با فواید نخود برای سلامتی آشنا شوید
به گزارش قائم آنلاین، نخود از خانواده حبوبات و دارای طعم جالبی است که در بسیاری از غذاهای محبوب جهان یافت میشود.این دانههای پرخاصیت چه در یک کاسه هوموس مراکشی باشند، چه در یک سوپ اسپانیایی و یا یک خورش کاری هندی شما را بدون اینکه تغییری در سایز کمرتان بهوجود آورند، سیر میکنند. در
به گزارش قائم آنلاین، نخود از خانواده حبوبات و دارای طعم جالبی است که در بسیاری از غذاهای محبوب جهان یافت میشود.این دانههای پرخاصیت چه در یک کاسه هوموس مراکشی باشند، چه در یک سوپ اسپانیایی و یا یک خورش کاری هندی شما را بدون اینکه تغییری در سایز کمرتان بهوجود آورند، سیر میکنند. در ادامه به برخی از خواص برتر نخود پرداخته میشود.
کاهش کلسترول
فقط ۲ فنجان نخود، کل نیاز روزانه به فیبر رژیمی را تامین میکند و خبر بهتر اینکه این فیبرها هم شامل فیبر محلول است و هم فیبر غیر محلول؛ که دومی باعث کاهش کلسترول بد خون یا همان LDL میشود. اخیرا یک تحقیق علمی نشان داد که نخود باعث کاهش سطح کلسترول حتی بیشتر از سایر مواد غذایی با مقادیر فیبر برابر میشود.
سلامت گوارش
همانطور که میدانید فیبر بخشی از گیاهان است که حل نمیشود و کمک میکند تا سیستم گوارش شما بهدرستی فعالیت کند. به همین دلیل است که پزشکان دائما توصیه میکنند ۴۰درصد از رژیم غذایی خود را از غذاهای غنی از فیبر تهیه کنید که قطعا نخود یکی از بهترین منابع آن است.
کمک به کاهش وزن
هر کسی که رژیم غذایی گرفته باشد میداند که فشارهای گرسنگی حتی قویترین ارادهها را هم ضعیف میکند. یک فنجان نخود فقط ۲۶۹ کالری انرژی دارد، اما نصف نیاز روزانهتان به فیبر و ۳۰درصد پروتئین مورد نیاز شما را تامین میکند و هر دوی اینها به تنظیم انسولین که موجب ذخیره چربی در بدن میشود، کمک میکنند. با این تفاسیر میتوانید یک فنجان نخود برای وعده ناهار میل کنید و تا شام سیر بمانید. در راستای همین موارد یک تحقیق نشان داد شرکتکنندگانی که از نخود بهعنوان میان وعده در بین وعدههای غذاییشان استفاده کرده بودند، میزان رضایت بیشتری را گزارش دادند و میل کمتری به پرخوری در وعدههای غذایی اصلی داشتند.
عضله سازی
اگر شما گیاهخوار باشید، نمیتوانید به اندازه کافی پروتئین دریافت کنید،این باور رایج همیشه هم صادق نیست کما اینکه بسیاری از ورزشکاران و بدنسازان گیاهخوار نیز از آن مطلعاند.پروتئینها از ۲۰ اسیدآمینه مختلف تشکیل شدهاند و واقعیت این است که همه آنها در گیاهان یافت نمیشوند.این اسیدهای آمینه اجزای تشکیلدهنده عضلات را فراهم میکنند که برای انقباض عضلانی لازم میشوند و هنگامی که عضله منقبض میشود، رشد میکند. یک فنجان نخود یک سوم پروتئین مورد نیاز توصیه شده در روز را برای شما تأمین میکند. بنابراین آنها را با پروتئین موجود در آجیل، سبزیجات، ماهی، یا منابع حیوانی ترکیب کنید تا پروتئین خود را تکمیل کرده و قوی شوید!
تقویت ایمنی بدن
توصیه عمومی بر این است که هنگامی که احساس سرماخوردگی کردید ویتامین C بیشتری دریافت کنید؛ اما محققان در مورد اثربخشی آن در مبارزه با سرماخوردگی تردید دارند. نخود ۲۳٪ از نیاز روزانه شما به روی و همچنین ۶۴٪ نیاز روزانه شما به مس را تامین میکند.
افزایش انرژی بدن
یک فنجان نخود حاوی ۶۴٪ مس و ۲۶٪ آهن مورد نیاز روزانه است. این دو ماده معدنی با هم بهعنوان یک تیم فوقالعاده کار میکنند تا شما را پر انرژی کنند. آهن برای ترکیب شدن با سلولهای قرمز خون و جلوگیری از کمخونی به مس نیاز دارد. در عین حال، مس مسئول انتقال انرژی به سلولها و در نتیجه ایجاد حس سیری طولانیمدت است.
اثرات مهم آنتیاکسیدانی
نخودها منبع خیلی خوبی از سلنیوم هستند. سلنیوم یک ماده معدنی است که به عملکرد مناسب آنزیمهای کبدی کمک کرده و ترکیبات سرطانزا را از بدن دفع میکند. نخودها همچنین منبع فولات هستند که به تشکیل سلولهایی که از سرطان در بدن جلوگیری میکند، کمک میکنند.
حفاظت از پوست
نخود در بسیاری از مناطق آب و هوایی گرم و آفتابی دیده میشود و این خبر خوبی است برای کسانی که آن را مصرف میکنند، چرا که مانند یک کرم ضد آفتاب طبیعی عمل میکند. در واقع نخود حاوی مقادیر بالایی از یک ماده مغذی به نام منگنز است طوری که فقط یک فنجان نخود پخته ۸۵درصد از مقدار مورد نیاز روزانه این ماده معدنی را تأمین میکند که به عنوان آنتیاکسیدان در سلولهای پوست عمل میکند. منگنز همچنین از پوست در برابر آسیب نور ماوراءبنفش یا همان UV محافظت میکند که باعث کاهش جوشها و بثورات پوستی میشود.
تنظیم قند خون
متاسفانه، روزبهروز به تعداد افرادی که با دیابت نوع ۲ دست و پنجه نرم میکنند، افزوده میشود.اگر شما نیز یکی از میلیونها نفر در سراسر جهان هستید که نیاز به تنظیم قند خون دارید،حبوباتی مانند نخود را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. پزشکان به مصرف حبوبات و سبزیجات نشاستهای بهدلیل فیتوکمیکالها و فیبرهایشان توصیه میکنند. نخود بهطور آهسته هضم میشود و بدون اینکه قند خون را تحت تاثیر ناگهانی قرار دهد موجب کاهش سطح هموگلوبین A1C میشوند.هموگلوبین گلوکوزیله یا همان A1C میزان قند خون در دو تا سه ماه گذشته را نشان میدهد.
برچسب ها :آنتیاکسیدان،گوارش،کلسترول
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0