این پس افرادی که مبادرت به سگ‌گردانی تحت عنوان تفریح یا خودنمایی در سطح شهر کنند، مشمول تذکر خواهند شد و حیوان به مرکز نگهداری حیوانات منتقل خواهد شد و فرد به دستور قضایی، جلب و به دادسرا اعزام می‌شود.

در این میان با توجه به حادثه اخیر حمله سگ به یک خانواده در لواسان، رئیس دادگستری این شهر تصریح کرد: متاسفانه در قانون برای فردی که حیوان او به شخصی حمله کند حتی با فرض اینکه خدای ناکرده منتهی به فوت شود مجازاتی غیر از دیه تعیین نشده است که این نقص قانون هست و ضرورت دارد قانون گذار به این موضوع ورود و مجازات‌ها دیگری نیز تعیین کند و از ورود سگ به اماکن عمومی ممانعت شود که این ممانعت از ورود سگ به اماکن عمومی از قبیل پارک‌ها با دستور قضایی دادستان‌ها در راستای پیشگیری از جرم امکان پذیر است.

جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در پاسخ به سوالی که در صورت حمله سگ به فردی آیا صرف پرداخت دیه، کافی است؟ گفت: در قانون ایران از بحث آسیب رساندن که ضمانت نامه آن دیه است اما اگر صاحب سگ ایجاد مزاحمت کند و مراقبت نکند بحث دیگری است.

متاسفانه در تهران این مشکل را داریم صاحب سگ حتماً باید در نگهداری کوشا باشد و در رابطه با کیفری باید عنوانی برایش پیدا کرد و اگر صاحب سگ مراقبت لازم را نداشته باشد باید پاسخگو باشد اما اگر صاحب سگ ایجاد مزاحمت کند این موضوع متفاوت از پرداخت دیه است مزاحمت را باید دادستان احراز کند.

امیدواریم با توجه به اینکه پدیده نگهداری سگ در خانه، خودرو و اماکن عمومی در کشور در حال گسترش است، نمایندگان محترم مجلس در پی تصویب قانونی برآیند که بیش از گذشته با این پدیده غیراخلاقی برخورد شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده + 1 =