کد خبر : 139012
تاریخ انتشار : یکشنبه 3 فوریه 2019 - 9:00
-

۶نکته برای داشتن یک رژیم غذایی سالم برای کارمندان

۶نکته برای داشتن یک رژیم غذایی سالم برای کارمندان

به گزارش قائم آنلاین، آیا می‌دانید در تقویم، یک روز به نام «روز کارمند» نامگذاری شده است؟! چهارم شهریور هر سال برای گرامیداشت مقام کارمندان و یادآوری اهمیت کار آنها در جامعه، روز کارمند نامیده شده است. یکی از چالش‌هایی که همواره پیش روی کارمندان قرار دارد، این است که زندگی کارمندی و پشت‌میزنشینی، آنها

به گزارش قائم آنلاین، آیا می‌دانید در تقویم، یک روز به نام «روز کارمند» نامگذاری شده است؟!

چهارم شهریور هر سال برای گرامیداشت مقام کارمندان و یادآوری اهمیت کار آنها در جامعه، روز کارمند نامیده شده است.

یکی از چالش‌هایی که همواره پیش روی کارمندان قرار دارد، این است که زندگی کارمندی و پشت‌میزنشینی، آنها را با عوارضی مانند چاقی، فشارخون بالا، چربی‌ خون بالا و حتی دیابت مواجه کرده است.

از این‌رو، داشتن الگوی غذایی سالم در محل کار می‌تواند کمک بزرگی به حفظ سلامت و تناسب اندام کارمندان عزیز برساند.

این برنامه غذایی سالم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱٫ استفاده از غذای خانگی

زندگی کارمندی، یکی- ‌‌دو روزه نیست که شما بخواهید از خوردن غذای سالم خانگی در طول آن چشمپوشی کنید. یکی از بزرگ‌ترین خطاها و معضلاتی که باعث افزایش وزن و به خطر افتادن سلامت کارمندان می‌شود، این است که آنها به غذاهای آماده، فست‌فودها و هله‌هوله‌ها به‌جای غذای خانگی رومی‌آورند.

برای پیشگیری از ایجاد چنین مشکلی توصیه می‌شود حتما وعده‌های غذایی اصلی مانند صبحانه و ناهار را از خانه آماده کنید و در ظرف‌های مخصوص غذا بچینید تا بتوانید آنها را به‌سادگی با خود به محل کارتان ببرید.

اگر فرصت کافی برای خوردن صبحانه در منزل ندارید، اکیدا توصیه می‌شود عادت به مصرف کیک، کلوچه یا بیسکویت‌های صنعتی در محل کار به‌عنوان صبحانه را کنار بگذارید و به‌جای آن یک لقمه نان و پنیر ساده همراه خود ببرید.

۲٫ مصرف فراوان میوه‌ها و سبزی‌ها

خیلی از کارمندان به‌دلیل کم‌تحرکی و یک‌جانشینی‌های مداوم، کنار داشتن الگوی غذایی نامناسب، دچار یبوست مزمن می‌شوند.

از این‌رو، به این افراد توصیه می‌شود هنگام چیدن ظرف غذای خود حتما نصف ظرف را به انواع سبزی‌ها و صیفی‌ها مانند سبزی خوردن، کاهو، گوجه، خیار، فلفل دلمه‌ای، انواع فلفل شیرین و… اختصاص بدهند.

ضمن اینکه حتما هنگام آماده کردن غذا یا صبحانه محل کار، ۲ میوه فصل را هم در ظرف غذای خود بگذارند تا آنها را در میان‌وعده صبح‌ میل کنند.

۳٫ جایگزین کردن اسنک‌های سالم با هله‌هوله‌ها

یکی از عادت‌های غذایی بسیار نادرست که شیوع فراوانی میان کارمندان دارد، مصرف مرتب و روزانه انواع کیک، بیسکویت، کلوچه،‌ شکلات و تنقلات شور است. تمام این هله‌هوله‌ها می‌توانند علاوه بر افزایش وزن، خطر ابتلا به فشارخون بالا، دیابت،‌ چربی ‌خون بالا و حتی سکته قلبی را میان افراد کارمند بیشتر کنند.

عادت نامطلوب دیگر میان کارمندان هم خریدن و خوردن شیرینی، شکلات یا بستنی در مواقعی است که می‌خواهند جشن کوچک اداری بگیرند. به همین دلیل به تمام کارمندان توصیه می‌شود برای پیشگیری از ایجاد مشکلات ناشی از مصرف هله‌هوله‌های چرب، شور و شیرین، همیشه در کشوی میز کار خود مقداری تنقلات سالم مانند برگه انواع میوه‌ها، انواع آجیل‌های خام و انواع دانه‌های خام را داشته باشند تا اگر احساس گرسنگی کردند، این تنقلات سالم را مصرف کنند.

البته کارمندان باید حواسشان باشد آنها هم مانند سایر افراد جامعه، نیاز به دریافت کالری مشخصی در طول روز دارند و اگر در خوردن همین تنقلات سالم هم زیاده‌روی کنند و حد اعتدال را نگه ندارند، دچار افزایش وزن و عوارض ناشی از آن خواهند شد.

۴٫ نوشیدن آب کافی

همان‌طور که گفته شد یبوست مزمن، بیماری شایع میان افراد کارمند و پشت‌میزنشین است. از طرف دیگر، گاهی این افراد با خشکی و چروک‌های پوستی، گودی زیر چشم یا آسیب‌پذیری مو نیز مواجه می‌شوند. همه این مشکلات می‌توانند ناشی از بی‌توجهی کارمندان به نوشیدن آب کافی در طول روز باشند.

ضمن اینکه برخی کارمندان عادت به مصرف بیش از اندازه چای یا قهوه در طول زمان کاری خود دارند که خود کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها نیز به‌عنوان یک ماده ادرارآور می‌تواند بدن آنها را در معرض کم‌آبی قرار دهد. از این‌رو، به این افراد توصیه می‌شود همیشه یک قمقمه آب خنک روی میز کار خود داشته باشند و هر یک ساعت یکبار حداقل یک استکان آب بنوشند.

۵٫ داشتن فعالیت فیزیکی

هرچند شرایط کارمندی معمولا با یکجانشینی همراه است، توصیه می‌شود کارمندان برای پیشگیری از ابتلا به چاقی‌های موضعی، یبوست و حتی در مواردی واریس یا سلولیت، از یکجا نشستن‌های طولانی‌مدت در زمان کار خودداری کنند.

این افراد می‌توانند در ازای هر یک ساعت نشستن، حدود ۱۰ دقیقه کار خود را ایستاده انجام بدهند، در زمان استراحت سرپا بایستند و درجا بزنند، بخشی از زمان ناهار را همراه همکاران خود به‌صورت ایستاده و با تکان دادن گروها و پاها سپری کنند و برای صدا زدن همکاران خود به‌جای استفاده از تلفن‌های داخلی پیش آنها بروند. خلاصه از هر زمانی که می‌توانند برای بلند شدن از جای خود کمک بگیرند.

۶٫ مصرف لبنیات‌

متاسفانه در برخی کشورهای جهان، ابتدا ابتلا به بیماری‌های استخوانی، پوسیدگی دندان، پوکی استخوان یا حتی بیماری‌های مفصلی میان افراد کارمند شایع است.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند کمبود دریافت کلسیم در بدن کارمندان باعث ایجاد چنین مشکلاتی در آنها می‌شود. از این‌رو، بهتر است حتما مصرف شیر را در میان‌وعده صبح یا عصر خود داشته باشند و در صورت امکان همراه با وعده ناهارشان، یک پیاله ماست که با سبزیجات مخلوط شده، مصرف کنند. به ناهارتان کمی سماق، زیره یا گشنیز بزنید

۱٫ افراد کارمند اصلا نباید به بهانه کمبود وقت دور مصرف صبحانه را خط بکشند زیرا آنها ساعت‌هایی طولانی از صبح تا رسیدن به زمان ناهار را مشغول کار هستند و به‌طور حتم در این زمان گرسنه می‌شوند.

بنابراین، به استفاده از خوراکی‌های شیرین صنعتی مانند انواع کیک و کلوچه رومی‌آورند و سلامت خود را در بلندمدت به خطر می‌اندازند. به همین دلیل توصیه می‌شود اگر به‌عنوان یک کارمند وقت کافی برای خوردن صبحانه در خانه ندارید، همیشه قبل از خروج از منزل یکی- ‌دو تکه نان سبوس‌دار مانند نان سنگک همراه خود داشته باشید تا در محل کار و هنگامی که مشغول کار هستید، آن را با یک مربای خانگی، عسل یا شیره انگور بخورید.

خوشبختانه، انواع مربا، عسل و شیره انگور جزو خوراکی‌های فاسدشدنی نیستند و شما می‌توانید آنها را در جایی خشک و خنک در کشوی میز کارتان نگهداری کنید. این صبحانه به‌دلیل داشتن فیبر، شیرینی، کربوهیدرات و ویتامین‌های لازم می‌تواند انرژی خوبی برای شما تا رسیدن به ساعت ناهار فراهم کند.

۲٫ برای وعده ناهار حتما به اندازه یک وعده گوشت بدون چربی گوسفند یا گوشت مرغ همراه مقداری برنج یا نان سبوس‌دار یا سیب‌زمینی آبپز در نظر بگیرید.

بهتر است همراه ناهار خود از کمی سماق، زیره یا گشنیز استفاده کنید تا هم هضم غذا برایتان ساده‌تر شود، هم نفخ نکنید و هم در محل کار دچار احساس سنگینی بعد از خوردن غذا نشوید.

حواستان باشد برای پیشگیری از ایجاد حس سنگینی بعد از ناهار در محل کار، برنجتان را بدون روغن و به‌صورت کته تهیه کنید و گوشت‌ها یا خورش‌های کاملا کم‌چرب بخورید.

۳٫ به زمان غذا خوردن خود، نظم و ترتیب بدهید. اگر به‌عنوان یک کارمند، نظم خاصی برای خوردن غذاهای اصلی در نظر نگیرید، به‌طور حتم با مشکلات گوارشی فراوانی مواجه خواهید شد.

از این‌رو، توصیه می‌شود هر روز سر یک ساعت مشخص (نهایت با ۳۰ دقیقه تاخیر) غذا بخورید و بین وعده صبحانه تا ناهار یا ناهار تا شامتان نیز غیر از میوه و آب، ماده دیگری نخورید.

۴٫ اگر جزو افراد لاغر هستید، می‌توانید انواع مربا را بعد از غذا و به‌عنوان دسر در محل کار مصرف کنید. این درحالی است که اگر از اضافه‌وزن رنج می‌برید، توصیه می‌شود چاشنی‌های اشتهاآور مانند انواع شورها و ترشی‌ها را همراه غذای خود در محل کار مصرف نکنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 × 1 =