کد خبر : 137443
تاریخ انتشار : شنبه 26 ژانویه 2019 - 8:25
-

پرخوابی چه تاثیری بر سلامتی ما می گذارد؟

پرخوابی چه تاثیری بر سلامتی ما می گذارد؟

به گزارش قائم آنلاین، آیا شما چیزی بهتر از فرا رسیدن وقت خواب سراغ دارید؟ درست است که خواب خوب در طول شبانه روز برای سلامتی ضروری است ولی باید به این نکته هم توجه کرد که اگر خوابیدن از حد استاندارد خارج شود، برای سلامتی مضر است و خطر ابتلا به دیابت و سکته

به گزارش قائم آنلاین، آیا شما چیزی بهتر از فرا رسیدن وقت خواب سراغ دارید؟ درست است که خواب خوب در طول شبانه روز برای سلامتی ضروری است ولی باید به این نکته هم توجه کرد که اگر خوابیدن از حد استاندارد خارج شود، برای سلامتی مضر است و خطر ابتلا به دیابت و سکته های قلبی را افزایش می دهد و حتی می تواند خطر مرگ و میر را افزایش دهد. محققان همچنین اظهار داشته اند که دو عامل دیگر مانند افسردگی و وضعیت پایین اقتصادی و اجتماعی، به شدت با پرخوابی در ارتباط است. این دو عامل ممکن است منجر به اثرات منفی شدید دیگری بر سلامتی شود. به عنوان مثال افرادی که وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایینی دارند ممکن است دسترسی کمتری به خدمات بهداشتی داشته باشند و درنتیجه سبب مشکلات دیگری مانند بیماری قلبی شود و در نهایت موجب خوابیدن بیش از حد شود.

خواب استاندارد چقدر است؟

مقدار خواب نرمال می تواند در طول عمر بسته به سن و سال، سطح فعالیت و همچنین عادت های بهداشت عمومی و شیوه ی زندگی، متفاوت باشد. به عنوان مثال زمانی که شما بیمار هستید و یا به هر دلیل دچار استرس هستید، به خواب بیشتر نیاز دارید. اما با وجود اینکه خوابیدن در شرایط مختلف و از فردی به فرد دیگر متفاوت است، محققان خواب نرمالرا برای افراد بزرگسال بین ۷ تا ۹ ساعت در شبانه روز توصیه کرده اند.

چرا مردم زیاد می خوابند؟

برای افرادی که با مشکل پرخوابی مواجه هستند، این مسئله یک اختلال پزشکی است. این وضعیت باعث می شود که افراد در طول روز به طور مداوم احساس خواب آلودگی کنند که با یک چرت زدن کوتاه در طول روز این احساس رفع نشود. این مشکل همچنین باعث خواب غیر معمول در شب شود.

پرخوابی ممکن است در نتیجه عواملی مانند اضطراب، انرژی کم و مشکلات حافظه باشد. اختلال آپنه خواب نیز ممکن است یکی دیگر از عوامل پرخوابی باشد. زیرا شما به دلیل قطع شدن تنفس به طور مداوم بیدار می شوید و این باعث می شود که خواب ناکافی داشته باشید و در نتیجه بیشتر بخوابید. دیگر عوامل پرخوابی شامل مصرف الکل ویا برخی از داروها و افسردگی می‌باشد.

عوارض پرخوابی

اضافه وزن

خواب زیاد و خواب کم امکان چاقی و افزایش وزن را تا حدی بالا می برند. مطالعات اخیر نشان می دهد که در طول ۶ سال، افرادی که در طول شبانه روز بین ۹ تا ۱۰ ساعت می خوابند، ۲۱ درصد بیشتر از افرادی که بین ۶ تا ۷ ساعت می خوابند به چاقی دچار می شوند. ارتباط بین اضافه وزن و خواب زیاد در واقع به موازات با ارتباط بین مصرف غذای زیاد و ورزش است.

دیابت

تحقیقات ثابت کرده است که خواب زیاد در طول شبانه روز و یا کمبود خواب در شب، می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

سردرد

افرادی که مستعد سردرد هستند، خواب زیاد در تعطیلات آخر هفته یا در حالت عادی می تواند باعث ایجاد سردرد در آنها شود. محققان بر این باورند که خواب زیاد بر روی انتقال دهنده های عصبی خاصی در مغز به نام سروتونین تاثیر می گذارد. افرادی که در طول روز بیش از حد می خوابند، هم در خواب شبانه دچار مشکل می شوند و هم صبح با سردرد از خواب بیدار می شوند.

کمر درد

شاید تا به حال شنیده باشید که پزشکان به افرادی که به کمر درد دچار هستند توصیه می کنند که به طور مستقیم روی تختخواب بخوابند. اما این توصیه دیگر قدیمی شده است. اگر شما کمر درد دارید حتی لازم نیست که برنامه های ورزشی خود را محدود کنید. شما می توانید با پزشک خود مشورت کنید. در حال حاضر پزشکان دریافته اند که برای حفظ سلامتی بدن یک سری از فعالیت ها را همیشه انجام دهید و در صورت امکان بیمار از خواب زیاد بپرهیزد.

افسردگی

اگرچه شما بیشتر شنیده اید که بی خوابی به افسردگی مربوط است اما تقریبا ۱۵% از افرادی که به افسردگی مبتلا هستند از خواب زیاد رنج می برند. خواب زیاد برای سلامتی بسیار مضر است. داشتن برنامه ی منظم برای خواب سبب بهبود شرایط بیمار می شود.

مشکلات قلبی

در مطالعه ای برای بررسی سلامت پرستاران زن انجام شد، کسانی که به طور متوسط بین ۹ تا ۱۱ ساعت در شبانه روز می خوابند، نزدیک ۳۸% بیشتر از افرادی که ۸ ساعت می خوابند به بیماری های قلبی-عروقی دچار می شوند.

مرگ

مطالعات نشان داده است که مرگ و میر در افرادی که به طور معمول بین ۹ تا ۱۱ ساعت در شبانه روز می خوابند به مراتب بیشتر از افرادی است که بین ۷ تا ۸ ساعت می خوابند. تا به حال علت این مسئله مشخص نشده است اما محققان دریافته اند که بین افسردگی و وضعیت پایین اقتصادی افراد با خواب زیاد، ارتباطی وجود دارد.

یک برنامه ی خواب مناسب داشته باشید

اگر شما به پرخوابی دچار هستید برای چکاب به پزشک مراجعه کنید. اگر خواب زیاد شما ناشی از داروهایی است که برای شما تجویز شده است، مصرف آنها را قطع کنید. اما فراموش نکنید که بدون مشورت با پزشک این کار را انجام ندهید. اگر هم این پرخوابی مربوط به یک بیماری خاص است، با بهبود بیماری روند خواب شبانه شما نیز به حالت اولیه برمی گردد.

کارشناسان توصیه می کنند که وضعیت خواب خود را همیشه ثابت نگه دارید. به این معنا که در یک ساعت مشخص از خواب بیدار شوید و در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید. قبل از خواب از نوشیدن الکل و کافئین پرهیز کنید و داشتن یک برنامه ی ورزشی و یک اتاق خواب شخصی به خواب خوب شما کمک می کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × سه =