کد خبر : 137718
تاریخ انتشار : یکشنبه 27 ژانویه 2019 - 14:15
-

تأثیر احساسات بر سلامت جسمانی

تأثیر احساسات بر سلامت جسمانی

به گزارش قائم آنلاین، با بیرون ریختن احساسات سرکوب‌شده و منفی که در بدنمان انباشته‌شده‌اند، می‌توانیم سلامتی را به جسم و روح‌مان برگردانیم. این‌جا روش‌هایی که ممکن است احساسات بر بدن‌مان تأثیر بگذارد را بازگو می‌کنیم. به گزارش عصر شهروند، شما می‌توانید احساسات را هم مثل تغییرات فیزیولوژیک در بدنتان حس کنید، مثلاً  وقتی خجالت‌زده

به گزارش قائم آنلاین، با بیرون ریختن احساسات سرکوب‌شده و منفی که در بدنمان انباشته‌شده‌اند، می‌توانیم سلامتی را به جسم و روح‌مان برگردانیم. این‌جا روش‌هایی که ممکن است احساسات بر بدن‌مان تأثیر بگذارد را بازگو می‌کنیم.

به گزارش عصر شهروند، شما می‌توانید احساسات را هم مثل تغییرات فیزیولوژیک در بدنتان حس کنید، مثلاً  وقتی خجالت‌زده می‌شوید،  صورت‌تان قرمز می‌شود و با هجوم خون به صورت‌تان احساس گرما می‌کنید. یا در زمان ترس ممکن است حس تنگی و فشاری در شکم‌تان احساس کنید.

ذهن ما قسمتی دارد که مسئول پردازش احساسات است. مثلاً اگر در طول مسیر به‌طرف محل‌کارتان ماشین‌تان خراب شود، ممکن است حس خستگی و ناامیدی به‌تان دست بدهد یا این‌که حس کنید این پیامی است که تذکر می‌دهد بیشتر مراقب وسایل‌تان باشید.این‌که چه حسی درمورد یک احساس فیزیولوژیک داشته باشید از ویژگی‌های مغز در ارتباط بین جسم و فکر است و همین تعیین می‌کند احساسات چطور بر بدن شما اثر بگذارند.

احساسات منفی چطور بر بدنتان تأثیر می‌گذارند

دکتر مِرکولا می‌گوید، تعریف کلاسیک استرس «هرگونه تهدید واقعی یا خیالی و واکنش بدن شما نسبت به آن» است. واکنش طبیعی بدن شما به استرس می‌تواند تأثیری شگرف بر عملکرد سیستم ایمنی‌تان، شیمی مغز، سطح قندخون، توازن هورمونی و خیلی چیزهای دیگر داشته باشد.

تحقیقی در دانشگاه میشیگان این مسئله را بررسی کرد که آیا می‌توان برای تأثیر گذاشتن روی جسم و ارتقای سلامتی احساسات مثبت ایجاد کرد؟ پاسخ این بود که احساسات منفی (مثل ترس، عصبانیت و ناراحتی) رپرتوار فکر-عمل کوتاه‌مدت را نسبت به بعضی اعمال که عملکرد ارتقای بقا داشته‌اند، کاهش می‌دهد. به‌عبارت دیگر، واکنش جنگ و گریز در زمان بروز احساسات منفی یا وقتی پرخاش‌گر می‌شویم یا وقتی می‌خواهیم احساسات‌مان را پنهان کنیم وارد عمل می‌شود.

محققان بخش روانشناسی دانشگاه کارنگی ملون در پنسیلوانیا می‌گویند، عوامل روانشناسی می‌توانند بر سیستم ایمنی بدن و بیماری‌های مربوط به آن اثر بگذارد. همچنین در این تحقیق مشخص شد که عواملی مثل استرس، احساسات منفی، افسردگی بالینی، حمایت اجتماعی، و سرکوب و انکار می‌توانند بر شاخص‌های سلولی و هومورال وضعیت و عملکرد سیستم ایمنی اثر بگذارند.

احساسات منفی تأثیر مهمی بر سیستم ایمنی بدن دارند. دست‌کم درمورد بیماری‌هایی که کمتر عفونی هستند (سرماخوردگی، آنفولازا، تبخال). شواهد زیادی نشان می‌دهند که استرس و احساسات منفی و شروع بیماری‌ها و پیشرفت آن مرتبط هستند. به‌عبارت دیگر، اگر حال و روحیه‌تان خوب نباشد، احساس ناراحتی کنید، استرس داشته باشید، یا عصبانی باشید، احتمال مریض شدنتان، حتی چیزی مثل آنفولانزا، بیشتر است.

احساسات مثبت چطور بر بدنتان تأثیر می‌گذارند

وقتی احساس شادی، هیجان، امید، لذت، احترام و عشق می‌کنید بدنتان با تولید اندورفین و اوکسی‌توسین واکنش می‌دهد که عموماً به آن هورمون عشق می‌گویند. وقتی این هورمون‌ها باشند حال ما خوب است و از این حال خوب و احساسات مثبت بیشتر و بیشتر می‌خواهید، مثل اعتیاد به یک ماده‌ی مخدر.

برخلاف احساسات منفی که در بدن انباشته می‌شوند، احساسات مثبت به بیرون کردن تأثیرات احساسات منفی در بدن کمک می‌کنند. احساسات مثبت در بدن انباشته نمی‌شوند، ولی گفته می‌شود که بر تغییرات سلولی اثر گذاشته و عملکرد طبیعی بدن را بهبود می‌بخشند.

دانشمندان دانشگاه میشیگان می‌گویند احساسات مثبت (علاقه، لذت و شادی) رپرتوار فکر-عمل کوتاه‌مدت را گسترده‌تر می‌کنند که همین درمقابل باعث افزایش منابع تحمل فرد و بقا می‌شود.

یکی از نشانه‌های آن این است که احساسات منفی تأثیر اصلاح‌کننده بر احساسات منفی دارند. با گسترده‌تر شدن  رپرتوار فکر-عمل کوتاه‌مدت با اصلاح کردن کاهش‌یافتگی آمادگی فیزیولوژیکی و روانشناسی فرد در اثر احساسات منفی، تأثیرات مخرد احساسات منفی را جبران می‌کنند. تحقیقات نشان داده است که رضایت و خوشی حتی ریکاوری و دوران نقاهت بعد از مشکلات قلبی-عروقی را نیز تسریع می‌کنند.

چطور می‌توانید از این اطلاعات به روشی مثبت برای ارتقای سلامتی‌تان استفاده کنید

باید یاد بگیرید احساسات منفی را در بدنتان تفکیک کنید. تمرین خودآگاهی و استاد شدن در آن رمز موفقیت در این زمینه است. مثلاً وقتی متوجه می‌شوید که احساس خستگی می‌کنید، کجای بدنتان تغییر احساس می‌کنید؟ وقتی این تغییرات استرس را در عضلات و اندام‌های داخلی بدنتان تشخیص دادید، آن‌وقت می‌توانید آن احساس را بهتر شناخته و هم با پردازش درونی آن احساس در بدنتان و هم ریلکس کردن عضلاتتان برای تغییر حالتان کنار بیایید.

می‌توانید با تغییر فکرها مثلاً از «این خیلی ناامیدکننده‌س»  به «فقط کمی عقب افتادم، همه‌چیز درست میشه» پردازش احساسات در بدنتان را تغییر دهید. بعد با بالا بردن و پایین انداختن شانه‌ها روی ریلکس کردن عضلات سرشانه و پشت‌تان کار کنید. فشارها در خیلی از ما در این نواحی انباشته می‌شود، به‌خاطر همین شانه‌ها محل خوبی برای شروع هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 1 =