کد خبر : 137395
تاریخ انتشار : جمعه 25 ژانویه 2019 - 11:30
-

برای تقویت مغز جنین چه بخوریم؟

برای تقویت مغز جنین چه بخوریم؟

به گزارش قائم آنلاین، استفاده از مکمل مولتی‌ویتامین و مینرال در بارداری شما را مطمئن می‌کند که به اندازه متعادلی از انواع مواد مغذی مورد نیاز جنین را دریافت می‌کنید، از جمله ویتامین B12 و اسید فولیک که برای تولید گلبول‌های قرمز لازم است، یا ویتامین C که در کلاژن‌سازی نقش دارد یا ویتامین D

به گزارش قائم آنلاین، استفاده از مکمل مولتی‌ویتامین و مینرال در بارداری شما را مطمئن می‌کند که به اندازه متعادلی از انواع مواد مغذی مورد نیاز جنین را دریافت می‌کنید، از جمله ویتامین B12 و اسید فولیک که برای تولید گلبول‌های قرمز لازم است، یا ویتامین C که در کلاژن‌سازی نقش دارد یا ویتامین D برای استخوان‌سازی و روی برای رشد مغزی. اگر خوردن قرص دستگاه گوارشتان را به هم می ریزد، خیلی ساده آن را حذف نکنید بلکه سعی کنید قرص را همراه وعده‌های غذایی مصرف کنید و اگر اصلا قابل تحمل نبود برای تغییر آن با پزشک‌تان مشورت کنید.

امگا ۳ بخورید

ماهی‌های غنی از اسید چرب امگا ۳ می‌توانند قدرت مغز جنین شما را افزایش دهند. در مطالعه‌ای که محققان دانشگاه هاروارد انجام داده‌اند مشخص شده است، هر چقدر مادرها در سه ماهه دوم بارداری بیشتر ماهی بخورند، نتایج تست‌های رشد مغزی فرزندشان در ۶ ماهگی بهتر خواهد بود. امگا ۳ در غشای سلول‌های مغزی وجود دارد و به شکل‌های مختلف می‌تواند روی عملکرد مغز تاثیر بگذارد. ماهی آزاد و ماهی قزل‌آلا، کنجد، روغن دانه‌ چیا، دانه کتان و گردو جزو منابع خوب امگا ۳ در رژیم غذایی محسوب می‌شوند.

مراقب باشید جیوه نخورید

اگرچه ماهی یکی از بهترین منابع پروتئین و امگا ۳ در بارداری محسوب می‌شود اما باید مراقب باشید که در این دوران سراغ هر ماهی نروید. علتش هم این است که بعضی از ماهی‌ها مانند کپور، شوریده، تون و انواع ماهی‌های بزرگ شکاری که در آب‌های جنوب یافت می‌شوند، جیوه زیادی دارد و در عوض میزان آلودگی ماهی‌هایی مثل ساردین، سالمون، آزاد، کفال و میگو به جیوه کمتر است. البته حتی اگر از ماهی‌های با احتمال آلودگی جیوه کمتر استفاده می‌کنید، باید مقدار مصرف‌تان را در حد ۳۵۰ گرم در هفته (تقریباً معادل دو وعده) نگه دارید.

پروتئین را برای تقویت مغز جنین فراموش نکنید

بدن شما در دوران بارداری به پروتئین بیشتری برای ساخت سلول و تولید هورمون‌هایی که در رشد جنین موثر هستند، نیاز دارد. درواقع شما در بارداری باید روزی ۱۰ گرم بیشتر از قبل پروتئین مصرف کنید تا نیاز بدن و جنین تامین شود. اسموتی‌های حاوی ماست، انواع حبوبات، کره بادام زمینی بدون سدیم همراه نان سبوس دار، گوشت کم چرب، ماهی و تخم‌مرغ جزو منابع خوب پروتئین برای این روزهای شما محسوب می‌شود.

میوه‌ها و سبزیجات پررنگ بخورید!

میوه‌ها و سبزیجات منابع خوب آنتی‌اکسیدان در برنامه غذایی روزانه محسوب می‌شوند که از بافت مغز در برابر آسیب محافظت می‌کند. اگر می‌خواهید آنتی اکسیدان بیشتری وارد بدنتان شود از میوه‌ها و سبزی‌های پررنگ‌تر مثل سبزیجات برگ سبز، پاپایا، بولبری و گوجه‌فرنگی برای تقویت مغز جنین استفاده کنید.

آهن را جا نیندازید

از آنجا که آهن برای رساندن اکسیژن به جنین حیاتی است، نیاز به این عنصر در بارداری دو برابر بیشتر از قبل است. مشکل اصلی اینجاست که خیلی از خانم‌ها با کم خونی وارد بارداری می‌شوند و کمبود آهن در این دوران با رشد ناکافی جنین و پایین ماندن ضریب هوشی همراه خواهد بود. یادتان باشد که شما نه تنها باید در این دوران از مکمل آهن استفاده کنید بلکه رژیم غذایی غنی از آهن داشته باشید. گوشت کم چرب، مرغ و جوجه، حبوبات و… منابع خوب آهن محسوب می‌شوند.

مراقب اضافه وزن‌تان باشید

اضافه وزن شدید در بارداری مساوی است با ریسک بیشتر برای زایمان زودرس. مطالعات نشان داده بچه‌هایی که نارس به دنیا می‌آیند بیشترین ریسک را برای اختلالات مغزی دارند. همچنین ارتباط مستقیمی بین وزن زمان تولد، میزان ضریب هوشی و موفقیت‌های تحصیلی کودکان وجود دارد. بچه‌هایی که نارس به دنیا می‌آیند از تغذیه منحصربه فردی که جفت برایشان تامین می‌کند، محروم می‌شوند و در معرض محرک‌هایی قرار می‌گیرند که به طور طبیعی و در رحم مادر از آنها در امان بودند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 3 =