مغایرت طرح استانی شدن انتخابات با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری
به گزارش قائم آنلاین، محمدرضا عباسزاده در گفتوگو با خبرنگار ما درخصوص موضوع استانی شدن انتخابات مجلس، اظهار کرد: برای بررسی بهتر این موضوع لازم است بر چند بند از سیاستهای کلی انتخابات مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری مروری داشته باشیم. وی با اشاره به بندهای یک، سه و هشت سیاستهای کلی انتخابات
به گزارش قائم آنلاین، محمدرضا عباسزاده در گفتوگو با خبرنگار ما درخصوص موضوع استانی شدن انتخابات مجلس، اظهار کرد: برای بررسی بهتر این موضوع لازم است بر چند بند از سیاستهای کلی انتخابات مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری مروری داشته باشیم.
وی با اشاره به بندهای یک، سه و هشت سیاستهای کلی انتخابات ابلاغ شده از سوی رهبری خاطرنشان کرد: در این سه بند آمده است: ۱- تعیین حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی بر مبنای جمعیت و مقتضیات اجتنابناپذیر بهگونهای که حداکثر عدالت انتخاباتی و همچنین شناخت مردم از نامزدها فراهم گردد. ۲- بهرهمندی داوطلبان در تبلیغات انتخاباتی با تقسیم برابر متناسب با امکانات در هر انتخابات حسب مورد از صدا و سیما و فضای مجازی و دیگر رسانهها و امکانات دولتی و عمومی کشور. ۳- ارتقاء سطح شناخت و آگاهی و آموزشهای عمومی و ترویج هنجارهای انتخاباتی و نهادینه کردن آن در فرهنگ عمومی و تعیین قواعد و ضوابط رقابت سیاسی سالم به منظور افزایش مشارکت و حضور آگاهانه و با نشاط مردم و کمک به انتخاب اصلح؛ که این موارد بخشی از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری برای انتخابات است که میتواند در تصمیمسازی برای این طرح موثر باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران با اشاره به معایب طرح استانی شدن انتخابات، گفت: جدا شدن بدنه مردم از لایههای بالای حاکمیت، کاهش اتکای رأی نمایندگان به شهرستانهای کوچک و روستاها، کاهش مشارکت مردم، پررنگ کردن دعواهای قومیتی و ایجاد دوقطبیهای سیاسی، مذهبی و قومیتی در سطح اســتان بــه علت حیثیتیتــر شــدن انتخابات و کاهـش قـدرت تحلیـل مـردم و عـدم شـناخت نمایندههـا بـه دلیـل گسـترده شـدن از مهمترین اشکالات این طرح است.
این کارشناس علوم سیاسی افزود: افزایش چشمگیر نقش تبلیغات به دلیل کاهش قدرت تحلیل مردم، افزایش هزینههای انتخابات برای کاندیداهای مستقل، تحمیل هزینههای بالا در صورت ابطال انتخابات، کاهش امکان ورود نخبگان نوظهور، افزایش قدرت لیستها و بالارفتن احتمال فساد در انتخاب افراد لیست را از دیگر معایب طرح استانی شدن انتخابات است.
عباسزاده با اشاره به برخی از ویژگیهای مثبت طرح استانی شدن انتخابات، یادآور شد: پرداختـن نماینـدگان بـه بررسی امـور ملـی و پرهیـز از صـرف اوقـات نمایندگـی بــرای امــور جزئــی و جایگزیــن کــردن برنامــه محــوری به جــای شــخص محــوری و تقویت فرهنگ تحزب از مواردی است که میتواند به عنوان ویژگیهای مثبت این طرح از آن یاد شود اما کفه جنبههای منفی آن سنگینتر است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران اظهار کرد: با درنظر گرفتن موارد گفته شده میتوان اینطور نتیجه گرفت که علیرغم موارد مثبت طرح استانی شدن انتخابات، با توجه به سنگینی کفه جنبههای منفی آن و مغایرت آن با سیاستهای کلی انتخابات و البته اندکی تامل؛ نتیجهگیری درخصوص تایید یا عدم تایید این طرح کار دشواری به نظر نمیرسد.
برچسب ها :علوم سیاسی،مجلس،رهبری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0