پس از آنکه آدامس را قورت دادیدچه اتفاقی رخ خواهد داد؟!
به گزارش قائم آنلاین، در ادامه شاید در شرایط اضطراری یا ناخودآگاه آدامس خود را قورت میدهند که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد اتفاقات پس از قورت دادن آدامس را برای شما شرح دهد، پس پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید. آیا میدانید؛ پس از آنکه آدامستان را قورت دادید چه اتفاقی برایتان رخ
به گزارش قائم آنلاین، در ادامه شاید در شرایط اضطراری یا ناخودآگاه آدامس خود را قورت میدهند که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد اتفاقات پس از قورت دادن آدامس را برای شما شرح دهد، پس پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید. آیا میدانید؛ پس از آنکه آدامستان را قورت دادید چه اتفاقی برایتان رخ خواهد داد؟!
جویدن و قورت دادن آدامس
جویدن آدامس از عاداتی است که بسیاری از افراد دارند، با ورود انواع و اقسام طعمها و مزههای آدامس، میزان مصرف آن نیز در میان افراد افزایش پیدا کرده است و همیشه این هراس وجود دارد که اگر بهصورت ناگهان و به طور غیر عمدی آدامسی را قورت میدهیم چه اتفاقی در بدنمان رخ میدهد و در این مورد همواره شایعاتی فراوان مبنی بر ضررهای قورت دادن آن وجود دارد.
این موضوع که میگویند آدامس قورت داده شده تا هفت سال داخل معده باقی خواهد ماند، درست نیست، این گفته یک کذب محض است البته به این معنا هم نیست که هر چقدر دلمان بخواهد چنین کاری را انجام دهیم!
آدامس از مواد طبیعی و مصنوعی (ضمغ آدامس یا رِزین)، نگه دارندهها، طعم دهندهها و شیرین کنندهها تشکیل شده است و بدن انسان میتواند شیرین کنندههایی مانند، قند را جذب کند و اگر از آدامسهای قنددار استفاده کنید، میتواند کالری بسیار زیادی وارد بدن شما کند.
آدامس در معده توسط اسید هیدروکلریک هضم و نابود میشود، اما ماده پلاستیکی موجود در آدامس که نوعی پلیمر به نام بوتیل است به صورت کاملاً مصنوعی ساخته شده و دستگاه گوارش بدن انسان قادر به هضم آن نیست و توسط رودهها از بدن دفع میشود.
زمانی که آدامس میجویم زبان مولکولهای بزرگ آدامس را توسط آنزیمهای خود شکسته و تجزیه میکند، اما زمانی که به علت تمرکز نداشتن آدامس را قورت میدهید معده نمیتواند لاستیک موجود در آدامس را هضم کند و پس از گذشت یک یا دو روز آدامس مانند هر ماده خوراکی دیگر همان مسیر همیشگی را طی میکند و از طریق مدفوع از بدن دفع میشود.
قورت دادن آدامس در بخشهای داخلی بدن انسدادی را به وجود نمیآورد و باعث به هم چسبیدن اندامهای داخلی شما نمیشود، اما اگر یک آدامس خیلی بزرگ یا چند آدامس کوچک را با هم قورت دهید ممکن است دستگاه گوارش شما را مسدود کند.
خطرات قورت دادن آدامس توسط کودکان
قورت دادن آدامس بیشتر در مورد کودکان که اندازه اندامهای آنان کوچکتر است، صدق میکند.
در برخی موارد نادر، تکههای بزرگ آدامس بلعیده شده با یبوست در کودکان همراه شده و باعث انسداد گوارش در کودکان میشود.
آدامس مانند خوراکیهایی دیگر مانند ماکارونی، گوشت و یا دانههای آجیل هضم و خارج میشود با این تفاوت که کمی سختتر جذب خواهد شد.
پزشکان در مورد قورت دادن آدامس و عواقب آن چه میگویند؟
پزشکان میگویند آدامس به گونهای تهیه نشده است که قابل خوردن باشد، اما در بخشهای داخلی بدن نیز انسدادی را به وجود نمیآورد و باعث به هم چسبیدن اندامهای داخلی شما نخواهد شد.
بر طبق یافتههای دکتر لیزا گانجو، متخصص بیماریهای معده و روده، در مرکز پزشکی لانگون در شهر نیویورک، آدامس مانند هر ماده خوراکی دیگر همان مسیر همیشگی را طی میکند با این تفاوت که کمی سختتر جذب میشود.
وی میگوید: اگر معده شما بتواند مواد غذایی، چون یک استیک سفت را هضم کند، مطمئن باشید که از پس آدامس هم بر خواهد آمد.
وی بر این نکته هم اشاره میکند: به دلیل وجود مواد شیمیایی در آدامس به طور کامل در معده حل نمیشود همچنین مواد تشکیل دهنده آن توسط روده کوچک جذب کامل نمیشود.
مواد تشکیل دهنده آدامس به غیر از ترکیبات اصلی آن شامل شیرین کنندهها، رنگ و طعم دهندهها نیز است، آنچه قابلیت جذب ندارد همان ترکیبات پایه آدامس هستند که به عنوان مثال شامل الاستومرزها، رزین، چربی، ماده امولسیون و موم است. اینها موادی هستند که توسط معده و روده کوچک قابل تجزیه شدن نیستند، درست همانند سایر ترکیبات مواد غذایی که در بدن به خوبی تجزیه و جذب نمیشوند.
گانجو میگوید: نمی توان زمان مشخصی را برای هضم این مواد تخمین زد چرا که تحرک سیستم هضم بدن افراد گوناگون با هم تفاوتهایی دارد.
جالب این جاست که در پژوهشی دیگر که توسط دیوید میلو، از کلینیک کودکان در اورلاندوی فلوریدا انجام و نتایج آن به انجمن دانشمندان آمریکا اعلام شده بود نشان داد که کولونوسکوپیهای انجام پذیرفته روی معده آشکار میسازد که عمر حضور این مواد هرگز بیش از یک هفته نیست؛ به این معنا که هر مادهای غذایی که بخورید یا ببلعید احتمالا در عرض یک هفته دفع خواهد شد.
گانجو در مورد آدامس میگوید: از آنجایی که آدامس، هیچ خاصیت غذایی و مفیدی برای بدن ندارد، بسیاری از متخصصان خوردن آن را منع میکنند
برچسب ها :آدامس، استرس ،پژوهش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0